Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. dec. 2020

TV Slovenija 2 • Sob, 5. dec.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Pričevanje enega najvidnejših ameriških Slovencev Vladimirja Preglja je izjemno zanimivo. Leta 1974, v času afere Watergate, zaradi katere je odstopil ameriški predsednik Richard Nixon, je bil Pregelj poklican na sodišče kot starešina velike porote oz. glavni porotnik, kar je zelo vplivalo na razplet afere. Pregelj je v Ljubljani končal klasično gimnazijo, med 2. svetovno vojno je bil bliže tradicionalnemu taboru, zato je po vojni emigriral v ZDA, pridobil ameriško državljanstvo, magistriral iz ekonomije in se zaposlil v ameriški Kongresni knjižnici, v kateri je uspešno delal kot strokovnjak za zunanjo trgovino in mednarodno gospodarstvo. Poročil se je z Leo Plut. Vladimir Pregelj je umrl leta 2019, njegovo pričevanje pa je bilo posneto v Ljubljani leta 2015.

Evgenio se hoče na vsak način preseliti iz kleti v Tonijevo stanovanje. Ker Toni temu nasprotuje, pade stava. Evgenio naredi načrt, kako omrežiti Marjeto. Na Tonijevo presenečenje uporabi trik, v katerem je prav Toni glavni adut...

Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.

Nadaljuje se moška sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Zaradi pomanjkanja snega v Val d'Iseru ta konec tedna dva moška veleslaloma gosti St. Caterina v Lombardiji v Italiji. V zadnjih letih so fantje na tem prizorišču vozili predvsem hitri disciplini. Po Söldnu je to nova priložnost za preverjanje veleslalomskega znanja, Žan Kranjec na tej progi nastopa sploh prvič v karieri.

Ker Toni ne more odplačevati dolga, mu Štef naroči, da s svojim avtom vozi njegove poslovne partnerje. Domači, ki ne vedo za Tonijev dolg, še dodatno večajo njegovo stisko, saj imajo nove in nove želje… Blažka bi rada izpit za avto. Anže računalniško igrico… Tonijevo strmo pot navzdol za trenutek ustavi Štefov poslovni partner, ki je v Tonijevem avtu pozabil potovalko, polno denarja. Ker je Toni prepričan, da denar ni čist, ga z Johnnyem pazljivo skrijeta pred Štefom in domačimi. Toni skuje plan, da se bo pred Štefom pretvarjal, da nikakor ne more zbrati denarja za odplačilo dolga. Ko bi mu Štef zaplenil mamino stanovanje, bi se družina enostavno preselila v novega, ki bi ga kupil z najdenim denarjem. Štefa seveda zelo zanima, če njegov poslovni partner, ki ga je prevažal Toni, v avtu ni česa pozabil. Zato najavi natančen pregled stanovanja. Toni se doma zlaže, da Štef pregleduje stanovanje zato, ker ga hoče kupiti. Najavi tudi, da se bodo tako ali tako kmalu preselili v novega. Štef in Živala denarja ne najdeta, zato ga hočeta od Tonija izterjati s silo. Toni pa pri vseh grožnjah ostane neomajen. Pretvarja se, da je totalno zlomljen in Štefa celo prosi, naj njegovo kalvarijo konča tako, da mu zapleni stanovanje. Štef sedaj Toniju verjame in misli, da se mu je zlagal poslovni partner, ki je tudi njegov dolžnik. Toni v Štefovo zgodbo o še enem dolžniku ne verjame, dokler se pri njem zares ne oglasi tip, ki ga je peljal k Štefu na sestanek. Pove, da je tudi on dolžan Štefu in mora sedaj na cesto z družino, ker je denar za vračilo dolga pozabil v Tonijevem avtu. Toni pa seveda nima srca, da bi na račun svoje rešitve spravil v obup nekoga drugega… Pozabljivcu vrne denar, da lahko Štefu odplača dolg. Z nagrado, ki jo dobi od njega, pa Štefu poravna tekoči obrok in na svojevrsten način izpolni tudi željo Anžetu in Blažki.

Nadaljuje se moška sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Zaradi pomanjkanja snega v Val d'Iseru ta konec tedna dva moška veleslaloma gosti St. Caterina v Lombardiji v Italiji. V zadnjih letih so fantje na tem prizorišču vozili predvsem hitri disciplini. Po Söldnu je to nova priložnost za preverjanje veleslalomskega znanja, Žan Kranjec na tej progi nastopa sploh prvič v karieri.

Biatlonska karavana je še vedno na Finskem. Pred 60 najboljšimi po sprintu je zasledovalna tekma. Favorit je zagotovo Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki brani zmago v svetovnem pokalu, izzivali pa ga bodo Francozi, Nemci in Rusi ter posamezniki iz preostalih držav; upajmo, da tudi kakšen slovenski biatlonec.

Johanny se zateče k Toniju, saj ga Svetlana neprestano sili k pospravljanju stanovanja. Toni je zadovoljen in mu ponudi pribežališče, če mu pomaga pri biznisu. Johanny raje pomaga Toniju, kot pa izvaja vsakodnevna generalna pospravljanja. Svetlana zaloti Johannyja pri Toniju, a na njegovo presenečenje ga ne nadere, temveč se strinja, da Johanny dela pri Toniju. Obstaja pa en pogoj: Toni naj Johannyja redno zaposli, z denarjem od plače pa bodo plačali čistilko...

Smučarski skakalci so iz Ruke na Finskem s čarterskim letom odpotovali neposredno v Nižni Tagil. V minulem tednu so nekaj več dni na prizorišču izkoristili tudi za treninge na skakalnici. Najboljši rezultat slovenske reprezentance je zmaga Petra Prevca leta 2015. Tukaj se je s tem uspehom začel njegov pohod do velikega kristalnega globusa za končno zmago v svetovnem pokalu.

1986 – Mehika si je pravkar opomogla po uničujočem potresu, toda država je pripravila odličen turnir za svetovno nogometno prvenstvo. Argentina je po navdihu Diega Armanda Maradone upravičila vlogo favorita. Epski četrtfinale z Anglijo je prinesel enega najbolj spornih Maradonovih in nogometnih golov v zgodovini. Zahodna Nemčija je zmagovala do finala, v katerem pa jo je pričakala in ustavila Argentina. Nepozabni trenutki enega najboljših nogometašev vseh časov.

Drama… Sadie je osnovnošolska najstnica, otožna in zamišljena, ki z mamo Rae živi v naselju bivalnih prikolic. Zelo je navezana na svojega očeta, ki služi vojsko na drugi strani oceana in si z njim pogosto dopisuje. Žal to ne velja za njeno mamo; z možem, Sadiejinim očetom sta se odtujila in samo vprašanje časa je, kdaj si bo Rae poiskala drugega partnerja. S Sadie se druži njen sosed in sošolec Francis, s katerim se skupaj branita pred šolskimi nasilneži.
Ko se v njihovo soseščino priseli Cyrus, privlačen mlajši moški, se začnejo razmerja med sosedi zapletati … Rae Cyrusa takoj opazi, toda všeč je tudi njeni prijateljici Carli. Sadie prizadeto spremlja ljubezenski trikotnik, saj je pričakovala, da se bo njen oče vrnil in bodo skupaj zaživeli, kakor je bilo prej. V svoji jezi je celo pripravljena kompromitirati Cyrusa, vendar ji ne uspe. Šele ko ta podleže odvisnosti od tablet proti bolečinam zaradi hrbta, se Sadie zave, da je šla predaleč in Cyrusu, kakor tudi vsem ostalim, odpusti …
Film odlikuje preprost, enostaven in umirjen pripovedni način, ki dopusti igralcem, da psihološko obogatijo svoj izraz.

SADIE / ZDA / 2018
Režija: Megan Griffiths / Scenarij: Megan Griffiths / Igrajo: Sophia Mitri Schloss, Melanie Lynskey, John Gallagher Jr., Danielle Brooks, Tony Hale, Keith L. Williams, Tee Dennard, Justin Thomas Howell, Tony Doupe, David Leo Schultz, Joseph Steven Yang, Claudine Mboligikpelani Nako, Wally Dalton, Benjamin Camp, John Paulsen …

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je Asya Širovnik, ki je živela na različnih koncih sveta, od koder prinaša različna znanja o samospoznavanju, ki jih bo z nami delila v večernem pogovoru. Z Zvezdano se bosta spraševali, kaj je v resnici znotraj našega uma in na kakšne načine to vpliva na naše življenje? Katerih delov sebe se v resnici ne zavedamo? Kdo ustvarja mojo realnost?

Akademik Niko Grafenauer, za mnoge največji med živečimi slovenskimi pesniki, je izredno pronicljiv opazovalec sveta in družbenih pojavov, znan kot pogumen bojevnik za svobodo in demokracijo že iz osemdesetih let prejšnjega stoletja pa vse do danes. Kot tak je desetletja vodil Novo revijo prek katere se je v intelektualni sferi rojeval koncept slovenske države o čemer bo tekla beseda v intervjuju. V pogovoru z Jožetom Možino se bo Grafemnauer najprej dotaknil svojega travmatičnega otroštva, saj je potem, ko je na porodu umrla njegova mama izgubil še očeta in se je družina razbila. Zato je v svojem pesniškem ustvarjanju vzpostavil vzporedni svet otroškega junaka z imenom Pedenjped. Kot intelektualec je Grafenauer zelo kritičen do obujanja simbolov in vrednot propadle Jugoslavije ter sodnega preganjanja posameznih nosilcev osamosvojitvene ideje, v tem ne vidi le poskusa negiranja dosežkov demokracija in politične svobode pred pol stoletja ampak tudi grožnjo slovenski samobitnosti. Grafenauer je izrazito prožen sogovornik, ki svoje izjave dopolni tudi s poezijo, zato – posebej vabljeni k ogledu pogovora.
Voditelj Jože Možina.

Tine Grgurevič (1983, Ljubljana) je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent, ki je svojo samostojno glasbeno pot začel leta 2013 pod umetniškim imenom Bowrain. Od leta 2005 do 2016 je živel in deloval v tujini – študiral je na konzervatoriju za jazz v Rotterdamu, v Amsterdamu in nazadnje na Temple University v Filadelfiji v ZDA. Leta 2014 je izdal svoj prvi solo album Far Out kateremu je leta 2017 sledil album Distracted. Projekt 2020 Seconds (A)Live, ki je bil kot enkratni glasbeni performans posnet januarja 2020 v Kinu Šiška, predstavlja njegovo najbolj kompleksno glasbeno kompozicijo, ki jo je izvedlo 14 glasbenikov. Koncert je bil koncipiran kot potovanje skozi različne glasbene zvrsti (sodobna klasika, jazz, afrobeat, filmska glasba, minimalism...) močno pa ga je zaznamovalo tudi Bowrainovo sodelovanje v Johannesburgu z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On. »Za produkcijo koncerta in albuma 2020 Seconds (A)Live smo izhajali izključno iz materialov, ki smo jih posneli v živo. To je bil svojevrsten izziv, ki ne bi doživel epiloga, če ne bi bilo predanosti in solidarnosti vseh vpletenih, sploh ne v kontekstu krize, ki je kmalu po koncertu izjemno prizadela umetniški sektor. Preživetvene tehnike, ki so se pojavile v tem času, so utrdile idejo skupnosti in solidarnosti – na žalost je postalo med drugim očitno, da se kulturo dojema kot politično orodje in ne kot orodje in jezik naše skupnosti.»

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov