Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 23. jun. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 23. jun.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V oddaji Profil Tina Šrot gosti priznano plesalko, koreografinjo, plesno pedagoginjo in gledališko ustvarjalko Mašo Kagao Knez. Umetnica, ki je po očetu afriškega rodu in je odraščala z mamo, znano plesalko Jasno Knez, je razvila avtorski plesni izraz, v katerem prepleta afriške plese in sodobne plesne tehnike. Dobrih dvajset let že nastopa v plesnih in gledaliških predstavah ter pri filmu, je umetniška direktorica zavoda za kulturne dejavnosti Studio 25 in vodja plesnega studia XXV.

Ecce Homo - Ecce Oman je portret osrednjega slovenskega likovnega umetnika na avstrijskem Koroškem, Valentina Omana.

Valentin Oman živi v Bekštajnu pri Beljaku in na Dunaju. Ustvarja v raznolikih slikarskih, grafičnih in kiparskih likovnih tehnikah, s svojimi umetninami pa je posebej zaznamoval koroški javni prostor z monumentalnimi likovnimi deli v šolah, kulturnih ustanovah, cerkvah, pokopaliških vežicah in parkih. Vzklik Ecce homo! oziroma Glejte človek! je Omanov likovni in idejni program, zato je simbolno upodobljena človeška podoba v njegovem opusu prevladujoča. Valentin Oman je tudi kulturna avtoriteta in velik borec za pravice Slovencev na avstrijskem Koroškem. Film je nastal ob slikarjevi petinosemdesetletnici in ob stoletnici koroškega plebiscita, v njem je spregovoril portretiranec, sodelovali pa so še številni rojaki in institucije na Koroškem in na Dunaju. Scenarist dokumentarnega filma je Andrej Doblehar, režiserka Petra Hauc.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
Osrednji gost je Tone Rus, ki ga bo presenetil njihov nekdanji pevec Boštjan Romih. Peli bodo še člani ansambla Roka Žlindre ter Polkaholiki in Til Čeh. Za sodelovanje na festivalu SPV se potegujejo Akordi, Lesarji in Šentjanci. Voditeljica Darja Gajšek.

Michael noče, da bi vsi izvedeli za njegovo zasvojenost, zato se morata z Natascho domisliti, kako njegove težave skriti pred Konopko. Tim z veselice prinese kandirano jabolko za Franzi, toda njej se zdi njegov dar višek nesramnosti. Nadja sliši, da ga je Franzi zavrnila in pri Timu izprosi jabolko, s katerim nato paradira pred Franzi. Jessica prizna Hildegard, da je ona polomila lok in Henryja prosila, naj ga nese v popravilo. Hildegard spozna, da je Alfonsa obtožila po krivem.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Od 18. do 25. junija bo Budimpešta gostila najboljše plavalce sveta. Slovensko reprezentanco bodo zastopali Katja Fain, Janja Šegel, Neža Klančar, Tara Vovk, Peter John Stevens in daljinska plavalka Špela Perše. Doslej sta medalji na tovrstnih tekmovanjih osvojila le Borut in Darjan Petrič, Damir Dugonjić je bil dvakrat zelo blizu, na četrtem mestu, ločile so ga le stotinke.

100 m delfin v moški konkurenci je disciplina, ki jo je zaznamoval Michael Phelps. A tudi njegovi nasledniki poskrbijo za napete preizkušnje. Najprej v kvalifikacijah in polfinalu, naslednji dan v finalu. Neža Klančar, slovenska sprinterka, bo plavala 50 m delfin, naslednji dan pa še 50 m kravl.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Znanost in tehnologija vsak četrtek ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov in novic s področja znanosti in tehnologije ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V roke smo vzeli škarje in razrezali baterijo električnega avtomobila. Kajti, če je za izdelavo ene same baterije potrebno 100-krat več energije, kot jo lahko shranimo v baterijo, je resnično pomembno, da natančno vemo, katere so tiste kovine, ki jih lahko recikliramo. Ali pa baterijo ponovno uporabimo recimo v hranilnikih elektrike, ki bodo konec leta postali nepogrešljiv del vsake hiše s sončno elektrarno na strehi.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
O selitvi ste gotovo že kdaj razmišljali, najverjetneje je kakšna že za vami. Naši gostitelji so naredili velik premik. Družina iz Ljubljane si je upala, znala in si ustvarila nov dom v Kojskem v Goriških Brdih.
Novejše stanovanje, ki so ga prvi lastniki uredili po svoje, je kupila nova lastnica. Še pred vselitvijo ga je želela preurediti tako, da bi notranja razporeditev prostorov in oprema bolj ustrezali njenim potrebam in predstavam.
V sklopu predstavitev naših oblikovalcev pohištva in dodatkov za dom smo tokrat obiskali Jano Mršnik, ki svoje poslanstvo vidi tudi v prenosu znanja in dobrih ustvarjalnih praks na nove generacije. Ustvarila je blagovno znamko sofisticiranih in subtilnih izdelkov za dom BelaBela.

V našem studiu smo posneli ustvarjanje mladih slovenskih plesalcev in koreografov, ki izstopajo v svojih plesnih zvrsteh. To so Lara Flegar, Mateja Železnik, Metka Beguš, Alena Medič (Mladi slovenski balet), Yujin Muraishi, Staša Tušar (slovenska predstavnica izbora Evrovizijski mladi plesalci 2015), Romana Fičur, Siniša Bukinac, Tian Ćehić, Arnika Matko Juvančič, Patricija Crnkovič, Tina Turk, Matej Voušek in Luka Ostrež. Režiser je Vojko Vidmar.

Ob slovesu akademika prof. dr. Kajetana Gantarja, klasičnega filologa svetovnega slovesa in izvrstnega prevajalca, bomo ponovili oddajo Pisave, ki je bila na sporedu v marcu leta 2006. Ob izidu avtobiografije z naslovom Utrinki ugaslih sanj je dr. Gantar spregovoril o svojem odraščanju v številni družini in o težkih preizkušnjah, s katerimi se je družina soočala med drugo svetovno vojno in po njej. Odstrl je pogled v vse tisto, kar je oblikovalo njegovo osebnost in ga navdušilo za antično književnost, ki jo je s številnimi imenitnimi prevodi približal slovenskim bralcem.
Avtorica: Alenka Zor Simoniti
Režiser: Igor Vrtačnik

Spremljali boste posnetek zanimivega jazzovskega koncerta, kjer sta kot solista z ansamblom nastopila priznana pianista: Emil Spanyi (Madžarska) in David Gazarov (Nemčija). Ob spremljavi basista Maria Mavrina (Hrvaška) in bobnarja Christopha Brasa (Francija) sta predstavila zanimiv program jazzovske glasbe skladateljev Oskarja Petersona, Paula Desmonda, Harolda Arlena, Bobbyja Troupa, Tootsa Tielemansa in Charlija Parkerja. Posnetek je nastal v kranjskem Letnem gledališču Khislstein. Urednik oddaje Daniel Celarec, režija Aleksander Šmuc.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov