Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. feb. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 3. feb.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Bi želeli pri Notarski zbornici preveriti vse glede oporoke? Pokličite v našo jutranjo oddajo! Priznani strokovnjak svetuje vsem staršem, terenska ekipa odkriva lepote Slovenije, modni nasveti pa med drugim prinašajo tudi priporočila optika, kako izbrati prava očala. Ne zamudite!

V okviru slavnostne otvoritve Tedna ljubiteljske kulture, v katerem je bila predstavljena zborovska glasba ter njeni pozitivni učinki na posameznika in družbo, je v Žalcu potekal festival a capella skupin Sredi zvezd. V tekmovalnem delu so se z zanimivimi avtorskimi aranžmaji predstavile vokalne skupine z različnih koncev Slovenije. V prvem delu so nastopili Groove Enough, moška vokalna skupina Lipa in Jazzva. Slišati je bilo mogoče pop in kantri slovenskih in tujih korenin, manjkale niso niti skladbe rokovskega žanra. Dogodek je povezoval Jure Ivanušič.

Koncert generacij je nastal pod umetniškim vodstvom prof. Tomaža Habeta, ki je za to priložnost prispeval tudi svoje skladbe. Pod vodstvom različnih dirigentov, ki so bili vsi učenci Tomaža Habeta, je igral Policijski orkester v družbi solistov – pianistke Ane Rus, pevca Mateja Vovka, Vidorja Krivokapiča na sopranskem helikonu ter skupine Katrinas.

Step s plesalci Kazine

Plesna skupina Kazina spada v vrh slovenskih skupin show plesa. So večkratni evropski in svetovni prvaki.
V Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj sta urednica Danica Dolinar in baletni umetnik ter znova tudi režiser Vojko Vidmar pripravila televizijski posnetek treh obrazov te odlične plesne skupine. Uživali boste lahko prikazu treh plesnih slogov. Koreografije so oblikovali Mojca Uršič, Mirjam Podobnik in Mitja Popovski.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Družinska hiša je bila zgrajena v 80-ih letih, danes pa v njej živijo 3 generacije. Lastnica, ki goji posebno afiniteto do lepih interierjev in predmetov, se je prenove doma in urejanja doma lotila kar sama. Gospa Tina je velika ljubiteljica dobrega dizajna, črno belih kombinacij in lepo urejenega interierja.
Ne obiskujemo samo luksuznih hiš, ampak z enakim navdušenjem iščemo tudi majhna stanovanja, kjer ravno omejenost prostora izziva k najbolj domiselnim rešitvam. V bloku v Medvodah smo našli mini stanovanje z maksi izkoristkom. Pokažemo kako je potekala prenova 18 kvadratnih metrov velikega stanovanja.
Rajmond Debevec je eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov, ki bi moral, če ne bi bile odpovedane, na olimpijskih igrah nastopiti devetič, kar je doslej uspelo le trem športnikom na svetu. Zakonca Debevec sta nas prijazno povabila v svoj dom in razkrila njegovo imenitno, vendar v času druge svetovne vojne, tudi tragično zgodovino.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Oddaja Vikend paket se po zimskem predahu vrača s sveže nadihanima in veselja polnima voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. Jože gosti pregovorno in resnično gostobesedno primorsko pevko Leo Sirk ter komika Gorana Hrvaćanina. Bernarda bo na drugi strani studia govorila z vselej prijetno pevko, go. Darjo Švajger in navihanim Ladom Bizovičarjem. Po video povezavi se nam javlja tudi Janez Hočevar Rifle, ki s kolegoma Ladom in Goranom deli naslov in like spletne komedije Optimisti. V studio nas z novimi triki pozdravi Magic Aleksander, priča bomo rubrikam, ki so navdušile že prejšnjo sezono. Tokrat vsebinsko bogatejše predstavljamo Izziv: rapanje in Modrostnike, ki jih predstavljajo medijsko znani in poznani Slovenci. Lea premierno predstavlja novo balado Shame, Stella pesem z naslovom Ta neki, neki.

Hčerka vojne vdove, 95 letna Marija Frlan, je že kot 8 letna deklica zapustila dom in odšla služit. Trdo, skromno življenje, ki se je nadaljevalo, je zaznamovala tudi vojna. Komaj leto dni poročena je zadnjič videla moža na tovornjaku, ki je njega peljal v smrt, njo pa v Begunje na Gorenjskem od koder je bila poslana naprej v zloglasno, žensko koncentracijsko taborišče Ravensbrück. Njena neusahljiva radoživost jo je preko različnih preizkušnjah, ki so sledile tudi po vojni, ko si je ustvarila družino, pognala 70 letno na Triglav in 81 letno s tovornjakom po Evropi.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Na izraelskem festivalu dokumentarnega filma Haifa Film je zmagal film Underground Ballet (Podzemni balet). Pripoveduje zgodbo o Nadji, rusko-izraelski plesalki, ki klasični baletni studio vodi pod množico navijačev na jeruzalemskem stadionu Teddy. Nadja je hči ruske primabalerine Nine Timofejeve in opisuje, kako se je njena mati v Jeruzalem odpravila iz duhovnih razlogov. Čeprav se je težko preživljala, jo je pomanjkanje na izraelski baletni sceni navdihnilo, da je odprla baletni studio. Zdaj ga vodi Nadja, poln je mladih izraelskih deklet in fantov, ki leta trenirajo za nastope in zmago na prestižnih tekmovanjih. Scenarista Lena Chaplin in Bracha Zisman-Cohen, režiserka Lena Chaplin.

V novo leto smo v Sloveniji vstopili s 15 odstotki več brezposelnih kot v enakem obdobju lani. Letos naj bi na vrata Zavoda za zaposlovanje potrkalo skoraj 100 000 iskalcev zaposlitve. V tokratni oddaji Moje mnenje Vida Petrovčič z gosti komentira, ali vladni protikrizni ukrepi dosegajo svoj namen. Katere gospodarske panoge so najbolj prizadete, katere pa so kljub epidemiji celo napredovale v prometu in dobičku? Ali bi veljalo razmisliti o uvedbi univerzalnega temeljnega dohodka?

Politikova žena in odvisnica Roza Hallwright nima meje s kokainom. Zaradi prevelikega odmerka pristane na kliniki Simona Lamptona. Reši ji življenje, kar pa poslika vtikljivi novinar Arty Cole. Izsiljuje ga, a pri tem nesrečno pade in se ubije. Še ena duša na seznamu tistih, ki naj bi jih vzel nesrečni in nedolžni dr. Lampton…

THE BAD SEED / Nova Zelandija / 2019
scenarij: Sarah Kate-Lynch, Joss King, Michael Beran
režija: Helena Brooks, Caroline Bell-Booth, Mike Smith
v glavnih vlogah: Matt Minto, Dean O'Gorman, Jodie Hillock, Xavier Horan, Chelsie Preston-Crayford, Madeleine Sami, Zoe Jansson-Bush, Madeleine McCarthy, Vinnie Bennett, Mayen Mehta,
Kelson Henderson, Scott Wills

Film o obstoju in minljivosti državne meje, ki se v nekem trenutku zdi nepremostljiva politična, psihološka in fizična ovira.

Kljub padcu meja v EU je to vprašanje v Sloveniji trenutno zelo aktualno tako zaradi (že malo pozabljene) žične ograje na naši južni meji, kakor tudi zaradi mejnega spora s Hrvaško. A državne meje in strogi mejni režimi niso večni, zato je avtorsko ekipo zanimalo kaj od njih ostane. V Brezovici pri Metliki nam lokalni prebivalci predstavijo nevidno hrvaško-slovensko mejo, ki poteka naravnost skozi vas. Upali so, da bodo z arbitražnim sporazumom mejo prestavili, vendar se to ni zgodilo. Zato se nekaj krajanov odloči, da realizirajo simbolno dejanje. Kljub zapletom, ki jih prinaša njihovo (namerno in nenamerno) nenehno prehajanje meje, se odločijo prirediti osmico na turistični kmetiji, ki jo je meja izolirala v otoček med obema državama.
Vzporedno dogajanje spremlja življenje kraja Miren pri Novi Gorici, ki je bil v času SFRJ del zelo zastražene in neživljenjske meje z Italijo. Ta je med drugim dobesedno čez trupla presekala vaško pokopališče, Miren pa je postal najbolj pogosta točka za mejne prebege. Kljub odprtosti današnje meje na te čase spominja mnogo fizičnih sledi, še več pa tistih človeških. Pripoved spremljajo različni pričevalci, ki s svojimi anekdotami opišejo pogosto nesmiselnost in nečloveškost birokratskih odločitev.
Film je zgodba tako o minljivosti, kot tudi banalnosti meje. Meja obmejnim Slovencem ne povzroča krize narodne identitete ali odpora do sosedov druge narodnosti. Povzroča zgolj kopico nevšečnosti in birokratskih težav, ki bi bile enostavno rešljive ob večji politični volji. S širše slike te težave lahko delujejo nepomembne. Tako je tudi leta 1947 v Parizu izgledalo nepomembno in neopazno, da postavljena meja poteka čez pokopališče. Ampak če obiščemo Miren in Brezovico, izmenjamo nekaj besed s prebivalci in se postavimo v njihovo kožo, lahko začutimo, da imajo tudi takšne odločitve svojo težo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov