Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 13. dec.

07:00
Živ žav

Mandi in Pipi igrata hokej. Mandi odide v hišico po vročo čokolado, takrat pa Pipi opazi škrata. Kmalu se oba z Mandijem znajdeta v podzemnem svetu Božičkovih škratov, ki pripravljajo božična darila.

Jazbečarju ni jasno, zakaj mora njegov zadek zmeraj lulati. To je namreč nerodno. Pes se mora ves čas ustavljati. Pri vsakem drevesu se mora pomakniti nazaj, da opravi malo potrebo. Jazbečar je tega sit. Nato pa se mu zgodi nekaj nepričakovanega.

Trobka, Skok in Vratko se zabavajo z lovljenjem. Zaletijo se v Hrustka in ga poskušajo zvabiti k igri. Hrustek se jim z veseljem pridruži, a potrebuje veliko časa, da usvoji pravila igre. Ko končno dojame, kako igra poteka, je neustavljiv. Trobka, Skok in Vratko pa ugotovijo, da je urnemu nosorogu težko pobegniti.

Božič je in vsi otroci obiščejo Božičkovo votlino, da bi Božičku zaupali svoje želje.

Petrček v Dovinčijevem mlinu uporabi kopirnik, da bi razmnožil svoje kartice. Izum hoče pokazati Valentinčku, ko nenadoma v kopirnik prileti kresnica. Stroj ponori in naredi tisoč kopij kresnic. Petrček in Valentinček morata kopirnik popraviti, preden pride v mlin Kalimero.

Pošasti se pripravljajo na uro strašenja. Če bodo presenetili učiteljico, bodo dobili strašilno zvezdico. Pikico skrbi, da za strašenje ni nadarjena. Ji bo z Bučkovo pomočjo vseeno uspelo prestrašiti gospo Jokinstok?

Živa, Vid in Toni se igrajo na snegu, toda Vida vedno bolj zebe. Od mraza postane čisto trd in ogreje ga šele pomoč prijateljev.

Zakaj smo nekateri veliki in drugi majhni? Zmedi se v lunaparku po nesreči poveča in nekaj časa uživa kot velikan, vendar bo moral tudi on počakati, zdravo jesti in veliko spati, preden bo zares zrasel.

Nejko ni v formi. Rad bi bil zdrav in močan, zato se odloči, da bo telovadil. Prijatelji mu predlagajo dejavnosti, eno zahtevnejšo od druge. Nejko uniči Čekanovo telovadno napravo, ki se odkotali skozi Podlesje. Na srečo ga prešine zamisel: predelal jo bo v spalno napravo.

Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?

Na zasnežen božični večer Zajček Rjavček in njegovi prijatelji naletijo na Rjavega medvedka, ki se je izgubil. Odločeni, da bodo do božičnega dne našli njegovo mamo, prijatelji pogumno zakorakajo v neznani gozd. Ob spremljanju njihove nepozabne dogodivščine se zavemo, da je največje božično darilo to, da si lahko s tistimi, ki jih imaš rad.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Oddaja o življenju v divjini navdihne mačkona, da se preobleče v geparda, in se ponorčuje iz črede. Jon si izmisli načrt, kako bo ujel divjo zver.

Slepa in plaha Mimi ter živahna Liza odkrivata vznemirljive svetove sosedov v njuni večstanovanjski hiši. Njuno posebno prijateljstvo botruje številnim dogodivščinam, odpre pa tudi srca njunih sosedov. Siva stavba po njuni zaslugi zažari v prazničnem vzdušju. Vsi skupaj postavijo veliko jelko v veži njihove hiše, tako kakršno so imeli v otroštvu na mestnem trgu. Božični čas je najlepši čas, ko se ustvarjajo novi spomini, obenem pa tudi čas, da se tisti slabi, zakopani globoko, tudi popravijo.

Plavanje z dinozavri
Dana je s sestro Saro na plavalnem tečaju. Ta si ne upa skočiti v vodo, vendar se Dana domisli rešitve. Pokaže ji, kako sta se spravila v vodo deinosuh in spinozaver, nato pa še, kako se je vanjo z višine pognal pterodaktil.

Mikroraptor in miška
Dana iz nogavice naredi prazgodovinskega sesalca in ga nastavi za vabo mikroraptorju. Ugotoviti želi, kako je lovil hrano. Ji bo to kaj pomagalo, ko bo miško lovila sama?

Neposredni prenos evangeličanskega bogoslužja iz Murske Sobote. Bogoslužje vodi škof Leon Novak.

V kratkem glasbenem filmu se zgodba in glasba spletata okoli lipicancev in Krasa, ki se s svojo magično naravo in vrhunskimi umetniki – vizionarji (Srečko Kosovel, Avgust Černigoj, Edvard Stepančič ...) močno izrisuje v slovenski krajini. Dodaten navdih za scenarij in glasbo je bila pesem Edvarda Kocbeka Lipicanci. Glasbeni film so njegovi ustvarjalci posneli v Kobilarni Lipica, na Vremščici in v Štanjelu. Glasbo je ustvaril Janez Dovč (klavir, bas, programiranje zvoka), ki je k sodelovanju povabil še Boštjana Gombača (vokal) in Metoda Banka (vokal, recitacija); vsi trije v filmu tudi nastopijo. Kratki glasbeni film je nastal v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija. Urednik oddaje Daniel Celarec, scenaristka in režiserka Jasna Hribernik, direktor fotografije in snemalec Uroš Hočevar.

Catherine nakupi sveže sestavine na eni od rimskih tržnic in se odpravi v gostilno, kjer ji pripravijo specialiteto panzanello in špagete karbonara. Testenine jo spomnijo na makarone s sirom, ki jih rada kuha doma. Za spremembo jim bo tokrat dodala gobe. Nato obišče prijateljico Simonetto, ki ji pokaže pripravo še ene rimske specialitete, govejega repa. V lokalu s hitro hrano Catherine sreča rojaka iz Irske, ki potrdi, da je v Rimu mogoče jesti dobro in poceni. Za konec nam bo predstavila še pripravo lazanje s hitro narejenim bešamelom in jabolčne torte, ki še posebej ugaja otrokom.

Duha ne ugašajte. Preroštev ne zaničujte. Vse preizkušajte, in kar je dobro, obdržíte. (1Tes 5,19-21)

Razmišlja Andreja Krt Zakonjšek

Upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih je letos obhajal 35. obletnico škofovskega posvečenja in vstopil v 85. leto življenja. Koprsko škofijo je vodil med leti 1987 in 2012. Največji dogodek njegovega škofovanja je bil, ko je leta 1996 v Postojni gostil papeža, svetega Janeza Pavla II. Več pa v oddaji Obzorja duha.

Zveza slovenske podeželske mladine želi skupaj s Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije vzpostaviti sistem dolgoročne psiho-socialne pomoči kmetom. Kot poklicna skupina so namreč izpostavljeni visoki stopnji tveganja za duševno zdravje. Obiskali smo eno izmed treh gozdnih drevesnic pri nas - Omoriko na Muti in se z gozdarji odpravili na površine, pogozdene v letošnjem letu. V sklopu Evropskega inovativnega partnerstva, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru s partnerji, izvaja projekt - Okoljski vidiki preusmeritve v ekološko pridelavo sadja. Pomemben del vsebine v projektu namenjajo tudi vodi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Romantično-družinska drama govori o življenju izoliranih žensk na irskem podeželju v 30. letih 20. stoletja in njihovem iskanju sreče.

V družini Mundy je pet samskih sester in brat, ki trpi za demenco. Najmlajša sestra Christina ima sina Michaela, čigar oče je nezanesljivi trgovski potnik Gerry Evans, ki se le občasno oglasi pri družini. Večino leta se sestre borijo z izolacijo in osamljenostjo, frustracijami in težkimi življenjskimi razmerami. Svetla točka v njihovem življenju je osrednji družabni dogodek v njihovi regiji, ples v Lughnasi. A da bi se ga lahko udeležile, se morajo spreti z najstarejšo sestro, gospodarico hiše, ki družini pogrošna razvedrila prepoveduje.

Izvirni naslov: DANCING AT LUGHNASA / Koprodukcijski film, 1998 / Režija: Pat O'Connor / Scenarij: Brian Friel, Frank McGuinness / Igrajo: Catherine McCormack, Meryl Streep, Rhys Ifans, Kathy Burke, Michael Gambon, Gerard McSorley

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na zaslone Televizije Slovenija prihaja nova televizijska serija Primeri inšpektorja Vrenka, ki jo bo v Vikend paketu predstavil glavni igralec serije Dario Varga. Pri Bernardi bo poklepetala tudi ljubljenka občinstva in glasbenih poslušalcev Nina Pušlar. Od zmage na Bitki talentov v oddaji Spet doma je minilo 15 let on ponovno je posnela pesem, ki so jo takrat napisali zanjo, Ni ona. Komentatorsko omizje je pisano v družbi štajerske komičarke Tanje Kocman in vitamina H v telesu Matevža Šaleharja – Hamota. S Tribute 2 Love predstavlja novi singl Srce ne more več. Nedeljsko popoldne bo zabavno še z Modrostniki, Izzivom: rapanje in Magic Aleksandrom.

Pikica zaradi prehlada ne more na Krilčkovo zabavo, potem pa se pošasti še odločijo, da se bodo brez nje igrale skrivalnice. Pikica se počuti osamljeno. Gospa Jokinstok ji svetuje, naj sede na klop za prijatelje.

Timotejeva prijateljica gos je izgubila jajce. Mali Timotej daleč v zunanjem vesolju odkrije velikanski oblak plina in prahu. Se je jajce skrilo tja, od koder prihajajo male zvezde?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po Martini zaslugi kongres potrdi zakon o posojilu in najemu, vendar norveški veleposlanik vse zasluge za uspeh pripiše Olafu. Marto odziv zelo prizadene, zato se še bolj kot prej umika iz javnosti. Kljub temu jo stiska norveških mornarjev, ki okrevajo v Ameriki, tako gane, da jih sprejme v svoj dom in jim sklene pomagati. Ob podpori Eleanor Roosevelt premaga strah pred nastopanjem in spregovori na dobrodelni prireditvi v New Yorku. V sebi odkriva še neznano moč, ki jo zelo občuduje tudi predsednik ZDA.

Gost oddaje Intervju bo starosta etnologije na Slovenskem dr. Janez Bogataj, zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, ki je ljubezen do etnologije prenašal na generacije študentov etnologije in kulturne antropologije. Raziskoval je rokodelstvo, kulturno dediščino, šege in navade, turizem, poslovna in protokolarna darila, gastronomijo in kulinariko ter svoja dognanja kot avtor ali soavtor zapisal v skoraj 80 knjig. Teme intervjuja bodo pomen decembrskih praznikov in običaji, ki jih spremljajo, slovenski odnos do etnološke zapuščine, izginevanje in oživljanje tradicionalnih podeželskih in urbanih obrti ter rahljanje meril pri imenovanjih na najvišje vodstvene položaje v slovenskih muzejih in galerijah. S profesorjem Bogatajem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Japonsko-ameriški dokumentarni film raziskuje vero kot prvobitno človekovo izkušnjo. Povezuje globoke osebne pripovedi, ki pričajo o doživljanju vere in o opori, ki jo ljudem v vsakdanjem življenju omogočajo vsakovrstne duhovne prakse. Sveto, film z oskarjem nagrajenega režiserja Thomasa Lennona, je na različnih koncih sveta ustvarjalo kar 40 snemalnih ekip.

SACRED / Japonska, ZDA / 2018 / Režija: Thomas Lennon

Fantazijo in fugo v c-molu, ki jo je J. S. Bach napisal za orgle, naj bi Edvard Elgar za orkester priredil v sodelovanju s prijateljem, skladateljem Richardom Straussom. Ker pa se slednji dogovora ni držal, je Elgar orkestracijo prevzel v celoti. Pri tem je ohranil izvirno strukturo dela in ga obarval z romantično zvočnostjo. Pod vodstvom dirigenta Petka Dimitrova sta Fantazijo in fugo v c-molu izvedla združena Simfonični orkester RTV Slovenija in Novi simfonični orkester v Sofiji.
Režija Aljaž Bastič

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov