Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. maj. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 7. maj.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Gradiščansko je najvzhodnejša avstrijska zvezna dežela, z Nežiderskim jezerom, največjim jezerom v Avstriji. To je dežela manjših vinogradniških krajev in starih domačij.
Pri Margarethe Triebaumer je sveža zelenjava na mizi vsak dan. Vse z lastnega vrta. Nekdanja vinarka s prijateljico Annette Hofmann rešuje stare sorte paradižnika.
Annette je pred nekaj leti z možem Ingolfom zbudila košček zemlje na jugu Gradiščanskega iz dolgega spanca.

ZU TISCH ... / Nemčija / 2015 / Avtorica: Wilma Pradetto

Osrednja gosta oddaje sta Franc in Hermina Šegovc iz Legna pri Slovenj Gradcu, ki z ansamblom Štirje kovači, Guinnessovimi rekorderji, praznujeta 70 let neprekinjenega igranja. Sodelujejo še: ansambel Petka iz Šentjurja pri Celju, ansambel Šepet iz Šmartna ob Paki, ansambel Gregorja Kobala iz Cola pri Ajdovščini ter citrarka Janja Brlec s pevcema Galom in Severo Gjurin. Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.

V evrovizijsko obarvanem Jokerju se bo pomerila kemijska analitičarka Špela Velikonja Bolta iz Medvod. Rada kuha za posebne priložnosti, sodeluje v župnijskem pastoralnem svetu in poje v pevskem zboru. Z možem veliko kolesarita in veslata. Na pomoč pri izzivu v Jokerju je povabila svojo sestrično Mojco Velikonja. Na krajši obisk v studio bo prišla tudi Raiven, naša letošnja predstavnica na Pesmi Evrovizije in nam zaupala svoje občutke pred velikim dogodkom.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Sezona počitnic je pred vrati, tako smo se posvetili počitniškim vozilom, najprej avtodomom. Poklepetali smo s servisnim svetovalcem o tem, katere okvare pogosto povzročijo avtodomarji začetniki. Sklopke namreč še zdaleč niso edina težava.

Na primeru dacie jogger, opremljene s posteljo in šotorom, smo preverili, kje v Sloveniji smemo prespati v avtu izven kampa oziroma kje smemo kampirati.

Postelje pa smo lahko deležni tudi v priljubljenem terencu dacia duster; preizkusili smo predstavnika nove generacije, ki ga uporabljajo tudi gorski reševalci.

Po več propadlih poslih v Panami John ugotovi, da ne moreta dobiti državljanstva, ker sta ubežnika, zato sklene, da se bo vrnil v domovino in predal policiji. Tam trdi, da je izgubil spomin in ne ve, kje je bil zadnjih pet let in pol. Anne ostane v Panami in sinova ji sporočita, da je John živ, vendar ima amnezijo. Policija zaslišuje Johna in ga spusti, Anne pa v Panami najde novinar, ki iz nje izvabi delno resnico. Prepriča jo, da se skupaj vrneta v domovino in napiše članek, zaradi katerega policija aretira Johna.

THE THIEF, HIS WIFE AND THE CANOE / Velika Britanija / 2021
Scenarij. Writer: Chris Lang
Režija: Richard Laxton
V glavnih vlogah: Monica Dolan, Eddie Marsan, Mark Stanley, Dominic Applewhite, Carrie Cohen, Ellis Jones, Alice Harding, David Fynn

Ko so se v podjetju Cult pred več kot 20 leti odločili, da bodo izdelovali svoja kolesa, so se jim številni dvomljivci najprej smejali. Od takrat so jih izdelali že več kot 20.000; z njihovimi športnimi kolesi so kolesarji tekmovali celo na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Pred tremi leti jim je uspel še en podvig – predstavili so novo športno električno kolo, ki je v celoti plod slovenskega znanja in skupnega razvoja več slovenskih podjetij. Domel, denimo, je razvil močan in zanesljiv motor, ki sodi v sam vrh ponudbe električnih pogonskih sistemov na svetu. Cultova skupina devetih zaposlenih se je v zadnjih 15 letih specializirala tudi za servis vzmetenja in distribucijo kolesarskih komponent za vrsto blagovnih znamk, še naprej pa razvija tudi lasten program e-transportnih koles Krpan, ki jih med drugim uporablja že na tisoče poštarjev v osmih evropskih državah, in avtomatiziran sistem izposoje njihovih koles v mestih.

V tokratni posebni oddaji Kaj dogaja? vas vabimo, da za trenutek pozabite na slabe novice, neprijetne resnice in stare vice ter se prepustite glasbi. Glasbi, ki jo za vas že 11. sezono ustvarja duet Mala terasa s prijatelji in številnimi znanimi gosti in gostjami. Legendarne slovenske glasbene uspešnice z novimi, aktualnimi in zabavnimi besedili Igorja Bračiča zaživijo na novo v številnih odličnih glasbenih imitacijah Tilna Artača, ki nam pokaže tudi, kako bi se kot pevci znašli znani politični obrazi. Leopold I., Nuška Drašček, Raiven, Bojan Cvetjičanin, Klemen Slakonja in drugi se pridružijo ekipi ter poskrbijo za zanimiv in nostalgičen glasbeni pregled preteklih sezon.

Štiridesetletni Paolo, aroganten možakar 150-ih kilogramih večino dneva preživlja v gostilni pri Guštinu. Zaposlen je kot kuhar v domu za ostarele in že vrsto let vztrajno nadleguje svojo bivšo ženo. Nihče pa ne mara njegovih krutih šal.
Nekega dne se pojavi čudaški nečak Zoran. Po smrti tete je Paolo edini sorodnik, ki lahko poskrbi za njega.
V gostilni odkrijejo v Zoranu nenavaden talent za igranje pikada. Končno je Paolo našel pravo priložnost, da se mu sreča obrne v pravo smer: Zorana bo odpeljal na svetovni turnir kjer je prva nagrada izplačana v denarju.
Paolo pa zaradi svojega površnega in nesubtilnega odnosa do nečaka ne upošteva dejstva, da se bo Zoran prvič v življenju moral srečati s tipičnimi težavami, ki jih doživljajo njegovi sovrstniki. Bo Paolo zmožen poskrbeti za posebnega dečka, ki postaja navaden fant?
Režija: Matteo Oleotto / Igrajo: Giuseppe Battiston (Paolo), Rok Prašnikar (Zoran), Teco Celio (Gustino), Marjuta Slamič (Stefania), Peter Musevski (notar), Ivo Barišič (socialni delavec)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov