Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 30. mar. 2020

TV Slovenija 1 • Pon, 30. mar.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Potem, ko se reševanje pobeglega papirnatega zmaja konča boleče, je Jon tisti, ki se zadnji smeje.

Mandi po nesreči polije Pipijevo kapo. Takoj jo opere v pralnem stroju, a kaj ko se kapa skrči. Kje bo dobil novo, preden se Pipi vrne iz trgovine? Ponjo bo moral z letalom.

Kdo bi znal na plaži poiskati lepe kamenčke in ljubke školjke? Rija najde dva kamenčka, Krokodil pa nobenega. Morda bi si Rija in Krokodil kamenčka lahko delila? Rija rade volje pristane na to, če Krokodil najde kaj v zameno! Krokodil res najde nekaj veliko lepšega, kot je kamenček. Nekaj, česar ne moreš zamenjati za nobeno stvar.

Vid pripravlja časovno kapsulo. Hrastar mu predlaga, naj jo zakoplje med njegove korenine. Medved začne kopati ... Ampak kaj je to? Na istem mestu najde zelo zelo staro škatlo.

Ernest Celestinci na nočnem nebu kaže zvezde in ozvezdja, ki so imena dobila po živalih. Na nebu so labod, medved, lev ... Le mišje zvezde ni nikjer. Kakšna sramota!

Premikanje bale sena se izkaže za težje opravilo, kot se sprva zdi.

Aladin je začuden, ker kokoši nočejo jesti riža. Odloči se, da jim bo šel na trg po jabolka. Tam izve, da se mestu bliža peščeni vihar. Ljudje bežijo domov na varno. Aladinova mama gre k stari gospe in Aladinu naroči, naj zamaši špranje v hiši in zabije okna. Duh razmišlja, kako bi ukrotil vihar.

Učitelj Kees poskuša učencem približati recikliranje. Pokaže jim, da odpadki niso zgolj odpadki, temveč so lahko tudi vir ustvarjalnih idej. Navdušeni so vsi, le Koen ne. Njegov oče je smetar in Koen se tega sramuje. Kot nalašč se učitelj Kees ravno z njegovim očetom dogovori, da jim bo razkazal občinski zbirni center za odpadke.

Dan je hladen in vetroven. Vsi so oblekli plašče, kape in šale. Veter piha tako močno, da Pepino žogo odpihne v ribnik, Juretovo kapo pa na drevo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Orlando se zbudi ob Claudii in jo jezen vrže iz postelje. Kmalu ugotovi, da je le sanjal. Besen je, ker njeno osvajanje občuti kot nasilje. Valeria in Rita sta prestrašeni, ker morajo malega Giuseppeja nujno operirati. Valeria od vseh zahteva, da nič ne povedo mami, saj je jezna nanjo, ker ne sprejme Rite in ne obišče vnuka. Nunzio nenadoma obišče bivši zaročenec, ki so ga nedavno izpustili iz zapora. Čeprav ga Nunzia zavrača, se ne pusti odgnati. Claudia izve, da nameravata Orlando in Angelica živeti skupaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vsi se veselijo, da bo v Leopardov brlog prišel Bash, Dannyjev nekdanji profesor in Rosiejin boter. Tako bo imel Danny pomoč na kliniki za živali. Le Du Plessis je nejevoljen, saj se mu zdi, da niti najmanj ne potrebujejo še enega Angleža.
Ko ostareli Anglež Sarah zamenja za Dannyjevo prvo ženo Mirando, se izkaže, da je z njim nekaj narobe. Ob tem razburi še Rosie. Ta namreč med pogovorom sliši njegovo pripoved o tem, kako je njena mama zaradi drugega moškega zapustila Dannyja in njo, ko je bila še čisto majhna. Med operacijo bolne gepardke Bash popolnoma odpove in odtava s posestva.

Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.

1. del: Dihanje
V prvi oddaji bomo izvedeli, kako neopazno so povezani različni sistemi na Zemlji. Ravno te nepričakovane povezave omogočajo, da življenje diha, in ohranjajo ravnovesje, potrebno za njegov obstoj.

KOPRSKI ZALIV

Koprski zaliv se razprostira vse od Piranske punte pa do Debelega rtiča. Ana in Rok na tokratni morski poti raziskujeta kakšni so vplivi človeka na biotsko raznovrstnost. Na poti srečata polno naravnih biserov, med katerimi so tudi kamenine, ki burijo Rokovo domišlijo.

16:10
Otroški program: Op!

Lenka in njeni prijatelji se odločijo, da bodo izdelali zemljevid mesta. Razdelijo se v štiri skupine in vsaka nariše svoj del. Tako seveda nastane zmeda, zato morajo otroci pojesti oblakov kruhek in poleteti nad mesto, da si ga lahko ogledajo z višine.

Zobek zjutraj vstane in veselo pozdravi hiško, sonce in velelešnik. Velelešnik? Se mu sanja? Ne, velelešnik je res tam – po zaslugi navihanega Zmajčija in njegove prvoaprilske potegavščine. Nasedeta mu tudi Nuška in Gogi. Zmajči si zadovoljno mane roke. Toda tudi njemu se obeta presenečenje.

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Na nogomet se Pepe res spozna! Obvlada pravila, trike in pozna nasprotnike. V Domžalah so ga enkrat sicer premagali, tokrat pa se bo bolj potrudil. Boš navijal zanj? Tekma bo kmalu in Pepe računa na tvoje spodbujanje!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Promenada je meščanska navada sprehajanja in srečevanja na osrednjih mestnih ulicah in trgih, ki je potekala po posebnih pravilih in je povezovala vse sloje prebivalcev. V Mariboru je bila v obdobju med svetovnima vojnama popularna promenada v starem mestnem jedru, po vojni pa se je izoblikovala nova promenada v Mestnem parku. Kakšno je bilo nekdaj družabno življenje v Mariboru in njegova meščanska identiteta nam bodo predstavili gospa Majda Šlajmer Japelj, etnologinja Jerneja Ferlež ter založnik in zbiratelj Primož Premzl.

Frfra in Cufek sta očarana nad slikami, ki jih prikazuje projektor. Odločita se, da bosta naredila svojo projekcijo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prvi del nanizanke O opatu in duši v vicah prinaša tipično renesančno samozavest in radoživost, oplemeniteno z ironičnim pogledom na človeško naivnost. Fernando použije prašek, ki ga navidezno ubije in pokopljejo ga kot mrtvega. Opat, ki si deli zemeljske radosti z njegovo ženo, ga iz groba preseli v ječo in mu natvezi, da je zares v vicah…
Igrajo: Stane Sever, Mila Kačič, Bert Sotlar, Majda Grbac, Radko Polič in drugi.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Odvetnik Sumon je pravnik, ki je postal novinar za državljane, na družbenih medijih ima 2,7 milijona sledilcev. S svojimi videi »V živo« opozarja na različne težave v Bangladešu. Oblasti te težave na koncu sicer rešijo, Sumonovo življenje pa je ogroženo.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:50
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

50 let Gledališča Glej, najstarejšega neinstitucionalnega gledališča, ki je bilo kot eksperimentalno ustanovljeno v začetku 70-tih.
Vzponi in padci, večna borba za prostor in strah pred ukinitviijo so bile Gleje stalnice. Od svobodnega eksperimenta, odkrivanja marginalnih tem
do produkcijskega centra- s pogumom in uprizoritveno drznostjo- na dolgi poti iskanja in raziskovanja svoje lastne podobe, ki se je nenehno spreminjala. Umetnost igre.

Slovenski komorni zbor - Gustav Mahler v priredbah (C. Gottwald, G. Pesson, N. Forte in H. Wolf)

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov