Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. maj. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 8. maj.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

»Smo nomadska družina,« pravi nekdanji košarkar Jaka Lakovič, ki zadnja leta deluje kot trener. Po koncu bogate športne kariere se je podal v Barcelono, se nato preselil v nemški Ulm, trenutno pa živi in dela na kanarskem otoku Gran Canaria. Na vsaki od teh postaj si je ustvaril svoje gnezdo in vedno so ga na poti poleg žene Elene in treh otrok spremljali tudi najljubši kosi pohištva, luči, slike ... A pravi pristan družine Lakovič bo vedno Ljubljana, tudi zato so si nasproti hiše njegovih staršev postavili svoj »srčni« dom.
Majhno stanovanje v mestu ob Dravi je lastnik s pomočjo očeta in z zgolj 5000 evri vložka pred sedmimi leti prenovil in opremil skladno bivališče, ki se zdaj ponaša s toplino, preprostostjo in neko razgibano, igrivo energijo.
Z leti so lastniki vrta spoznali značilnosti lege, nekatere pomanjkljivosti prvotne zasaditve, pa tudi to, koliko časa lahko namenijo negi vrta. Vrt, ki ga bomo predstavili, je strokovno preureditev doživel več kot deset let po nastanku.

Bernarda in Jože gostita Nedo Rusjan Bric, režiserko in scenaristko državne proslave ob 20-letnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Pred glasbenim tekmovanjem za Pesem Evrovizije prihajata v goste pevka Maja Keuc, ki je na tem tekmovanju že nastopila, ter Lorella Flego, ki bo med prenosom sporočila glasove slovenske žirije. V oddajo se preko video povezave oglasi tudi naša letošnja predstavnica Raiven. V zabavnih igrah se tokrat pomerita igralca Uroš Smolej in Rok Matek, ki skupaj nastopata v gledališki komediji Trio Pupe. Na glasbenem odru se predstavljajo člani skupine Booom! in Maja Keuc.

Letošnja Pesem Evrovizije bo po lanskoletni zmagi Loreen v švedskem mestu Malmö. Vse tri evrovizijske večere bosta povezovali Petra Mede in Malin Åkerman. V prvem predizboru se bo za vstop v finale potegovalo 15 skladb. Kot deveta po vrsti se bo predstavila Slovenija, ob njej pa tudi Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. Slovenijo letos s skladbo Veronika zastopa Raiven. Na odru jo bodo spremljali plesalci ljubljanskega SNG Opera in balet Lukas Bareman, Marin Ino, Filippo Jorio, Matteo Moretto in Mateja Železnik. O desetih skladbah, ki se bodo uvrstile v sobotni finale, bodo odločali zgolj gledalci prek telefonskega in spletnega glasovanja.

Televizija Slovenija se letošnji 250. obletnici Beethovnovega rojstva poklanja s predvajanjem prav posebnega dokumentarno-igranega filma. Film Skrivnosti z Beethovnove ulice v sproščenem, vizualno razgibanem slogu raziskuje povezave med Beethovnom in Slovenijo. Znano je, da je bil Beethoven častni član ljubljanske Filharmonične družbe, znano je tudi, da je tej družbi v zahvalo poslal prepis svoje Pastoralne simfonije z lastnoročnimi popravki. Manj pa je znano, da je bil domnevno povezan s številnimi umetniki slovenskega rodu – pianistko Mario Leopoldino Pachler Košak, violinistom Ignazem Zupančičem (Ignaz Schuppanzigh), skladateljem Jurijem Mihevcem in drugimi. Vsa ta glasbenoforenzična odkritja v sproščenem dokumentarcu povezuje v zanimivo zgodbo igralec in pianist Jure Ivanušič. V filmu mu jih pomagajo razjasniti govorci – ddr. Igor Grdina, dr. Gregor Pompe, dr. Alenka Bagarič, dr. Ingeborg Harer in Lara Oprešnik. Scenarij Jure Ivanušič in Marko Vezovišek, direktor fotografije Uroš Hočevar, scenografka Urška Dolinar, režiser Aljaž Bastič. Urednik oddaje Daniel Celarec.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

V evrovizijsko obarvanem Jokerju se bo pomerila kemijska analitičarka Špela Velikonja Bolta iz Medvod. Rada kuha za posebne priložnosti, sodeluje v župnijskem pastoralnem svetu in poje v pevskem zboru. Z možem veliko kolesarita in veslata. Na pomoč pri izzivu v Jokerju je povabila svojo sestrično Mojco Velikonja. Na krajši obisk v studio bo prišla tudi Raiven, naša letošnja predstavnica na Pesmi Evrovizije in nam zaupala svoje občutke pred velikim dogodkom.

Nadaljevanka je posneta po istoimenski knjižni uspešnici Michaela Robothama.
Klinični psiholog dr. Joe O’Loughlin ima popolno življenje: ljubečo ženo, čudovito hčer, uspešno kariero in ugled. Težave ima le z zdravjem, saj se spopada s parkinsonovo boleznijo, ki že vpliva na njegovo življenje. Ko v plitvem grobu najdejo truplo ženske, ki ima vbodne rane, se reševanja primera lotita detektiva Vincent Ruiz in Riva Devi, ki za strokovno pomoč prosita O’Loughlina. Ta zdravi pacienta Bobbyja, ki se mu zdi sumljiv in to omeni detektivoma. A ko se izkaže, da je Joe žrtev poznal, tudi sam postane osumljenec.

THE SUSPECT / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Peter Berry
Režija: James Strong
V glavnih vlogah: Aidan Turner, Shaun Parkes, Camilla Beeput, Anjli Mohindra, Adam James,
Bobby Schofield, Sian Clifford

1. del:
Dr. Joe O'Loughlin je uspešen psiholog, ki postane slaven, ko reši mladeniča pred samomorom. Pravkar je izvedel, da je zbolel za parkinsonovo boleznijo, zdravi ga njegov najboljši prijatelj dr. Owens. Joe poskuša pomagati svojemu pacientu Bobbyju Moranu, ki je napadel žensko, in ga zdaj čaka določitev kazni, Joe pa mora sodniku podati oceno o njegovem psihološkem stanju. Policija ga prosi za pomoč pri primeru umorjene ženske Catherine McCain, za katero se izkaže, da jo Joe pozna.

KONOPLJA OSVOBAJA je dokumentarni filmski esej, ki govori o aktivistih iz Sloveniji, bivše Jugoslavije in drugod, ki so svoja življenja posvetili rabi konoplje.

Nekateri so pri tem prišli v navzkriž z zakonom, vsi pa so tako ali drugače stopili na pot konopljine revolucije. Glavni protagonist filma je Janko Pirc, ki je leta 2016 dosegel oprostilno sodbo na vrhovnem sodišču, potem, ko je bil obsojen zaradi vzgoje in rabe osmih sadik konoplje, s katerimi je želel pomagati sinu in bivši ženi. Film ob pripovedi glasbenika in filozofa Ramba Amadeusa, s humorno distanco opisuje, kako v bliskovito razvijajočo se industrijo konoplje, kljub nasprotovanju medicine, ki ima konopljo še vedno za mamilo, vstopajo politika, farmacija in kapital. Avtorji želimo s filmom osvetliti vse plati prihodnjega odnosa med konopljo in družbo ter tako ljudi spodbuditi k razmišljanju in izobraževanju, ki bi vsakomur omogočilo dober in premišljen odnos do prihodnje medicinske in rekreativne uporabe konoplje.
Scenarij in režija Miha Čelar.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov