Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. dec. 2020

TV Slovenija 2 • Ned, 13. dec.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Cvetka Sokolov, mladinska pisateljica, pesnica in visokošolska učiteljica, si je v knjigi »Vsak s svojega planeta« zastavila vprašanje, kako na naše družinske, prijateljske, vrstniške in ljubezenske odnose vpliva krščanska vera. Mi pa smo nekaj dejstev preverili v praksi.
Sodelavci Humanitarnega društva ADRA Slovenija so se odločili, da tudi v letošnjem zadnjem mesecu izvedejo humanitarno akcijo »Ogrejmo jim srca«.
V okviru akcije pripravljajo pakete z zaščitno opremo, s čistili, šolskimi potrebščinami in hrano za ogrožene družine in starostnike.

Anže v šoli nerazumljivo popusti. Poleg tega se začne tudi v krogu svoje domače družine čudno vesti. Njegov »image« je kar naenkrat spremenjen. Postane pravi punker. Očka Toni je seveda ponosen na sina, ki stopa po njegovih stopinjah, s čimer pa se seveda ne strinja mami Betka. Ko se na domačih vratih prikaže še socialna delavka, ki bi želela preveriti razmere, v katerih živi Anže, jo po spletu naključij pričaka nekaj hudo nerodnih situacij. Najbolj v zadregi je seveda Betka, ki vzame stvari v svoje roke. Toniju naroči, naj uredi svojega sina. Toni se mora ves nesrečen lotiti »urejanja« Anžeta, kar pa mu ne gre od rok, saj mu tak kot je pravzaprav še kako ustreza. Kako nasititi volka, da bo koza ostala cela, mu seveda svetuje prijatelj Johnny!

Nepričakovano se pojavi Štef in pove, da bo Svetlano odpeljal na Sicilijo k šefu mafije. Tam bo postala njegova žena. Svetlani to ni všeč, še manj Johnnyju. Načrt pa seveda zelo ustreza Toniju, ki bi se tako rešil vsaj ene nadloge, ki mu visi za vratom. A načrte prekrižata Svetlana in Johnny, ki se odločita na hitro poročiti. Tako bi Svetlana dobila slovensko državljanstvo in poroka z mafijskim šefom ne bi bila več mogoča. A poroka kar čez noč ni enostavna stvar. A hitro se ponudi rešitev. Kapitan Eugenio pove, da kot kapitan lahko poroča na krovu ladje. Ker njegove ladje zaradi uveljavitve hrvaške ERC in s tem oteženega vstopa v slovenske teritorialne vode še ni v Izolskem privezu, se odločijo za poroko na ladjici, ki pluje po Ljubljanici. Po poroki pa ugotovijo, da le ta ni pravno veljavna, saj kapitan lahko poroča le, ko se ladja nahaja v mednarodnih vodah....

Blažka ima težave z izpitom, ker je za grde, zavistne profesorice mnogo prečedna in preseksi. Zato si izmisli genialen projekt: pustila bo neperspektiven študij in začela bo mastno služiti s trebušnim plesom - v veliko "veselje" staršev, kajpada. Vse skupaj pa naj bi v svojo grozo denarno podprl Toni pod budnim vodstvom Štefa Železne roke, ki je edini navdušen nad Blažkinim projektom. In ker je Toni njegov večni dolžnik, spet popusti ...

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Gradnja novega domovanja je velik izziv, s katerim se veliko ljudi sooči brez posebnih predhodnih izkušenj. Misija zahteva veliko mero raziskovanja in iskanja primernih rešitev, pomoč strokovnjakov bo zlata vredna, vseeno pa se moramo do določenih stvari dokopati čisto sami. Na primeru čudovite sodobne hiše v Domžalah si bomo ogledali, kje vse se lahko zaplete in kakšne nepričakovane ovire je na poti do hiše potrebno pogosto preskočiti.
Dandanes v zaprtih prostorih preživljamo več časa kot kdaj koli prej, po nedavni raziskavi v povprečju kar 22 ur dnevno! Pretirana ujetost med štiri stene vpliva tako na telesno kot duševno zdravje, to nam je večinoma jasno, ampak če bi želeli kvaliteto bivanja v svojih prostorih izboljšati, bi morali biti pozorni predvsem na dva vidika: svež zrak in naravna svetloba. Kako oboje zagotoviti?
V Radljah ob Dravi v objemu dehtečih vrtnic stoji 600 let star dvor, poln zakladov. Med njegovimi zidovi smo spoznali, kako tanka je meja med tem, ali bo neka stavba žalostno propadla ali ponovno zaživela in obračala poglede.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo spoznali, kako nam aplikacija lahko pomaga pri prepoznavanju nevarnosti na cesti, kakšna je razlika med vožnjo v video igrici in realnem svetu, na prvo vožnjo bomo popeljali Toyoto mirai in se sprehodili čez mobilnostne novičke tedna.

Po uspešno izpeljanem uvodu v Ruki so najboljši smučarski tekači in tekačice ostali brez načrtovanih tekem v olimpijskem Lillehammerju. Okrnjena konkurenca, norveška reprezentanca se je namreč odločila, da zaradi virusa ne bo več nastopala vsaj do januarja, se bo tokrat merila v Davosu. Tradicionalno prizorišče bo v soboto gostilo tekmi v sprintu. Brez Norvežanov bo boj za zmago pri moških povsem odprt, pri dekletih pa bodo želele Švedinje, po trojni zmagi v Ruki, potrditi status velesile. Prvi sprint te sezone v prostem slogu željno pričakuje tudi naša najboljša tekmovalka Anamarija Lampič. Prav ona bo na prizorišču, kjer je pred leti dvakrat zmagala tudi Petra Majdič, ena najnevarnejših tekmic favoriziranim Skandinavkam.

Začenjajo se tekme alpskih smučarjev v hitrih disciplinah. Zaradi epidemije je FIS že pred časom odpovedal severnoameriško turnejo. Prva moška postaja za hitri disciplini je tako Val d'Isere. V Savojskih alpah v Franciji je v soboto najprej na sporedu prvi superveleslalom sezone, v nedeljo pa še smuk.

Preizkušnja na 10 kilometrov v drsalnem koraku bo izjemno zanimiva. Johaugova je v Ruki zanesljivo dobila obe posamični preizkušnji na razdalji, ker pa Norvežank v Davosu ne bo, se je krog kandidatk za zmago povečal. Na zelo zahtevni progi in precejšnji nadmorski višini bo med kandidatkami za uvrstitev med 10 najboljših tudi Lampičeva. Progo dobro pozna, njena forma pa se vzpenja, zato vsekakor računa vsaj na izboljšavo lanskega 18. mesta s te preizkušnje.

Zadnji dan svetovnega prvenstva v poletih v Planici bomo spremljali še moštveno preizkušnjo. Ta je bila na sporedu prvikrat prav v Planici leta 2004. Slovenska reprezentanca vedno sodi v ozek krog favoritov za medalje. Na prejšnjem svetovnem prvenstvu v poletih, v Oberstdorfu, je osvojila odlično drugo mesto. Leta 2012 v Vikersundu so bili slovenski letalci tretji. Polete bomo pokomentirali v našem studiu, lovci na daljave pa bodo o prvenstvu in nastopih spregovorili pred našimi kamerami na prizorišču.

Biatlonke in biatlonci so se po podaljšanem začetku sezone na Finskem za dva tedna preselili na Tirolsko v Hochfilzen. Po prvih preizkušnjah je že jasno, da so Norvežani in Švedi v obeh konkurencah v sijajni tekaški formi. Pri ženskah se obeta hud boj za veliki kristalni globus, pri moških pa bo Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja težko premagati. V odlični formi je sezono začel tudi Jakov Fak.
V drugem letošnjem štafetnem nastopu si slovenska moška vrsta želi uvrstitve do desetega mesta.

Začenjajo se tekme alpskih smučarjev v hitrih disciplinah. Zaradi epidemije je FIS že pred časom odpovedal severnoameriško turnejo. Prva moška postaja za hitri disciplini je tako Val d'Isere. V Savojskih alpah v Franciji je v soboto najprej na sporedu prvi superveleslalom sezone, v nedeljo pa še smuk.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske bo od 3. do 20. decembra gostila Danska. Po prvotnem načrtu bi del prvenstva odigrali tudi na Norveškem, pa se je ta organizaciji zaradi pandemije odpovedala. Slovenija bo nastopala v skupini A skupaj z gostiteljico Dansko, Francijo in Črno goro. Za napredovanje iz skupine, kar je osnovni cilj naše reprezentance, je treba osvojiti najmanj tretje mesto. V prenosih na TV Slovenija boste lahko videli, ali bo to nekoliko spremenjeni ekipi selektorja Uroša Bregarja tudi uspelo.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na zaslone Televizije Slovenija prihaja nova televizijska serija Primeri inšpektorja Vrenka, ki jo bo v Vikend paketu predstavil glavni igralec serije Dario Varga. Pri Bernardi bo poklepetala tudi ljubljenka občinstva in glasbenih poslušalcev Nina Pušlar. Od zmage na Bitki talentov v oddaji Spet doma je minilo 15 let on ponovno je posnela pesem, ki so jo takrat napisali zanjo, Ni ona. Komentatorsko omizje je pisano v družbi štajerske komičarke Tanje Kocman in vitamina H v telesu Matevža Šaleharja – Hamota. S Tribute 2 Love predstavlja novi singl Srce ne more več. Nedeljsko popoldne bo zabavno še z Modrostniki, Izzivom: rapanje in Magic Aleksandrom.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
V večernem pogovoru bomo dobili vpogled v življenje in tekmovalno pot najboljšega kolesarja na svetu skozi oči njegove življenjske sopotnice. Zvezdanina gostja je Lora Klinc, partnerka Primoža Rogliča, ki v svojem najdaljšem televizijskem intervjuju pripoveduje o nomadskem življenju družine Roglič, o svoji ljubezni do kolesarstva in do kolesarja, o zakulisju kolesarskih dirk in svoji veliki strasti – pisani besedi.

Verjetno ste nas prejšnji teden pogrešali, zato bomo to soboto še bolj udarni. V Kaj dogaja ugotavljamo, kaj lahko nosimo in kdaj, kaj mora biti napisano in kje ter predvsem: zakaj? O težavah policistov poroča Tomaž Nimaš, v Of D Rekord Marcel zaslišuje Zdravka. Obiskali pa smo seveda tudi navijače v planiškem mehurčku. V goste se vrača edinstveni Klemen Slakonja, na Mali terasi pa nas čaka veliki comeback hišnega boybanda.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov