Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. avg. 2022

TV Maribor • Tor, 2. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

10:40
Kultura

V nocojšnji Kulturi vas vabimo k ogledu reportaže s filmskega festivala v Motovunu. Bili smo na snemanju celovečernega filma Poslednji heroj, v režiji Žige Virca. Govori o Francetu, ki se skuša zoperstaviti nemški nakupovalni verigi, ta namreč želi porušiti kip njegovega očeta narodnega heroja in na njegovi lokaciji postaviti še eno trgovino. V mariborskem UGM Studiu smo obiskali razstavo Eklektični poizkus dokončati torzo v moji glavi + Omara (Mara Oláh), v ljubljanski ZDSLU pa izmenjevalno razstavo umetnikov iz Nürenberga.

Teden mladih umetnikov v Mladinskem centru na Rebrci je od leta 1979 stalnica v poletni ponudbi za otroke, stare od 6 do 13 let. Prve izmene se udeležuje 51 otrok, v drugi izmeni jih bo 53.
Schmetterlinge/Metuljčki/Butterflys: v nekdanjem konjskem hlevu samostana v Dobrli vasi do 21. avgusta razstavlja akademski slikar Rudi Benetik.
Na Ptuju so 8. julija zaznamovali 10-letnico slovenske zamejske kmetijske koordinacije Agraslomak. Njen koordinator Vladimir Čeligoj z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS je pripravil scenarij za dokumentarni film z naslovom V objemu domovine. Film je bil posnet v letih 2019 in 2020, nastal je v produkciji strokovne televizije S-tv Skledar.
http://slovenci.orf.at

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Lidija Šestak Zorič je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, a od rojstva sina sebe najprej predstavi kot mamo otroka s cerebralno paralizo in avtizmom. Je redno zaposlena kot vodja programa osebne asistence, in je predsednica društva Sonček v Mariboru. Je zagovornica kakovostnih storitev v skupnosti za ljudi z invalidnostjo, ter koncepta Ena šola za vse.
Vabimo vas, da si pogovor z Lidijo Šestak Zorič v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 1. avgusta ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V poletnih izborih štajerskih oddaj Dobro jutro vas bomo popeljali po zanimivih izletniških točkah SV konca Slovenije. Predstavili bomo skrite kotičke Maribora in okolice, ki se jih splača obiskati v vročih poletnih dneh. Danes vas, med drugim, peljemo na obisk Rogatca in sobe pobega v Framu , Katja in Veronika pa se bosta spopadli s koruznim labirintom in ni zagotovo, da bosta našli pot iz njega.
Vabljeni k ogledu.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Dráva mentén és a Somogyország című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Ob Dravi in Županija Somogy.

Pedagoginja, prevajalka in pesnica Zdenka Serajnik še živi v spominu mnogih prebivalcev Slovenskih Konjic. Kot učiteljica slovenščine je bila znana predvsem kot vsestranska ljubiteljica lepe slovenske besede. Sama jo je vtkala v 2300 sonetov, je avtorica številnih esejev in razprav na temo kulturne dediščine, ker je prijateljevala z Almo Karlin, pa velja tudi za prvo prevajalko njenih del. Po simpoziju, ki ga je oktobra 2017 v dvorcu Trebnik organiziral prihovski župnik dr. Slavko Krajnc, je dobila ime tudi v širši slovenski znanstveni javnosti. Številne njene pesmi so uglasbljene in se pojejo pri mašah, prav tako pa se uporabljajo deli glavnih mašnih besedil, ki jih je Serajnikova prevedla iz latinščine.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Skoraj neverjetno preobrazbo je doživelo stanovanje v središču Ljubljane! Nekdanje pisarne so se spremenile v sodobno, svetlo, barvito in prostorno stanovanje lastnice, ki si je znala ustvariti čudovit dom tudi zato, ker je projektantka notranje opreme. Tako je dokazala, da pregovor o bosi kovačevi kobili ne drži vselej…
Eva in Ana oziroma duet Wood&Blonde ne iščeta popolnega kosa lesa, ampak kakršnega koli, ki bo po njuni obdelavi nekoč lahko morda držal lučko kakšnemu paru v spalnici. In iz njunih ust se beseda štor v resnici sliši kot kompliment.
Imate majhen vrt in ne veste, kako bi ga uredili? Zanimivo rešitev smo odkrili v Ljubljani ob mogočni novi hiši, ki smo jo to sezono že predstavili v Ambientih. Posebnost tega vrta, ki se razprostira na barjanskih tleh, je ta, da je z različnimi strukturami, odtenki zelenja in premišljeno geometrijo pridobil izrazit karakter.

Kulturni center Lojze Bratuž, eden od dveh slovenskih kulturnih hramov v Gorici, obeležuje 60-letnico delovanja. Zahtevnih začetnih časov, številnih izzivov in uspehov se bomo spomnili z gostjo Franko Žgavec, zborovodkinjo Vokalne skupine Vinika, profesorico solopetja v Gorici in ravnateljico Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici . Kakšni so izzivi tega pomembnega vozlišča kulturnega ustvarjanja in družbenega življenja slovenske skupnosti na Goriškem? Kako se ozira v prihodnost ustanova, ki je tudi ena osrednjih prizorišč umetnosti, športa in izobraževanja?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Mamoiada, pa tudi Orgosolo, ki slovi po mestnih poslikavah imenovanih »murales«, so mesteca na Sardiniji, kjer raste še posebej kakovostna avtohtona sorta trte cannonau. Z vinom se na otoku v zadnjih letih ukvarja vse več visoko izobraženih mladih ljudi. Luca je študiral ekonomijo v Milanu, bil nekaj let zaposlen v javni upravi, Simone je študiral enologijo in potoval po svetu, Marco pa je po študiju informatike odkril svojo strast do vina. In tako so se v Mamoiadi v zadnjih letih odprle številne kantine z mladimi gospodarji.

Nekoč je na njivi zrasla zelo velika in težka repa, ki je dedek ni in ni mogel sam izpuliti. Pa je na pomoč poklical babico, a tudi z njeno pomočjo ni šlo. Na pomoč so jima priskočili še vnukinja, psiček, mucka in miška. Jim je s skupnimi močmi uspelo izpuliti repo velikanko?

Ste pripravljeni na začetek pouka? Učitelj Miha si je že nadel očala, Čudogozd pa se je spremenil v učilnico. Učenka Ana je odlična v računanju. Kateri je njen najljubši predmet? Malica, se ve! Tudi telovadbe se ne brani. Kdo pa so njeni sošolci? Ena, dve, tri, V Čudogozd se nam mudi!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najprej o suši, dež ni kaj dosti pomagal kmetom. Šli smo tudi v Kanalski Lom, kamor gasilci že od marca dovažajo vodo s cisternami. Spremljali smo dogajanje na Krasu, kjer je divjal uničujoči požar. Škodo bodo ocenili v prihodnjih dneh. Obiskali smo Goriško knjižnico in njeno Knjižnico semen. Ob 150. letnici zadružništva na Slovenskem smo obiskali še dve primorski zadrugi, Idrijsko in Pivško. Bili smo na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, kjer pilotno izdelujejo 4 lesene objekte iz manjvrednega lesa. Na Colu nad Vipavsko dolino pa ohranjajo spomin na košnjo po starem.

V solinah je pri delu sodelovala vsa družina. Solinarske hišice so bile njihov dom vse do jeseni. Oče solinar je opravljal najtežja dela, pri tem mu je pomagala žena, ki je hkrati skrbela za gospodinjstvo in prinašala pitno vodo, ki je v solinah ni bilo. Tudi otroci so postorili, kar je bilo v njihovi moči, pri tem so uporabljali solinarske pripomočke otroške velikosti. Še vedno pa so se večino časa igrali. Domov so prinašali morske polžke in rakovice, ki so jih našli v kanalih in so nato končali na krožnikih v okusnih jedeh. Danes je lovljenje rakovic in nabiranje polžkov v solinah strogo prepovedano, lahko pa jih kupimo v ribarnicah. Polžke lahko pripravimo v morski solati, rakovice pa v odlični omaki s testeninami ali polento.

POLETNA VRTNA OPRAVILA
Vrtnine je pred poletno pripeko priporočljivo senčiti. Pomaga že zastiranje s protitočno mrežo, svetuje Fanči Perdih, ki ob pregledu setvenega priročnika po Marii Thun napoveduje vroče poletje. Davor Špehar pa avgusta v senco paradižnika seje motovilec.
Z GAIO NA OBISKU NA LJUBNEM OB SAVINJI
Strokovnjak kluba Gaia Vanes Husić se je tokrat odpravil k članu Primožu Uranku. Pred nekaj leti sta se s soprogo preselila iz prestolnice v bolj zelen del Slovenije. Na večjem vrtu gojita skoraj vse; še posebej paradižnike, kumare in maline. Iz izkušenj sta se naučila, da je paradižnik smiselno prekriti in mu poleti dodajati kalcij.
OSVEŽILNI ČAJ
Čeprav smo ga pripravili v dneh, ko smo se tudi čez dan še ogrnili z jopico, bo vroč ali ohlajen čaj iz timijana, melise, jabolčne mete in še kakšne zeli, pravšen tudi za poletje.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Dráva mentén és a Somogyország című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Ob Dravi in Županija Somogy.

Neodvisni rockerji, ki so eni izmed zmagovalcev natečaja Radia Si - 35 years for you – Rooster`s Cocktail!

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov