Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 5. dec.

Ni mogoče čakati zaman je nov avtorski projekt Leje Jurišić in Miklavža Komelja v Gledališču Glej, ki je bil nocoj premierno prikazan na spletu, gledalce v dvorani pa so nadomestili kamni. Kaj se zgodi, če pošljemo en paket na dva različna naslova? Več o tem v projektnem prostoru Aksiome- Kolektiv !Mediengruppe Bitnik iz Berlina je poslal 27 paketov, vsakega naslovljenega na dva različna prejemnika: na Aksiomo v Ljubljani in Drugo more na Reki, gre za razstavo v teku. V ljubljanski Mestni hiši je na ogled razstava 3+3=6, Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij, ki jo je pripravil Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana. Podelili pa so tudi nagrade Društva slovenskih oblikovalcev.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Zana in Karla sta prišli na kosilo v Čudogozd. Na jedilnem listu je zanimiva ponudba, polna presenečenj. Deklici sta neučakani. Nemudoma zahtevata kosilo. Ko ga dočakata, z izbranim krožnikom nista zadovoljni. Bo spet treba zavrteti čas nazaj? Lahko poskusimo…

Lojzek in Pika se igrata raziskovalce. Pika bi rada odkrila nekaj posebnega, zato ji Lojzek nariše žival, ki je živela na Zemlji pred milijoni let. Pika se ne more načuditi, saj pred njo zraste čisto pravi dinozaver.

Lili in Gal pomagata Stanku pri prav posebnem opravilu: s podmornico se spustijo v morje, saj je treba pregledati pomol. V morju živijo čudovite živali – pa tudi stari prijatelji.

Ava, Riko in Teo se domislijo, da bi postavili oder na prostem in pripravili predstavo. Vsak od njih dobi svojo vlogo, vsebino pa si kar sproti izmišljujejo.

Ker mu je nerodno, Petrček svojega medvedka pred prijatelji skrije v škatlo. Za medvedka je že prevelik! Škatlo pa Petrčkova mama odda smetarju Avguštinu. Prijatelji se zapodijo po mestu za smetarskim tovornjakom in pogrešanim medvedkom.

Reks ima obvezano tačko. Ker mora nositi tudi ovratnik, ne vidi žoge in ne more igrati. Nato pa s pomočnikom Vidom izdelata žogo, ki jo lahko sliši.

Drevesa v džungli prekrije zelena plesen. Če se bo razširila, bo uničila vso džunglo. Bagira in Mavgli se odpravita v človeško vas po cedrino olje, ki naj bi premagalo zeleno nevarnost.

Z kot Zofka je nova oddaja, ki jo bodo predšolski otroci ob sobotnih jutrih lahko spremljali v živo. Izmenjaje jo bodo vodili Nejko Smejko, Anka in Gaki v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle. Sestavljali bodo besede in reševali besedne uganke, pri čemer bodo lahko sodelovali tudi gledalci. Spoznavali bodo poklice in izvedeli, čemu so namenjeni nekateri predmeti. Otroci zunaj studia bodo predstavljali živali in se oglašali iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne bo manjkalo. Vse to pa bo tiho in mirno opazovala zofa Zofka …

Špinača je nekaterim najljubša jed na svetu, drugim pa se zdi ogabna. Tudi Ronji. Huh. Pepeta čaka težka naloga. Prepričati jo mora, da je ta zelena stvar lahko nadvse okusna. Mu bo uspelo? Nujno poglejte, kako se je lotil nove naloge!

Firbcologi postavljajo Guinessov rekord. Za vsako ceno! A pri tem niso računali na prebavne težave in alergijske reakcije, zagodla pa jim jo še kamera, ki bi morala rekord ujeti. Medtem Juno in Jaka čebelarita na vrhu Cankarjevega doma, Til in Pika opravljata kožne alergijske teste, Ajda in Jure pa spoznavata montažne trike.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V sedmi oddaji se za uvrstitev v drugi krog potegujejo Sara, Tjaša in Kan iz OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani (rumeni) ter Ana, Rebeka in Erazem iz OŠ Žiri (vijolični). Angleščina je obema ekipama blizu, nista pa enotni pri asociacijah, magnetizmu in lomu svetlobe. Da stekla ne moremo videti v olju, takoj ugotovijo rumeni, vijolični pa, da z magnetom ne boste odkrili svinčene krogle. Napeto je vse do konca, kdo se uvrsti naprej, pa v Malih sivih celicah.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Začel se je praznični decembrski čas, ki pa letos ne bo tako družaben, kot ste mogoče vajeni. Vlada je namreč podaljšala veljavnost ukrepov za zajezitev epidemije in v Infodromu smo pojasnili, kdaj se boste lahko vrnili v šolske klopi. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, zakaj na severu afriške države Etopije divjajo spopadi, številni prebivalci pa trpijo pomanjkanje. Zavod Mladi zmaji je predstavil svoj digitalni mladinski center, kamor se lahko zatečete tudi po pomoč, če ste v stiski. Otroška poročevalka Ema je ob včerajšnjem prazniku kulture zapela skupaj s slovenskim kantavtorjem Vladom Kreslinom, 10-letna Lili pa se je udeležila virtualnega svetovnega prvenstva v tajskem boksu.

Zdaj ko Hunter ve, da je njena varuška skrivnostna nindža, se hoče učiti od nje. Že takoj po prvi učni uri misli, da je superjunakinja, vendar jo čaka razočaranje.

Lov na zaslužek v zdravstvu se nadaljuje tudi v času najhujšega spopada z virusom. V Tarči objavljamo nove dokumente z dokazi o tem, kako je največja slovenska bolnišnica v času epidemije z naročilnicami sklenila tudi milijonske posle. S katerimi dobavitelji? Razkrivamo, kaj vse je šlo narobe pri dodelitvi posla brez razpisa za gradnjo prostorov z dodatnimi posteljami za covidne bolnike.

V oddaji predstavljamo predloge vladne delovne skupine za obravnavo romske problematike, ki prinašajo temeljite spremembe pri izobraževanju, kriminalni politiki, zaposlovanju in socialnih transferjih. Preverjamo tudi, kakšne so smernice za Rome v Evropi do leta 2030. Zasedba Šukar je med tistimi, ki so največ naredili za priljubljenost romske glasbe pri nas. Letos praznuje 30-letnico delovanja. Skupaj se bomo spomnili njihovih dosežkov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obujamo spomine na 15 let delovanja slovenskega društva za terapijo s pomočjo živali Ambasadorji nasmeha. Pogovarjali smo se z Blanko Kapus Passecker, prostovoljko Zavoda Pit, društva, ki med drugim pomaga tudi invalidnim psom. Obiskali smo Ormoške lagune, naravni rezervat, kjer pticam družbo delajo tudi vodni bivoli. Opazovali smo najmanjšo vrsto race, ki jo lahko vidimo pri nas, kreheljca. Svetujemo, kako pozimi pravilno hraniti ptice. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Na Uršlji gori je postavljena najvišje ležeča cerkev na Slovenskem, ki je prava gorska katedrala. Zgrajena je bila v dobi protireformacije, njen nastanek pa je povezan z znamenitim ljubljanskim škofom Tomažem Hrenom. Uršlja gora je orientacijska in simbolna točka, ki sooblikuje mitično krajino Mislinjske doline, domačini pa ji pravijo kar Gora. Oddaja bo predstavila vrh, ki ni samo romarsko središče, temveč tudi priljubljen izletniški cilj in oddajniška točka RTV Slovenija.

12 let po ratifikaciji Konvencije OZN o pravicah invalidov okoli 170 tisoč invalidov še vedno ni enakovrednih in enakopravno vključenih v slovensko družbo. Težave ostajajo tako pri zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami in izobraževanju kot pri zaposlovanju in izredno nizkih invalidskih pokojninah. Gluhi in naglušni opozarjajo na nedostopnost do informacij, naglušni pa zaradi obveznih zaščitnih mask težko komunicirajo. Zato je na pobudo naglušnega državljana Vlada RS sprejela odlok, ki osebam z okvaro sluha dovoljuje komunikacijo brez mask. Ker je v času epidemije stisk veliko, smo preverili delovanje dežurne službe psihosocialne opore invalidom. Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je zagotovil podporo vpisu slovenskega znakovnega jezika v ustavo.

5. Evropa
Najbolj naseljena celina v nekaterih kotičkih skriva presenetljive živali. Nad Gibraltarjem kraljujejo edine evropske opice, na dunajskih pokopališčih pa se hrčki bojujejo za najboljše ozemlje. Okolica italijanskih gorskih vasi je prizorišče lovskih pohodov volkov, globoko v slovenskih jamah pa mladiči zmajev dočakajo celo sto let. Vse to življenje tli kljub temu, da je površje celine spremenjeno skoraj do nerazpoznavnosti.

SEVEN WORLDS, ONE PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija, ZDA / 2019 / Režija: Fredi Devas, Emma Napper, Chadden Hunter, Giles Badger

Maja Golob se že več kot tri desetletja ukvarja z vzgojo in treniranjem psov. Danes svoje znanje in izkušnje uporablja predvsem pri šolanju psov pomočnikov za ljudi, ki jih pestijo bolezni ali invalidnost. Živi in dela v Sloveniji, veliko pa tudi v tujini, največ v Združenih državah Amerike.
HAI je kratica za avtentično hrvaško igračo in poseben projekt sinergije med
študenti Studia za oblikovanje zagrebške Fakultete za arhitekturo in društva PoVUci za kulturu. V sodelovanju so razvili več prototipov igrač, ki približujejo otrokom hrvaško kulturno dediščino.
Madžarska je svetovna velesila na področju proizvodnje šumeče sodavice.
Zasluge za to ima gotovo tudi Anyos Jedlik, ki je že sredi 19. stoletja izumil napravo za masovno polnjenje in legendarno steklenico za sodavico. Kaj vse je potrebno za značilno madžarsko sodavico pa dobro ve tudi družina Istvána Bánffija, ki se že 110 let ukvarja s to obrtjo.
Biotop Castelfeder, sredi širnih sadovnjakov južno od Bolzana, je priljubljen počitniški cilj za ljubitelje narave. Skalnih pobočij in travnikov pa ne negujejo kosci, temveč ovce, koze in krave. Brez njih bi se večina travnikov zarastla, enkratna krajina pa bi bila izgubljena.

1. PRIMERJAVA RASTLINJAKA IN PLASTENJAKA
Pred nizkimi temperaturami skušamo vrtičkarji na najrazličnejše načine zaščiti svoj pridelek, da bi si lahko tudi pozimi pripravili krožnik doma vzgojene zelenjave ali skledo solate. Pomaga, če imamo rastlinjak, pa naj bo ta večji ali manjši. Pri Martini Plohl Krevh v Čreti smo preverili, koliko topleje je bilo v steklenjaku in plastenjaku, ko so se novembra temperature prvič zadrževale pod lediščem.
2. CVETJE GROFICE MARIJE AUERSPERG ATTEMS
Na začetku jeseni je v dvorcu Dornava potekal strokovni posvet o tihožitjih grofice Marije Auersperg Attems. Številni strokovnjaki so njena slikarska dela preučevali v projekti Arboretuma Volčji Potok, pri tem pa ugotovili, da je večino upodobljenega cvetja grofica imela tudi na svojem vrtu.
3. ZDENKINE GRENIVKE, LIMONE IN MANDARINE
Agrumi za Prlekijo res niso značilne rastline. A kaj, ko pri Stajnkovih brez njih ne morejo! Zdenki so tako pri srcu, da so limone upodobljene na kuhinjskem prtu in na podstavkih. Parkrat smo jih že obiskali: pri presajanju najstarejše in največje limone, nato, ko smo jim pomagali pri razmnoževanju s čopiči. Tokrat nam je uspelo ujeti trgatev, prvič so pobirali grenivke.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Kaj bi izbrali zase, če vam dam na izbiro samostojno družinsko hišo, ali pa sodobno in prostorno duplex stanovanje z veliko komforta? Družina, ki smo jo obiskali blizu Braslovč je izvedla tako zamenjavo. Naslednji dom smo našli na instagramu in to bo tretji iz serije zanimivih projektov, ki so opazni na družbenih omrežjih. Nekomu je padla sekira v med, bi lahko bil preuranjen komentar, ko človek sliši naslednjo zgodbo. Ampak tak komentar bi bil čisto neustrezen in nepravičen, kajti do tako domiselne in šarmantne prenovljene babičine hiše, kot jo bomo videli vodi vse prej kot lahka pot. Obiskali smo legendarnega športnika, smučarskega tekača Iva Čarmana, ki mu je leta 1984 v Sarajevu pripadla čast nosilca olimpijske plamenice. Še danes jo ima doma, na častnem mestu. A mi nismo mogli prezreti vsega truda, ki sta ga z ženo Valerijo vložila v temeljito obnovo stare hiše. Zanjo sta se na vrat na nos odločila, ko je v kopalnici počila cev - in jo izpeljala v pičlih treh mesecih.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

"Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor." (arabski pregovor)
Razmišlja Mitja Andrejek

Apolon išče igralce za nepozabno predstavo o kraljevskem paru. Na splošno ogorčenje za glavna igralca izbere Olgo in Štefana. Se mu je zmešalo? Živalice z vrta se obrnejo na Marjetko, ki pa se noče vmešavati. Apolonu pusti proste roke, obenem pa sestrična s tem dobi pošteno lekcijo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Letošnji Dobrodelni Miklavžev koncert bo zaradi razmer drugačen kot v minulih letih. Ustvarjalci so se morali odpovedati živim nastopom glasbenikov in se odločili, da ponudijo izbor točk preteklih Dobrodelnih Miklavževih koncertov, vse od prvega koncerta leta 1993. Zbrana sredstva bodo ponovno namenjena slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za razvoj in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Miša Molk in Marko Pokorn. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Danica Dolinar, Daniel Celarec in Jaka Pucihar (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, scenografka Urška Dolinar, režiser Marjan Kučej. Številka za dobrodelne prispevke: 01 472 00 11.

Travmatični dogodki so dodobra pretresli pohodnike in sprva kaže, da bo pot nadaljeval le Michiel. Piet se s Polom Martinom sestane v gostišču, kjer je nazadnje videl Liso. Asim prijateljem zaupa, kaj je težilo Liso.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odličen film preživetja, ki gledalcu na način in medias res pokaže brutalne pogoje preživetja v arktični divjini. Čeprav v njem igrata samo dva igralca, je zaradi spretne režije in koherentne zgodbe napetost vseskozi na vrhuncu.

Overgard je v škripcih. Letalo, s katerim je potoval do znanstvene postojanke, je strmoglavilo nekje v arktičnem krogu. Zdaj dneve preživlja tako, da preverja trnke, mapira okolico in neuspešno kliče reševalce. Nekega dne opazi, da mu je nekdo ukradel nalovljene ribe. Najverjetnejši osumljenec je polarni medved, ki se potika naokoli. Kanček upanja mu okrepi ropotanje helikopterja nad njim, vendar v snežnem metežu nedaleč od njega strmoglavijo tudi reševalci.
Iz ruševin zvleče težko ranjeno kopilotko in se oborožen s preostalo opremo in zemljevidi poda na pot do postojanke, ki naj bi bila samo nekaj dni hoda stran. Bitka za preživetje postane še bolj napeta, ko opazi, da jima sledi lačna zverina …

Originalni naslov: ARCTIC
Leto produkcije: 2018
Država: Islandija
Žanr: pustolovska drama
Režija: Joe Penna
Scenarij: Joe Penna, Ryan Morrison
Igrajo: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov