Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. nov. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 3. nov.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: Cuckoo Cups egyedi zománcozott edények;
- számháború – szabadtéri stratégiai csapatjáték;
- az Aurevoir együttes lendvai koncertje;
- klipek: Szakács Gergő, Miskovits, Bronson & lau.ra, Axa.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: edinstvena emajlirana posoda Cuckoo cups;
- »vojna številk« – strateška igra na prostem;
- lendavski koncert glasbene zasedbe Aurevoir;
- videospoti: Szakács Gergő, Miskovits, Bronson & lau.ra, Axa.

Veliki mednarodni gala baletni večer Društva baletnih umetnikov Slovenije, bo gledalcem postregel ne le z vrsto mednarodno uveljavljenih baletnih plesalcev, ki navdušujejo evropsko občinstvo na največjih baletnih odrih, temveč tudi s pravo poslastico najbolj atraktivnih klasičnih pas de deuxov in z izvrstnimi sodobnimi koreografijami.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Za Jožetovo komentatorsko omizje tokrat prihajata pevka Neisha in igralec Marko Miladinovič, ki se odpravlja tudi v magično učilnico Magic Aleksandra, tam pridobljeno znanje pa bo prikazal v rubriki Zvezde čarajo.
Bernarda v svoji družbi gosti pisatelja Žiga X Gombača, ki za svoj nov podkast na Valu 202 s pomočjo avdicije išče mladega sovoditelja. Poleg njega prihaja še igralka MGL-a Nataša Tič Ralijan, ki se je mnogi gledalci najbolj spomnijo kot lik Ane Lize v Marievi oddaji Spet doma, v gledališču pa blesti v glavni vlogi v predstavi Češnjev vrt.
Na glasbenem odru svoji novi pesmi predstavljata Neisha skupaj z Zoranom Čalićem ter Gušti. Njegova pesem Še je dobro je aktualna popevka tedna na Valu 202.

Plavalci imajo letos natrpan urnik. Po spomladanskem evropskem prvenstvu v dolgih bazenih, poletnih olimpijskih igrah, seriji svetovnih pokalov jih zdaj čakata še dve veliki prvenstvi – evropsko in svetovno v kratkih, 25-metrskih bazenih.
Letošnje evropsko prvenstvo, ki bo tokrat trajalo šest dni, od 2. do 7. novembra, gosti Kazan, ki je bil tudi zadnja postaja svetovnega pokala. Prav v teh sta letos izstopala Peter John Stevens, tudi z zmagama, ter Katja Fain, ki je kar šestkrat stala na stopničkah. Oba sta tudi naša glavna aduta na evropskem prvenstvu: Peter John Stevens na 50 in 100 metrov prsno, Katja Fain pa ima širok nabor disciplin, od 200 do 1500 kravl in tudi 200 delfin in mešano.
V Kazan potujejo štiri plavalke in trije plavalci. Slovenski plavalci so se doslej s tovrstnih tekmovanj desetletja vračali z medaljami, le z zadnjih dveh ne. Upajo, da se bo krivulja spet obrnila navzgor in se bo skupno število vseh medalj slovenskih plavalcev doslej, 100, še povečalo.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Iz najemniškega stanovanja naravnost v hišo z lastnim bazenom? Se sliši preveč nedosegljivo? Naša gostitelja sta sanjala točno o tem in pred dvema letoma želje tudi uresničila. V Selu pri Zagorici, ki je le streljaj od dolenjske avtoceste, je njuna lesena montažna hiška prava kraljica na vasi.
Kako na malce manj kot dvajset kvadratnih metrov spraviš vse, kar dandanes v stanovanju velja za samoumevno? Kuhinja, toaleta, zakonska postelja, vsa bela tehnika, prha… Predstavimo mini stanovanje, dobesedno mojstrovino na majhni bivalni površini.
Ob vikend hišici med dolenjskimi griči so se lastniki vrsto let spopadali s strmim in nepovezanim vrtom. Po dveh desetletjih so se odločili za strokovno prenovo okolice. Nastal je prekrasen vrt s širokimi terasami, skladnimi prehodi in izbranim rastlinjem, ki navdušuje v vseh letnih časih.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti se v drugi sezoni oddaj predstavijo štiri zanimive osebe različnih poklicev, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih. To so Iztok Mlakar, Stanislav Zore, Marjan Batagelj in dr. Peter Čeferin.
Odvetnik Peter Čeferin je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc, mojster montaže Andrej Modic, direktor fotografije Uroš Hočevar.

Film opisuje potovanje violinske virtuozinje Janine Jansen, v želji, da bi posnela edinstven album na dvanajstih najvrednejših violinah Stradivari na svetu. V filmu o Stradivarkah spregovorijo največji poznavalci teh violin, Janine Jansen pa sama in z glasbenimi kolegi zaigra na te violine ter očarljivo opiše njihove zvočne značilnosti. Film je na festivalu Zlata Praga 2021 prejel eno od nagrad.

Poizvedeli bomo, kako ob izpolnjevanju pogojev PCT poteka novo študijsko leto. Ukrepi za zajezitev širjenja covida 19 se zaostrujejo, prav mladi do 24. leta starosti pa so zdaj ena izmed skupin z največ okuženimi z novim koronavirusom. . Je razlog za rast števila okuženih med mladimi res študentsko življenje? V visokem šolstvu in pred pristojnimi so še številni drugi izzivi: financiranje, tuji študenti, uporaba slovenščine v študijskem procesu …. O vsem tem v prvi novembrski oddaji Moje mnenje. Vodi jo Tadeja Anžlovar.

Izide članek, v katerem Noaha več žensk obtoži nadlegovanja in spolnih zlorab. Njegova otroka Stacey in Trevor morata trpeti nesramnosti sošolcev in izjave žensk po televiziji. Zaradi požara njuno šolo evakuirajo, ponju pride Sasha Mann. Helen se jim pridruži, Noah pa gre na letališče po Whitney, da ji osebno pojasni sporni članek. Whitneyjin let iz New Yorka je zaradi požara prestavljen. Furkat jo povabi k sebi, saj je prebral članek o Noahu in jo hoče potolažiti.

THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019
scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi
režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard
v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

V letu 2019 mineva komaj sto let od priključitve Prekmurja slovenskim deželam in od združitve Prekmurcev z drugimi Slovenci.

V dokumentarnem filmu so glavni avtorji - scenarista Ksenija Horvat in Branko Šömen ter režiser Primož Meško - želeli objeti kulturno zapuščino Prekmurja skozi stoletja, ko je bila pokrajina za večino slovensko govorečih ljudi daljna in neznana. V sliki in besedi so iskali odgovore na različna vprašanja. Kakšno je bilo življenje na levem bregu Mure? Kako so ohranjali svoj prekmurski knjižni jezik? Kdo so prekmurski 'očetje naroda'? Kako je potekal kulturnozgodovinski razvoj pokrajine? Od kod so prihajali glavni kulturni vplivi in kako so se medsebojno oplajale slovenska, madžarska, nemška in judovska kultura? Kako se je v težkih pogojih zakotja Kraljevine Ogrske razvijala intelektualna misel? Kaj je bila pred sto leti, ob združitvi z drugimi Slovenci, prekmurska kulturna dota? Film oživlja nekatere zapise bogatega arhiva RTV Slovenija, na posnetkih vnovič zaživi Prekmurje, kakršno je bilo pred desetletji. O kulturnem razvoju pokrajine so razmišljali ljudje, ki so temu posvetili svojo raziskovalno kariero s področij zgodovine, umetnostne zgodovine, književnosti, jezikoslovja in etnologije.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov