Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. dec. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 13. dec.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Zoom platformon ülésezett az MNMI Tanácsa;
- a Szlovén Országos Levéltár küldetése;
- promóciós kisfilmek a Lendva-hegyi borászokról;
- Magvető: a krumpli termesztése és tárolása.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja Sveta ZKMN preko aplikacije Zoom;
- poslanstvo Arhiva Republike Slovenije;
- promocijski filmi o vinarjih na območju Lendavskih goric;
- rubrika Sejalec: pridelava in skladiščenje krompirja.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma a dobronaki Kovač Katarináról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Katarine Kovač iz Dobrovnika.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Zoom platformon ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- a Dora program a koronavírus-járvány ideje alatt sem szünetel;
- új vezetőség a Lendvai Egyetemisták Klubja élén;
- a külföldön tanuló diákok és egyetemisták mindennapjai a járványhelyzet idején.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja Sveta PMSNS preko aplikacije Zoom;
- program Dora se izvaja tudi med epidemijo koronavirusa;
- novo vodstvo na čelu Kluba študentov Lendava;
- vsakdanje življenje lendavskih dijakov in študentov v tujini med epidemijo.

Tudi za drugo adventno nedeljo smo vam pripravili pisan božični krožnik. Tokrat nam bo seminarska kmetica Daniela Pečnik predstavila testo za brizganje in medenjake.
Miklavž vsako leto razveseljuje otroke. Letos se mora tudi ta decembrski dobri mož držati ukrepov proti širjenju koronavirusa. Ne sme v hišo in ohranjati mora varno razdaljo.
V Kortah, visoko nad Železno Kaplo, leži Smrtnikova domačija. Od tod izvirajo pevci kvinteta Smrtnik, tam sta z velikimi črkami zapisani besedi jezik in kultura, tam živita in kmetujeta Franc Jožef in Regina z družino. Predstavili vam bomo življenje in delo družine, ki se tudi letos pripravlja na prodajo božičnih dreves.
S 14. mestom v finskem Kontiolahtiju je biatlonka Dunja Zdouc dosegla doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.
http://slovenci.orf.at

Nova Gorica in Gorica sta edinstveni mesti z enim srcem. Po 16. letih je bilo to srce v času epidemije spet razpolovljeno. Trg Evrope-Transalpina je zopet razdelila ograja, ki je obenem ločila prijatelje, sorodnike in znance. Ljudje so ostali ločeni, vsak na svojem koncu. A to ni zaustavilo Goričanov s slovenske in italijanske strani, da bi ločitev lažje prenesli, so na mejno ograjo postavljali različne predmete in sporočila, čez mrežo so nazdravljali, se igrali, se srečevali, delili občutke in tesnobe. Ta razposajeni vrvež je navdihnil umetniški par, da sta na to temo pripravila dokumentarec Go-Vid, Quando riappare il confine - Ko vidiš spet mejo, ki je bil vključen v tekmovalni program letošnjega Festivala slovenskega filma v Ljubljani. V oddaji sta se nam pridružila avtorja dokumentarca doktorica Sara Terpin in režiser Carlo Ghio.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Ministrstvo za javno upravo je ta teden začelo zbirati podatke, koliko državljanov bi se želelo cepiti proti covidu-19. Svoje zanimanje za cepljenje lahko oddate na portalu e-uprava. O tem, kdo bo najprej prišel na vrsto za cepljenje in kdaj, ter kakšne so sploh lastnosti in morebitni stranski učinki novega cepiva, pa govorimo v tokratni oddaji Na tretjem. Gosta sta dr. Tomaž Bratkovič s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani in dr. Roman Jerala s Kemijskega inštituta.

Gost tokratne oddaje Dober večer bo vinogradnik in vinar Božidar Zorjan s Tinjske gore nad Slovensko Bistrico. Njegovo vino se je sredi letošnjega leta povzpelo v svetovni vrh tako imenovanih oranžnih ali jantarnih vin. Za uspehom stoji zanimiva zgodba, ki vam jo želimo predstaviti v naši pogovorni oddaji, v ponedeljek, 7. decembra ob 20. uri na Televiziji Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč za leto 2019

2. Letno poročilo Sodnega sveta Republike Slovenije za leto 2019

3. Razno

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Lani je bilo v naši državi posvojenih 47 otrok; 30 jih je pred posvojitvijo živelo v Sloveniji, 17 pa v sedmih drugih državah. Kaj vse doživljajo otroci in posvojitelji? Kakšne so priprave na ta pomemben dogodek? Kateri postopki čakajo starše, ki želijo posvojiti otroka iz tujine? In kaj se zgodi, ko želi posvojenec poiskati biološke starše? O tem se bo v oddaji Moje mnenje z gosti pogovarjala Vida Petrovčič.

Dnevni red seje:

1. Seznanitev z Letnima poročiloma Evropskega računskega sodišča za leto 2019

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog Zakona o davku na motorna vozila (ZDMV-1), nujni postopek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih (ZNUAPK), nujni postopek

Dnevni red seje:

1. Seznanitev s Poročilom o stanju kmetijstva, živilstva, gozdarstva in ribištva v letu 2019

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o organiziranosti in delu v policiji (ZODPol-F), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v državni zbor (ZVDZ-D), skrajšani postopek

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov