Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. maj. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 31. maj.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

V oddaji Moj gost/Moja gostja.../Vendégem predstavljamo predvsem osebnosti, ki izvirajo iz Prekmurja in so drugod dosegle vidne rezultate. V njih pa gostimo občasno tudi osebe, ki so se priselile v naše kraje in se vključile v tukajšnje okolje.
A Vendégem című adás olyan személyiségek teljes körű bemutatását tűzte ki célul, akik a Muravidékről származnak és szűkebb vagy tágabb környezetükben, Magyarországon vagy másutt értek el látványos eredményeket. Emellett olyan személyiségeket is bemutatunk, akik a Muravidék kétnyelvű területén letelepedve mutattak fel sikereket.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- beszélgetés Szilágyiné Bátorfi Edit leköszönő nagykövet asszonnyal;
- ülésezett a Moravske Toplice Községi MÖNK Tanácsa;
- a Nafta 1903 FC utánpótláscsapatainál is újraindultak a csoportos edzések.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:
- pogovor z dosedanjo veleposlanico Madžarske v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi;
- zasedal je Svet MSNS Občine Moravske Toplice;
- tudi mladinska selekcija NK Nafta 1903 začela s skupinskimi treningi.

Družbeno življenje se polagoma vrača v stare tirnice. Ta teden so v šolske klopi znova sedli dijaki ljudskih in srednjih šol ter nižje stopnje gimnazij. Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so učenke in učenci razdeljeni na dve skupini.
Ob strogih varnostnih in higienskih predpisih lahko spet obiščemo kavarne in gostilne. Prav tako se omejeno število vernikov lahko znova udeleži sv. maš v cerkvah.
Postopoma se odpirajo tudi kulturne ustanove: od pretekle srede si ljubitelji likovne umetnosti lahko ogledajo letošnji poletni razstavi v muzeju Wernerja Berga v Pliberku in muzeju družine Liaunig na Suhi.
V sklopu multimedijskega projekta ISKRICA posneto*abgedreht se bomo tokrat z družinsko prtljago podali na potovanje v preteklost. Film z naslovom Ni vsak, ki tava, izgubljen je nastal leta 2016 v okviru pouka slovenščine na Zvezni izobraževalni ustanovi za elementarno pedagogiko BAfEP v Celovcu.
http://slovenci.orf.at

Vabljeni k ogledu nove oddaje Sprehodi, v kateri pogledamo v drobovje železarne v Trstu.
Postopno zapiranje koksarne in plavža vnaša nekaj upanja in optimizma, tudi med Slovence v sosednjem Škednju. V oddaji se z gosti sprašujemo, ali gre za pirovo zmago, kaj sledi? z nami bo okoljevarstveni aktivist Franci Malečkar iz Društva Alpe Adria Green, ki nam postreže s konkretnimi podatki o onesnaženosti celotnega območja. Industrijski obrat pa je za mnoge družine tudi vir dogodka, zato se nam bo pridružil tudi predstavnik sindikalne organizacije CGIL, Renato Kneipp.

V novi oddaji Rojaki potujemo v Celovec, kjer se je na sedežu ORF-a sestala komisija za programske vsebine RTV Slovenija, namenjena Slovencem v sosednjih državah, z namenom iskanja novih programskih sinergij. Ob tej priložnosti smo obiskali tudi tamkajšnjo Slovensko študijsko knjižnico, ki deluje v prostorih Mladinskega doma. Zaslišali bomo narečje Porabja in se za konec zavihteli s pustnimi šemami v Lovranu, mednarodno pustno povorko sooblikuje tudi slovensko društvo na Hrvaškem.

Dnevni red seje:

1. Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2019 in Ocena stanja za leto 2019

2. Razno

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), nujni postopek

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), nujni postopek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji COVID-19 (IZOOPIZG), nujni postopek

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

Zaslišanje prič:

- Aleksander Geršovnik ob 9.00,
- Zlatko Krajnc ob 10.00 in
- Marjan Fank ob 11.00.

Dnevni red:

13.30

- Paket Evropske unije za okrevanje

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov