Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 25. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kaj se bo zgodilo z bobrom Borom, ki si ne želi zbrusiti prednjih zob? In kaj se bo zgodilo z mrožkom, ki si ni hotel striči nohtov? Blaž, prosim, pogovori se s trmoglavim Borčkom … in nam hitro preberi Čebelico o odločnem mrožku, zagotovo so mu nohti že zeloooo zrasli. Le kaj bo počel z njimi?

Peter Svetina O mrožku, ki si ni hotel striči nohtov

Bere in pripoveduje: Blaž Šef

Ava, Riko in Teo se igrajo na samotnem otoku. Iz peska pokuka nenavaden in namrgoden želvak ter se predstavi kot čarodej. Ava mu ne verjame, zato jo začara v rakovico. Toda pripetija se kljub vsemu srečno konča.

V vaji s trakom pri ritmični gimnastiki tekmujeta elegantna nojevka in slonica.

Živa je prepričana, da je Tonija slišala govoriti v njenem jeziku, toda naj se še tako trudi, Toni čeblja le po svoje. Morda pa je tisto nekaj rekel kdo drug.

Zdravnica Prašičkova, veterinarka, prinese pokazat svoje ljubljenčke na igralno urico.

Pepa, njena družina in prijatelji se veselijo izleta na obalo, kjer bodo gradili peščene gradove. Ko pa se pripeljejo tja, je obala vsa zasnežena!

Bela in Sebastijan naletita na Gabrijela, ki uri očkove pse za zimsko tekmo. Na žalost se eden izmed njih, Juki, poškoduje. Gabrijel obljubi, da bo očku pred tekmo to povedal. A ko se zimska tekma začne, Sebastijan opazi, da je Juki na čelu Andrejeve sankaške vprege. Nič ne kaže, da bi Andrej kaj vedel o poškodbi. Bo Beli in Sebastijanu uspelo preprečiti nesrečo?

Rožica bi rada preživela noč brez Jagodke. Edmund in Margareta ji predlagata, naj spi v sobi za goste. Jagodki to ni všeč, zato prosi brata za pomoč.

Lola je izvrstna gimnastičarka, ki nas bo navdahnila za stojo na glavi in nam pokazala praktične vaje za moč. Zakaj pa je Lovro v studio prinesel zalivalki? Prepričan je, da bomo vrtnarili. Vrtnarili? Ojoj, obeta se vesela kriškraš zmešnjava.

Gaki in Bor sta namestila poseben podstavek. In kdo bo stal na njem? Kdo se bo spremenil v kiparsko umetnino? Čeprav stati pri miru ni ravno lahko. Bolje bi bilo ustvariti kakšno novo mojstrovino. Iz gline, na primer. Še dobro, da Gaki pozna odličnega kiparja. Kako pa zveni nova Zofkina pesem? G kot glejte nas!

Howdy, mate! How is it hanging? Firbcologi se s Pižamo učijo angleščine, a ne tiste šolske, temveč avstralskega narečja, in s tem spoznavajo tudi živali, ki tam živijo. Ker so vsi v pižami ali pa so Pižama, se odločijo prirediti pižama žur, ki se zavleče vse do nočnih ur. Vane in Lučka medtem na terenu poizvedujeta, kako je živeti na nasprotnem koncu sveta, v Avstraliji, Manca in Tine se ukvarjata s tiskanjem plakatov, Maruša in Maks pa opravljata meritve hrupa.

V tokratni oddaji Nika in Nik gostita prevajalca, pisatelja in komika Boštjana Gorenca Pižamo, pripovedovalko in avtorico Špelo Frlic, obiskali pa so tudi letošnjo nagrajenko Prešernovega sklada pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan. Spoznavali bodo slovenska narečja, rap poezijo, rimali in se igrali s sočnim jezikom.

V 3. oddaji se za osmino finala v kvizu potegujejo Luka, Arian in Nil iz OŠ Rodica (rumeni) ter Miša, Erik in Aljaž iz OŠ Bogojina (vijolični). Med vprašanji o zastavah, prispodobah, asortimentih, kolonijah mravelj in zvitorepcih jim pomaga vijugati Rok. Hitri prsti švigajo med glasbili iz lesa in kovine, pregovori ter vrtečimi stvarmi, Hitre lončke pa ogrejemo z japonskimi antičnimi vajami za spretnost. V njih se tokrat pomerijo tekmovalke Neža, Saša in Iva iz OŠ Elvire Vatovec Prade - podružnica Sveti Anton ter Maja, Matevž in Matija iz OŠV Ankaran.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Današnji Infodrom bo glasba za vaša ušesa, in to dobesedno. Začenjamo z letošnjimi zmagovalci Eme, člani skupine LPS, ki jih je pred mikrofon povabila naša otroška poročevalka Nuša. Maks je zmagal v kategoriji Osnovnošolski glas mladih v Črnomlju. Nagrajen je bil s snemanjem svoje avtorske pesmi Prevrt nazaj v profesionalnem studiu. Otroški poročevalec Filip se posveča rapu, zato je pred mikrofon povabil dvojec Murat in Jose ter od njiju izvedel, kako se dela dobra glasba. Gabriel, ki igra na tolkala in skače na trampolinu, pa je z glasbo vskočil tudi v današnjo oddajo, ki jo bodo zaokrožili otroški poročevalec Alex in priljubljena skupina Joker Out!

Kapucar in Dorien naredita načrt. Kapucar se obrne na prijatelje, da bi mu pomagali zaščititi mamo. Dogovorijo se, da bodo naslednji dan zvečer prelisičili Soufiana. Toda Pieter v Pitu izve, da je Soufian najbrž že na poti na postajo in vsi njihovi načrti padejo v vodo.

»Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno,« je rekla lisica Malemu princu. Ali znamo videti več, kot vidijo oči?
V Sloveniji naj bi bilo od 8000 do 10 000 ljudi s hudo okvaro vida, še približno 40 000 pa je tistih z resnejšo okvaro vida. Čeprav gre za veliko skupino, pa ne smemo pozabiti, da to niso le številke, da je za vsako številko človek, za vsakim človekom življenje. Tokratna gostja v studiu bo Sabina Dermota, ki rada smuča, kolesari, drsa, hodi v hribe. Rada ima hitrost in višino. Je zgovorna, družabna, iskrena, izredno topla in empatična oseba. Je pa tudi slepa od rojstva. Slepota je del nje, nikakor pa je ne določa. Kljub slepoti si je ustvarila ljubečo družino, je mama dveh že skoraj odraslih otrok, redno zaposlena. Že zelo zgodaj je spoznala, da bo kot slepa od življenja imela toliko, kolikor si bo upala iz njega izvleči. Zato ji je pomembno, da izkoristi vsak dan. K njeni samostojnosti in neodvisnosti od drugih je v veliki meri prispeval tudi njen pes vodnik Baron, s katerim se lahko odpravi vsepovsod. V oddaji boste spoznali še Slavico Bukovec Zupanič, ki pa je vid izgubila v odraslosti. Rodila se je s kronično očesno boleznijo, glavkomom. Vid ji je z leti pešal in nekaj let, preden jo je zagrnila tema, kakor pravi svoji slepoti, se je invalidsko upokojila. Toda tudi ona je spoznala, da je čez marsikatero oviro, ki jo kot slepa srečuje v življenju, lažje iti s pomočjo humorja in pozitivne naravnanosti. V rubriki ob koncu oddaje pa bomo predstavili še eno od poslanstev javnih radiotelevizij, ki omogočajo spremljanje programa tudi ljudem z različnimi oblikami invalidnosti, za kar pri TV Slovenija skrbi Služba za dostopnost, ki avdiovizualna dela prilagaja tudi za slepe in slabovidne.

Leta 1990 je nedavno preminuli Hans Küng, profesor ekumenske teologije iz Tübingena izdal knjigo z naslovom »Projekt Svetovni etos«. Idejo o nujnem iskanju soglasja o temeljnih vrednotah, ki nas povezujejo, je podprlo veliko število državnih in verskih voditeljev, človekoljubov in entuziastov. Pri nas je med njimi tudi pater Silvo Šinkovec, urednik revije Vzgoja. Predstavljamo vam tudi temeljna načela Gibanja Svetovni etos s komentarji predstavnikov verskih skupnosti in intervju s profesorjem Küngom, ki ga je posnel kolega Igor Jurič leta 2012, ko je ustanovitelj Gibanja Svetovni etos obiskal Slovenijo.

»Veliko bolj dragoceno je, če te ljudje vedno spoštujejo, kakor da te včasih občudujejo.« (Jean-Jacques Rousseau)
razmišlja BOGDAN RUS

"Palača je odprta za javnost, med obiskovalci je tudi veliko Slovencev," nam je zaupal srbski prestolonaslednik, princ Aleksander Karađorđević II., v ekskluzivnem intervjuju med nedavnim obiskom Ljubljane. Sin zadnjega jugoslovanskega kralja je bil rojen v Londonu, od leta 2001 pa živi v Beogradu. Skupaj s srbskim državljanstvom so mu vrnili tudi pravico, da živi na kraljevskem dvoru na Dedinju, ki je odprt za turiste. Spregovoril je tudi o prijateljevanju s slovenskim predsednikom Janezom Drnovškom.
Pogovarjali smo se še s sarajevskim kolumnistom Zvonimirjem Nikolićem, predstavili glasbenika in sorojenca Ognjena in Mirjano Zeljić iz Skupine Bogunov ter pokukali v Schweigerjevo hišo, na razstavo o življenju Nemcev v nekdanji Jugoslaviji in Sovjetski zvezi. Prvi del sezone smo končali z epsko poezijo Petra Petrovića Njegoša.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat ne zamudite zgodbe o lastovkah v Piranu, pa tega zakaj je gosenica Fani v Tehnoparku Celje, spoznali boste predsednico Društva proti mučenju živali Ptuj in njeno brezmejno ljubezen do živali, ne spreglejte pa tudi konkretne predstavitve sršenov. Vabljeni k ogledu!
ozivalih@rtvslo.si

Poletne oddaje Podjetno naprej predstavljajo zgodbe o okolju prijaznih rešitvah, inovativnih idejah ali pa kreativnih mladih, ki se pogumno podajajo na samostojno podjetniško pot na različnih področjih. Obiskali smo številna zagonska podjetja tako v Sloveniji kot tudi drugih evropskih državah, bili smo denimo v Estoniji, Grčiji, Albaniji in na Finskem. V okviru projekta INFO4EU smo tako v sezoni 2021/2022 pripravili 60 prispevkov in 30 zgodb o uspehu.

Gluhi novinar Televizije Slovenija Miro Štebe je imel v svojem življenju veliko usodnih prelomnic in o njih je spregovoril brez olepševanja. Spoznali boste tudi gluho Brazilko, ki jo je ljubezen pripeljala v Slovenijo, in Mariborčana Andreja Vivoda, gluhega svetovnega popotnika, ki je obiskal že 170 držav. Tanja Cerkvenik je pred leti padla s terase hotela in je zdaj na invalidskem vozičku. Nekdanja paraolimpijka nam bo razkrila, koliko časa je potrebovala, da je svoje življenje zapeljala v nove tirnice. Vabljeni k ogledu izjemnih zgodb, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih, v soboto, 25. 6., ob 14.40 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Luka se veseli obiska prijatelja Mareta, ki se je odločil, da bo za nekaj dni ostal pri njemu. Sara se je začasno preselila k Nives, kateri zaupa, da Luki najbrž grozi nevarnost. Preiskava družinske firme Globočnikov počasi napreduje in vse bolj postaja jasno, da je Urh še vedno povezan z Ireno. Ferdo in Luka skušata načrtovati naslednje poteze pri razkrivanju nečednih povezav. Nives je v veliki dilemi, ali naj stopi na stran svojih kolegov ali svojih sorodnikov. Vse preseka vest o tem, da so za Savo našli stolčen Lukov motor.

V oddaji Rojaki, ki jo posvečamo obmejnemu in manjšinskemu družbenemu prostoru kot delu skupnega slovenskega kulturnega območja, smo se pogovarjali z zgodovinarko Marto Verginella o ženskah in mejah, prinašamo novice o novem učnem-tematskem parku na avstrijskem Štajerskem, obiskali smo novo podružnično knjižnico Slovenske študijske knjižnice v Celovcu in porabske Slovence na današnji praznik ter prisostvovali podpisu pogodbe med Radiem Monošter in Radiem Slovenija.

Dokumentarna pripoved treh Slovenk, ki so odločno zakorakale v zgodovino svetovnega himalajizma.

Slovenski himalajizem je pričel pisati svojo bogato zgodbo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Moški so bili prvi, ki so vstopili na ta vlak, kot je eksplozijo himalajizma opisal Aleš Kunaver. Slovenke so v Himalajo vstopile kasneje, a s prav nič manjšim žarom in željo po osvajanju najvišjih vrhov in premagovanju težavnih smeri. Danes slovenske alpinistke povsem enakovredno vsem ostalim svetovnim alpinistkam beležijo uspehe v tej deželi – bivališču snega, kar pomeni Himalaja v sanskrtu. Dokumentarni feljton Himalajski vrhovi treh Slovenk je po scenariju Nuše Ekar režiral Božo Grlj.

RASTLINJAK V JUNIJU
Tik pred 30. obletnico, kar so začeli vzgajati sadike zelenjadnic, zelišč in jagod, smo obiskali družinsko podjetje Cornus. Trenutno imajo več kot tri hektarje obdelovalnih površin. Medtem ko so proizvodni rastlinjaki že skoraj prazni, pa je manjši rastlinjak, v katerem družina goji in preizkuša sadike za lastne potrebe, bujen.
ZGODBA BRUSNIŠKE HRUSTAVKE
Naša ekipa se je tokrat nazobala češenj. Na Dolenjskem še zorijo brusniške hrustavke. Ta avtohtona slovenska sorta češenj je odporna proti škodljivcem, tekne pa ptičem. Domačini jih imajo od nekdaj radi v kompotu in zavitku.
NARAVA V LONCU
Še tako majhen prostor popestri nasad rastlin. V ospredju so lahko sadna ali okrasna drevesa ali grmi, izkoristimo pa vsak delček zemlje in posadimo podrast. Z lepimi cvetovi ali le užitnimi aromatičnimi listi si ustvarimo bujno podobo narave v loncu, pri tem pa pazimo na zalivanje.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka bi šla rada lovit ribe. Tom ju pelje v pristanišče. Od tam ju odnese v sanjski svet, kjer posnameta orjaško morsko pošast – Nessie. Kapitan jo hoče ujeti, Luka in Lučka pa bi jo rada rešila. Jima bo uspelo?

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V eni od oddaj smo predstavili hišo mladega skodlarja in se navdušili nad številnimi rešitvami in izdelki iz lesa, tokrat pa je na vrsti njegov brat, ki si je hišo postavil istočasno, na sosednji parceli, glede na poklic pa ne čudi, da si je tudi on dal duška, ko gre za les.
Na Obali je zrasla največja lesena stavba v Sloveniji, kjer se lesu posvečajo dobesedno dan in noč, ga raziskujejo z vseh možnih plati in v sofisticiranih laboratorijih dokazujejo, zakaj nam je leseno bivalno okolje tako blizu in koristno. Tokrat gremo na obisk tudi k njim, natančneje v nove prostore inštituta InnoRenew CoE.
In tu je še izlet v vode ustvarjalnosti naših oblikovalcev pohištva in dodatkov za dom. Tokrat bo to skok na sončni Kras, kjer si je svojo delavnico unikatnih lesenih izdelkov uredila Metka Zver. »Umetnost je zame križanje lepote z resnico. Pri mojem delu je lepota v obliki, resnica pa v zvestobi materialu, torej lesu.«, nam je povedala. Ampak na izletu smo bili samo mi, za našo gostiteljico namreč rokodelstvo ni zgolj izlet, temveč nova življenjska pot.

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas. Dobimo se torej vsako poletno soboto ob 17.30 na prvem in si privoščimo trenutke zase.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prifarski muzikanti so v Cankarjevem domu v Ljubljani marca 2022 pripravili že 14. veliki gala koncert z gosti; ženskim zborom Carmen Manet iz Kranja in 5 člansko skupino IL Divji iz Štajerske. Koncert je vodil Boštjan Romih, za presenečenje pa je poskrbela Folklorna skupina Dragatuš s pesmijo in špalijem, ki ga je naredila za sveže poročenega bračista Prifarcev Dejana Šuštarja in njegovo Nino. Tokrat je bil koncert glasbeno povsem slovensko obarvan – s slovensko narodno in ljudsko pesmijo, popevkami in zimzelenimi melodijami. Tudi takimi, ki jih je njihovo zvesto občinstvo dobro poznalo in se jim je pri petju tudi pridružilo. Za instrumentalno podporo so poskrbeli zdaj že vsem dobro poznani prifarski instrumenti kot so tamburica, brač in bugarijo.
Prifarci so na slovenskih glasbenih odrih že 34 let in tudi na tokratnem 2 krat razprodanem koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma – niso razočarali.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vikingur in Darri se na poti domov ustavita v Bjarkalundurju, kjer naletita na danskega igralskega superzvezdnika in njegovega prijatelja. Para sta si nenavadno podobna, tako po videzu kot uspešnih oziroma neuspešnih karierah, zaradi česar se vnamejo novi spori. Darri med drugim ugotovi, da je vlogo, za katero se je potegoval, dobil njegov tekmec. Z Vikingurjem obiščeta njegovo staro četrt in se pogovorita. Bo njuno prijateljstvo preživelo ali bosta šla vsak svojo pot?

VEGFERð / Journey / Islandija / 2021
Scenarij: Vikingur Kristjansson
Režija: Baldvin Zophoniasson
V glavnih vlogah: Ólafur Darri Ólafsson, Víkingur Kristjánsson, Þórunn Arna Kristjánsdóttir, Pétur Ernir Svavarsson, Pálmi Gestsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Elfar Logi Hannesson, Þorsteinn Gunnarsson, Helga Vala Helgadóttir, Nicolas Bro, Jonas Schmidt

Leon Gall je policijski inšpektor v poznih tridesetih. Včasih deluje na robu legalnosti, vendar ni koruptiven. V četrti, kjer je odraščal s svojo pokojno materjo, narkomanko, Korporacija Rihter želi pričeti gradnjo največjega stavbnega kompleksa v zgodovini mesta. Leon Gall prek svoje punce, luksuzne prostitutke Veronike Gril, ki zadovoljuje pomembnega politika in enega izmed glavnih akterjev pri projektu, izve, da je bil nakup tamkajšnjega zemljišča sumljiv.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov