Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 2. avg.

V poletnih izborih štajerskih oddaj Dobro jutro vas bomo popeljali po zanimivih izletniških točkah SV konca Slovenije. Predstavili bomo skrite kotičke Maribora in okolice, ki se jih splača obiskati v vročih poletnih dneh. Danes vas, med drugim, peljemo na obisk Rogatca in sobe pobega v Framu , Katja in Veronika pa se bosta spopadli s koruznim labirintom in ni zagotovo, da bosta našli pot iz njega.
Vabljeni k ogledu.

Na zunaj je električni twingo povsem enak bencinskemu, a baterije v dnu malega električnega renaulta so od Novomeščanov zahtevale odprtje novega, dodatnega obrata za sestavo baterij. Novinarji Avtomobilnosti smo ga obiskali prvi, na obisku pa so nam sodelavci Revoza nazorno pokazali, kako so pri delu pod visoko napetostjo zagotovili varnost.

Strast do letenja je dokumentarni film o treh letalcih in eni letalki.

Štiri različne osebnosti, štiri različne zgodbe, štiri strani neba in ena skupna lastnost. Vsak od njih je pripravljen storiti skoraj vse, da je lahko čim več v zraku. V letalu. Potniškem, vojaškem, akrobatskem, šolskem. Strasti do letenja ne moreš pridobiti, strast do letenja je prirojena. V dokumentarnem filmu, ki je nastal po scenariju in v režiji Dušana Moravca, so glavni portretiranci Alja Berčič Ivanuš, Benjamin Ličer, Primož Jovanović in Miro Majcen. Alja Berčič Ivanuš je prva kapitanka na Slovenskem in nadaljuje tradicijo svoje družine, saj je bil tudi njen oče pilot potniškega letala, prav tako pa tudi njen mož. Za poklic se je odločila že v osnovni šoli, postala je prva slovenska vojaška pilotka, zdaj je kapitanka na potniškem letalu. Benjamin Ličer Benjo je legendarni primorski letalec, ki se v svoji dolgoletni karieri pilota ni zadovoljil samo z letalskimi dosežki, pa čeprav je postal tudi večkratni prvak v akrobatskih letih. Uživanje v zraku je namreč želel združiti tudi s humanitarnim delom. Njegov pogled iz zraka rešuje življenja na tleh. Primož Jovanović je rosno mlad sledil svojemu starejšemu bratu na lokalno letališče, se vpisal na tečaj za jadralnega pilota in se zastrupil z letenjem. Po šolanju na letalski akademiji v Phoenixu v Arizoni je dokončal še ljubljansko strojno fakulteto in postal poklicni pilot. S strastjo do letalske tehnologije in letenja je obnovil in nadel civilno preobleko dvema vojaškima reaktivnima letaloma Galeb. Miro Majcen, fotograf, ki med drugim po naročilu fotografira tudi Rolling Stonese, je pred šestimi leti začel svojo pilotsko pot kot popoln začetnik. Zdaj že sam leti v različnih tipih letal, njegov največji cilj je, da bo čez deset let postal pilot največjih potniških letal.

V 30 letih delovanja so Čuki ponudili glasbeno zgodbo, ki je osvajala najrazličnejše generacije poslušalcev, vsebovala nešteto skorajda zimzelenih v uspešnic. Postali so in ostajajo pojem zabave za mlado in staro.
Jubilej so obeležili s koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, z njimi pa je praznovalo več kot 250 nastopajočih. Skupini, ki je pustila velik pečat v slovenski popularni glasbi, so se na odru pridružili: Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Boris Kopitar, Modrijani, Mambo kings, Boštjan Romih, Jasna Kuljaj, Kingston, Nina Pušlar, Vili Resnik, Rok 'n' band, Alya, Prifarski muzikanti, Braco in Boško, Ivan Hudnik, Pika Božič, Poskočni muzikanti, mama Manka, Dejan Vunjak, Tilen Artač, Pionirčki, Otroški zborček plus, Barbara Žerjav in plesalci Plesnega mesta ter folklorna skupina Iskra Emeco. Skupina pa je zaigrala tudi v svoji izvirni zasedbi.

Paul in Michael sta navzoča pri izkopu Romyjine krste. Medtem ko vsi čakajo na izsledke analize tkiva, se Annabelle prestraši in rezervira letalsko karto za Buenos Aires. Vendar zaspi in zamudi let.
Franzi ne more verjeti, da je Tim spet z Nadjo. Tim ji skuša pojasniti, a Franzi pravi, da je med njima konec.
Alfons in Hildegard še zadnjo noč prespita v prikolici, a zjutraj doživita presenečenje. Prikolica ni več pred njuno hišo, temveč sredi neznanega gozda.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Gost današnjega Magneta bo vedno nasmejani pevec Dejan Vunjak, ki bo razkril svoj skriti talent. O svojih poletnih razvadah in zabavnih anekdotah bo spregovoril štajerski slavček Damjan Murko. Spomnili se bomo večnih skladb Oliverja Dragojevića. Končalo se je namreč petdnevno druženje, posvečeno njemu v spomin. Odpravili smo se v Velo Luko in pogledali, kateri hrvaški glasbeniki so se poklonili spominu na velikega umetnika in kaj so ob tem povedali.

Groteskna črna komedija, pravzaprav pogumna antimilitaristična protiruska farsa, postavljena v Ukrajino, je bila leta 2018 v Cannesu v sekciji Poseben pogled nagrajena za najboljšo režijo.

Donbas, pokrajina v vzhodnem delu Ukrajine. Različne kriminalne združbe se enkrat borijo proti uradni ukrajinski vojski, drugič proti ruskim silam in tretjič obračunavajo med seboj: kakor jim pač ustreza. Neprestani spori so idealen pogoj za anarhijo, v kateri si posamezniki nekaznovano prisvajajo tujo lastnino in ponižujejo civilno prebivalstvo. Strah, prevare, sovraštvo, nasilje in smrt prežijo na vsakem koraku.

Originalni naslov: DONBASS
Leto produkcije: 2018
Država: koprodukcija
Žanr: vojna komedija
Režija: Sergej Loznica
Scenarij: Sergej Loznica
Igrajo: Valeriu Andriuta, Thorsten Merten, Boris Kamorzin, Irina Plesnjajeva

Ob svetovnem dnevu Romov smo se o položaju romske skupnosti pri nas pogovarjali s predsednikom Sveta romske skupnosti, Jožefom Horvatom Sandrelijem. Predstavili bomo zanimiv program, ki ranljivim skupinam med drugim zagotavlja nove zaposlitvene možnosti v turizmu. Vladni urad za narodnosti pripravlja vrsto usposabljanj in predavanj o zgodnjih in prisilnih porokah v romski skupnosti. Spoznali bomo še Milana Kovača, ki se je odločil živeti z Romi in jim s hišnimi opravili pomaga v vsakdanjem življenju.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov