Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. avg. 2022

TV Maribor • Pet, 12. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

10:40
Kultura

V nocojšnji Kulturi vas bomo seznanili s projektom Kino Istra, ta prinaša filme v mesta in kraje, ki nimajo delujočega kinematografa ali rednega kino sporeda. Poklonili se bomo nedavno preminulemu kultnemu japonskemu modnemu oblikovalcu Isseyju Miyakeju. Seznanili pa vas bomo tudi z vsebino tridnevnega festivala elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma Grounded.

A Vendégem adásban, amelynek címe A fáklyavivő, Szúnyogh Sándornak állítunk emléket.

V oddaji Moj gost, katerega naslov je Baklonosec, se bomo poklonili spominu Sándorja Szúnyogha.

Lasse Passage (NOR) nas Iz Studia 22 pelje po poteh konceptualne umetnosti. Njegovo kompozicijsko delo je obarvano z elektroakustično in ritmično glasbo, vendar se oblikuje skozi različne medije in izraze; akousmatični komadi, zasnovani na konceptu, zvočne instalacije, lo-fi elektronika in alternativna pop-glasba. Ta vsestranski pristop ga je pripeljal tudi do pogostega sodelavca na neodvisni sceni plesa in gledališča.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

"Če nisi pripravljen pomagati pri obrambi domovine, tudi te domovine ne moreš imeti", so besede upokojenega generalmajorja slovenske vojke dr. Alojza Šteinerja. Besede, ki najizraziteje poudarijo vlogo slovenskih vojakov in poveljujočih častnikov bivše jugoslovake armade, ki so leta 1990 in 1991 vedeli, da Jugoslavija ni njihova domovina. A v vojake so jih vzgajali in to so ostali. Kakor so ostali spomini na nekdanjo armado. V Sledeh smo jih skušali zajeti - neobremenjeno in z vedenjem, da so del preteklosti, ki je skupna mnogim generacijam.

Vabljeni k ogledu!

*****

Az adás tartalma:

- szárazság a vidékünkön;
- szőlészeti konferencia Dobronakon;
- A bor és a perec ünnepe;
- Fehér Jani-emléknap Hosszúfaluban;
- meghívó a 6. Muravidéki Vágtára;
- Ízes Muravidék: cukkinival ízesített finomságok.

Vsebina oddaje:

- suša na našem območju;
- vinogradniška konferenca v Dobrovniku;
- Praznik vina in perecov;
- spominski dan Janija Fehérja v Dolgi vasi;
- vabilo na 6. Pomurski galop;
- rubrika Okusi Prekmurja: jedi z bučkami.

24. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2015" je potekal v soboto, 20. junij 2015 v Športni dvorani Starše. V dveh delih boste slišali 28 novih narodno-zabavnih melodij. Za nagrade in atraktivne skulpture zmaja so se potegovali ansambel
POTEP, Krško, skupina IBER, Krška vas, ansambel ŠMENT, Otočec, skupina ARTISTI, Vuhred, ansambel BRKINSKI TRIO, Brkini, ansambel ŠALJIVCI, Limbuš, ansambel SREČKA ZORKA Z AVTOŠTOPARJI, Poljčane, ansambel VRH, Mozirje, ansambel AZALEA, Gabrje, ansambel ZADETEK, Pesnica pri Mariboru, ansambel PETAN, Novo mesto, ansambel NAPEV, Slovenj Gradec, ansambel ŽARGON, Središče ob Dravi in ansambel GLAS, Zreče. Festival je povezoval JOŽE MIKEC. Za scenarij je bil odgovoren FRANCI PODBREŽNIK. V času štetja glasov gledalcev in dela žirije bo nastopil ansambel NOVI SPOMINI, ki je bil nagrajenec tega in številnih drugih festivalov. Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Pred dvema letoma sta se Izidor in Manca iz Kamnika preselila v Belo Krajno in začela svojo novo zgodbo. Ovce, osli, proizvodnja sira in veliko ljubezni so na dnevnem redu vsak dan.

Pastirček je, kot vsak dan, pasel svojo malo čredo in pod drevesom zagledal dremati prekrasne deklice. Nanje je sijalo žgoče sonce in deček jih je zakril z vejami, da bi jih zaščitil. Za njegovo dobroto so ga bogato nagradile.

Miha zida hišo iz kock. Lahko bi jo postavil tudi v Čudogozdu. Iz česa naj jo naredi? Iz slame? Ali iz lesenih desk? Anina hiška je zelo posebna. Morda bi imel tudi Miha takšno. V soncu se hiški sončita, v vetru se majeta. Katera pa je najslajša hišica na svetu? Ena, dve, tri, v Čudogozd se nam mudi.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj se obračamo k nagradam na puljskem filmskem festivalu, obiskali smo Galerijo Ivana Groharja v Škofji Loki, kjer je slikarka Barbara Kastelec pripravila razstavo Nevidni sopotniki. Pogledali bomo v bližino Prage, kjer so iz nekdanjih atomskih zaklonišč napravili luksuzna zaklonišča za negotove čase. Arheologinje in arheologe ob ljubljanski Slovenski cesti pa smo povprašali po okostjih, ki so jih v teh vročih dneh izkopali že 18.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Montserrat Mecho
Monserrat kljub svojim 75 letom rada skače s padalom. Prav ta šport ji je namreč pomagal preboleti sinovo smrt.

Ousamane Mara
Ousamane Mara je bil nadarjen košarkar, vendar se je športni karieri odpovedal, ker je bil razočaran nad vodstvom hrvaške košarkarske zveze. Košarko še vedno pogreša. Zdaj skrbi za oglaševanje nočnega kluba. Nekoč so ga opiti gostje, ki so jih redarji pregnali iz lokala, počakali pred vrati in ga tako močno pretepli, da je bil v komi. Boji se, da ga bodo zaradi temne polti spet napadli. Ousamane je namreč tudi oče dveh otrok, ki ju ima z dvema ženskama. Razpet je med delo in preživljanje časa z otrokoma.

Manuel Laranja
Manuel je strasten navijač portugalskega nogometnega kluba Benfica. Zato se s svojim okrašenim kombijem vsak dan vozi po mestu. Nogomet je najlepše, kar se mu je v življenju zgodilo, z družino pa ni imel sreče.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

V epizodi, ki sta jo režirala Safia Kessas in Mathieu Neuprez, spremljamo Mubaraka in njegovo prizadevanje za pravico do azila v Belgiji. Mubaraku pomaga Danielle, ki je ena od 15.000 prostovoljcev državljanske platforme za podporo beguncem. Nesebično sprejme Mubaraka in druge, da bi jim pomagala in jih potolažila s toplino doma. Članom njene družine pa se včasih zdi, da je nanje pozabila. Sprejemanje beguncev je izkušnja, ki vas bo za vedno spremenila.

Daleč stran, štiristo sunkov vetra od vasi in drugih ljudi ... prijateljici Marija in Drevo pomagata Kirny, ki umira. Marija pričara lepšo idejo o onostranstvu s podobo pokojnega psička Rexija. Rexijevev prihod označuje dvoje: tako hrepenenje kot bolečino ob odhodu. S simbolnim prihodom psa sta dekleti primorani sprejeti izgubo prijateljice.
Režija: Ester Ivakić

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- szárazság a vidékünkön;
- szőlészeti konferencia Dobronakon;
- A bor és a perec ünnepe;
- Fehér Jani-emléknap Hosszúfaluban;
- meghívó a 6. Muravidéki Vágtára;
- Ízes Muravidék: cukkinival ízesített finomságok.

Vsebina oddaje:

- suša na našem območju;
- vinogradniška konferenca v Dobrovniku;
- Praznik vina in perecov;
- spominski dan Janija Fehérja v Dolgi vasi;
- vabilo na 6. Pomurski galop;
- rubrika Okusi Prekmurja: jedi z bučkami.

Gostili smo prekmursko skupino Marko banda, ki že več kot trideset let skrbi za ohranjanje godčevske tradicije Prekmurja in Porabja. Skladbe z albuma Tresti, kar pomeni trideset, so nam člani zasedbe zaigrali v živo, v studiu 22. Vabljeni k ogledu.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov