Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 28. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 28. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V današnjem Poletnem jutru bomo v našem televizijskem vrtu gostili primabalerino Ti-juano Križman Hudernik in svetovno popotnico Gajo Kovač. Počitniški utrip bomo v živo preverjali v zamejskem Sesljanu in na Goriškem ob reki Vipavi, med našimi sogovorniki bo tudi umetnik Oskar Kogoj. Iz letne kuhinje bo dišalo po morskih jedeh, videli bomo, kaj se v tem času ulovi v ribiške mreže, opremili pa vas bomo tudi z novicami, vremensko napovedjo in prometnimi informacijami.

09:00
Otroški program: Op!

V Milanovem razredu po parih slikajo na majice. Milan je nejevoljen, ker so se sošolci pred tem norčevali iz njega, za nameček pa se še njegova najboljša prijateljica Julči zabava v paru s Tomažem. A kmalu spozna, da za vse to ni nobene potrebe.

Medvedek si želi na safari, a je razočaran, ko ugotovi, da sta lažne živalske stopinje v blatu naredila Rozi in Capko. Da bi ga potolažil, ga Medved odpelje na safari malih zveri.

Ptička navdušeno opiše cvetlični travnik. Zajček Rjavček, Zajec Rjavec in Poljska miška se odpravijo tja. Na travniku ugotovijo, da ga vsak vidi s svojimi očmi.

Muk in Lucijan sta v Arizoni. Puščava skriva številna presenečenja. Tukaj vrtnice ne rastejo na grmih, kaktusi te ranijo, vendar tudi ozdravijo, najokusnejša zelenjava pa je tista, ki ima bodice.

Robertov oče je žalosten, saj bi imela njegova pokojna žena in Robertova mama prav tisi dan rojstni dan. Vsi pravijo, da je bila angel, in Robert pomisli, da angeli morda res obstajajo. Zelo si želi, da ne bi bil le navaden človek. Žal se moti, a tudi človeški angeli lahko storijo veliko dobrega.

Prvič bodo v oddaji Potepini iz okolice Velenja, veselili se bomo s Hišnim ansamblom Avsenik, ki slavi 20 let, slišali bomo še ansambel Pogum z Dolenjske ter obudili spomin na uspešnico Oplotničanov s Tinetom Lesjakom izpod Pohorja. Balado s Popevke nam bo zapel Andraž Hribar in skupina Kavsov brat. Za vstop v finale festivala SPV se tokrat borita Topliška pomlad iz Dolenjskih toplic in Frajerke iz Dupleka. Kaj je tokrat pripravil Miro Serpentinšek, o čem bo vedeževala Emeralda? Vse niti imata v rokah Darja in Blaž, urednik oddaje je Andrej Hofer.

Nekaterih vrtov Tullna ni bilo mogoče uvrstiti niti med okrasne niti med uporabne vrtove. Zato smo jih prikazali v tretji oddaji, v kateri smo skušali vsaj malce predstaviti glavnega vrtnarja Maria Jaglarza, ki je tudi avtor mnogih ureditvenih načrtov za vrtove, ki sestavljajo Vrtove Tullna. Tako smo v oddajo vključili kmečki vrt, šolski vrt, skalnjak in vrt čutil. Ob tem bomo izvedeli več o tem, koliko in kakšni obiskovalci si ogledujejo te vrtove vsako leto od aprila do oktobra.

Scenarist in urednik: Stane Sušnik
Režiserka: Petra Hauc

Polona gre s poslovnim partnerjem na ogled novogradnje. Leon očetu natvezi, da ju je videl, kako se poljubljata. Ljubosumni Blaž jima na skrivaj sledi, namesto da bi skuhal kosilo, kot je obljubil, in ostane ujet na gradbišču. Dana mora namesto Blaža poskrbeti za Miška in za kosilo. Zarji je Gorazd všeč in mu je vseskozi za petami.

Polona in Blaž sta si vzela prost dan, da bi bila skupaj z otroci. Dana piše hišna navodila, ki Gorazda užalijo. Dana se zlaže, da je listke napisala Zarja. Otroško razgrajanje na vrtu zmoti pretirano radovedno sosedo Rogljevo. Leon sproži nesporazum v zvezi z varno hišo, ki jo projektira Polona, in na obisk nenapovedano pripotuje babica Meta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danes obstaja po zaslugi znanosti možnost, da starši dobijo otroka svojih sanj. Klinike prodajajo idealno spermo, pripravljeno za takojšnjo uporabo. Na škatlici je fotografija darovalca, njegove mere, IQ in kraj, oziroma država rojstva. Zdaj vsadijo samo primerne zarodke. Stranke lahko izberejo spol in barvo oči svojega bodočega otroka, ki seveda ne bo imel genetskih bolezni. Kaj pomeni ta napredek? Sprva je bil mišljen kot rešitev zdravstvenih in socialnih problemov, zdaj pa je postal nov biznis, ki ni prav nič etičen.

Rastoča knjiga OŠ Lava

»Življenje je največji čudež in dar, če ga živimo, ustvarjamo, oblikujemo, čutimo in ga ne opazujemo od daleč. Če živimo osebno življenje in ne idealov drugih ljudi.« Tako je v uvodu že tretje Rastoče knjige OŠ Lava v Celju zapisala ravnateljica Marijana Kolenko. Vabimo vas na čudovito popotovanje po svetu ustvarjalnih, iskrenih, delovnih, a tudi igrivih pokrajin, ki tkejo »Radost sobivanja.«
Naj bo spodbuda za čudovito, pogumno in v vseh smislih bogato novo šolsko leto!

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Mátrába és Tokaj-hegyaljai borvidékre kalauzoljuk el Önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Mátri in Tokaju.

15:40
Otroški program: Op!

V Čarnem zalivu se prijatelji pripravljajo na peko slavne obalne rulade, toda Nana je pozabila, katere sestavine potrebujejo. Ko prispejo na obalo, da bi nabrali sestavine, je Nana vedno bolj zmedena. Kdo ji bo pomagal?

Mavgli najde krokodiljega mladička, ki ga imenuje Glodek, in ga odnese domov. Medved Balu vztraja, naj Mavgli krokodilčka odpelje nazaj v gnezdo. Mavgli mu mora poiskati drugo varuško.

Gašper in Nejc sta se grdo sprla. Tako zelo, da je šel Gašper domov in rekel, da noče biti več Firbcolog. Zdaj Pia razmišlja, kako bi Firbcologe spet povezala. Medtem sta Uma in Alisa na razstavi o Iraku, Peter in Naja raziskujeta, kako postaneš dober igralec, Jaka in Tim pa postavljata Knjigobežnico. In kaj je z Gašperjem? A bo prišel še kdaj nazaj?

Govoreči Henk najde ribico in takoj vzljubi svojo novo domačo ljubljenko. Izkaže se, da je ribica Direktorjeva, ta pa jo hoče nazaj.

Robertov oče je žalosten, saj bi imela njegova pokojna žena in Robertova mama prav tisi dan rojstni dan. Vsi pravijo, da je bila angel, in Robert pomisli, da angeli morda res obstajajo. Zelo si želi, da ne bi bil le navaden človek. Žal se moti, a tudi človeški angeli lahko storijo veliko dobrega.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

10. oktobra 2020 bo minilo 100 let od koroškega plebiscita, ki je boleče zarezal v narodovo telo. Izgubili smo slovensko Koroško, tisti del, ki mu največkrat rečemo zibelka slovenstva. Prebivalci majhne vasice na skrajnem robu pa so se takrat uprli mogočni Avstriji in z vztrajnostjo dosegli, da so bili dve leti kasneje priključeni matičnemu narodu. Zgodba o upornih Libeličanih še danes živi v srcih prebivalcev in še danes ne razumejo zbadljivk na račun svojih prednikov, ker je njihov upor zanje svetinja. Z njo so ostali Slovenci.

Petrček dobi pri risanju slabo oceno. Kalimero mu dovoli, da si sposodi DoVinčijevo čudežno pero, ki navadne čačke spremeni v mojstrovino. Petrček pa se malce preglasno pohvali z njim in bratranci Zajci pero zahtevajo zase.

Pepa in Jure se igrata s poskočno žogo. Ovčka Olja prinese teniška loparja in s Pepo igrata tenis. Jure dobi pomembno nalogo: postane pobiralec žogic.

Čudovit dan za čarovnijo! Le da čarovnije ni od nikoder. Morda pa se skupaj z Matejem in Borom podamo na Čarovničin dvorec. Tam čarovnij zagotovo kar mrgoli! Ojoj, Matej se nekam pogosto oglaša kot osliček, kaj se dogaja? Čisto mogoče, da je Bor že preizkušal svoje čarovniške sposobnosti! Preverimo! Kako se že začne ta pravljica? »Nekoč je živela zelo huda čarovnica …«

Kubanska ljudska pravljica: ČAROVNIČIN DVOREC; ilustracija Tanja Komadina; bobru Boru pripoveduje Matej Zemljič

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tridelna nemška dokumentarna serija razišče, kako je v stotih letih obstoja ruska tajna obveščevalna služba, zloglasni KGB, vplivala na razvoj svetovnih družbenopolitičnih dogodkov in oblikovala današnjo Rusijo. Režiser Jamie Doran, štirikratni dobitnik emmyja, pojasni zgodovino KGB-ja z bogatimi arhivskimi posnetki ter pričevanji njegovih nekdanjih pripadnikov in žrtev.

2.del:
Sovjetska zveza je avgusta 1949, najmanj pet let prej, kot so pričakovali na Zahodu, po zaslugi vohunov, ki so Američanom ukradli skrivnosti o jedrskem orožju, postala druga svetovna velesila. Toda Stalin je marca 1953 umrl. Poveljnika KGB-ja, Berijo, so usmrtili istega leta. Nikita Hruščev je poskušal zmanjšati moč varnostnih služb tako, da jih je razbil na več delov. Vendar mu je oslabitev uspela le začasno. KGB se je kmalu vrnil. V tujini mu je uspel veliki met – vohuna je pridobil v samem Cijinem vrhu.

Na urgenco pripeljejo skupino žensk, ki so se ponesrečile s kombijem. Čeprav ni nobena huje poškodovana, imajo skoraj vse nezdravljene bolezni, zato Max posumi, da ni šlo za navadno nesrečo. Dr. Kapoor in dr. Sharpova združita moči, da bi sprti sestri zakopali bojno sekiro, saj bi eni izmed njiju to lahko rešilo življenje. Dr. Frome svetuje mladi bolnici, ki je zanosila in želi splaviti, a njena skrbnica temu odločno nasprotuje.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Lenuhinja sem, rada pove Frida Šarar. Pesnica, blogerka in po novem pevka se pogosto igra s konceptom zasebnosti; v pesmih se boleče razgali, v živo pa je rahlo zadržana, skoraj sramežljiva in po svoji izbiri malce osamljena. Frida živi na Reki. V hrvaškem mestu govori srbsko. Prebrisana kombinacija za »pripadnico sovražnega naroda,« kot ji ljubeče pravi mož. Več kot 25 let po vojni so politični odnosi med Srbijo in Hrvaško še vedno razgreti in vplivajo na življenja navadnih ljudi. Zato pisanje v maternem jeziku za Frido nenadoma postane politična drža. Ampak njej je jezik pisan na kožo, zato lahko v pesmi brez zadržkov reče: V rit se zaletite z jezikom!

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Kanadi smo ločeno posneli zanimivi pričevanji dveh Jožetov, Mihevca in Drenška.

Jože Mihevc je bil rojen leta 1923 v Cerknici. Izučil se je za avtomehanika. V času vojne je doživel hude preizkušnje, ki jih podrobno predstavi. Ob koncu vojne so se z bratom Tonetom in sestro Milko kot begunci zatekli v Avstrijo. Jože je živel v avstrijskih begunjskih taboriščih in se po drugi svetovni vojni znašel v Kanadi. Tu si je ustvaril družino z Anico Zorc. Kot je bilo skoraj pravilo pri rojakih v izseljenstvu, je bil zelo dejaven v slovenskih ustanovah. Zelo uspešen pa je bil tudi v svojem poklicu – bil je inovator pri izboljšavah dizelskih motorjev v avtomobilski tovarni.
Jože Drenšek pa je bil rojen leta 1929 v vasi Dolnji Kot na Dolenjskem. Njegova družina je doživela revolucionarno nasilje domačih aktivistov in partizanov v okolici Dvora. Ob koncu vojne je bila zanj edina rešitev umik v tujino. Leta 1958 se je v Bremnu vkrcal na ladjo za Quebec in nato zaživel svobodno življenje v Torontu, kjer si je ustvaril družino in kjer živi še danes.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov