Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. jun. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 21. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Velencei-tóhoz és Mohácsra kalauzoljuk el önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali ob jezeru Velencei in v Mohaču.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Programbizottság rendkívüli ülése a magyar nyelvű tévéműsorok visszahelyezéséről a Szlovén Televízió egyes csatornájára;
- beszélgetés Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárral;
- a Lendvától Koperig elektromos autóval elnevezésű kihívás.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- izredna seja Programskega odbora o zahtevi po vrnitvi madžarskih televizijskih oddaj
na 1. program Televizije Slovenija;
- pogovor z državnim sekretarjem Madžarske za narodno politiko Árpádom Jánosom Potápijem;
- izziv Od Lendave do Kopra z električnimi vozili.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban a szlovéniai magyar és a többségi szlovén közösség köztiszteletben álló tagjai mondják el a véleményüket a magyar nyelvű tévéműsorainknak a Szlovén Televízió egyes csatornájáról való áthelyezéséről.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom bodo ugledni člani madžarske narodne skupnosti in večinske slovenske skupnosti povedali svoje mnenje v zvezi s premestitvijo oddaje Mostovi s 1. programa Televizije Slovenija.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a muravidéki kétnyelvű általános iskolák ballagási ünnepségei;
- fogadás a Lendvai község legsikeresebb tanulói részére;
- gyalogtúra Hodostól Pincéig;
- a trachoma és dr. Mangin Károly.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- valete dvojezičnih osnovnih šol v Prekmurju;
- sprejem najuspešnejših učencev Občine Lendava;
- pohod od Hodoša do Pinc;
- trahom in dr. Károly Mangin.

Zaradi koronavirusa in visoke brezposelnosti imajo letos študenti in dijaki manj možnosti za počitniški zaslužek. Delovna mesta za počitniško delo in obvezno delovno prakso so omejena.
Po pandemiji koronavirusne bolezni 19 je Slovenija pred ponovnim zagonom gospodarstva. Ker lahko mejo s Slovenijo brez omejitev prečkajo tudi državljanke in državljani Avstrije, v turizmu računajo tudi na severne sosede.
Na gimnaziji v avstrijski Radgoni so kljub koronakrizi uspešno izvedli maturo, opravilo jo je tudi 20 slovenskih dijakov.
Z začetkom junija je Pavlova hiša na južnem Štajerskem po prisilnem zaprtju zaradi ukrepov vlade proti širjenju koronavirusa spet odprla svoja vrata. Na ogled je mednarodna razstava Pogled od zgoraj, ki prikazuje dela osemnajstih umetnikov.
http://slovenci.orf.at

Obisk slovenskega zunanjega ministra. Anže Logar je pripotoval v središče Porabja.-Medeni popoldan. Na Vzorčni kmetiji obeležili mednarodni dan čebel. -Iznajdljiva Porabca. Družina Meggyes je polna preprostih in dobrih idej.-Ekološki doživljajski park. V Andovcih lahko pustolovsko spoznavamo naravne vrednote.

Slovensko morje zavzema tretjino Tržaškega zaliva v Jadranskem morju. Tržaški zaliv pa predstavlja okoljsko občutljiv ekosistem. Majhnost in plitvost, gosta obalna poselitev, odplake, industrija, pristanišča in pomorski promet negativno vplivajo na morski ekosistem. Kateri so možni ukrepi? Kako Italija in Slovenija sodelujeta? Na to nam bosta odgovarjala gosta, mag. Robert Turk, naravovartsvenik, biolog, vodja piranske enote zavoda Republike Slovenije za varstvo narave in dr.Vinko Bandelj, okoljski znanstvenik, zaposlen na Nacionalnem inštitutu za oceanografijo in eksperimentalno geofiziko v Trstu.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Zdravnik Zoran Simonovič je Mariborčan, ima specializacijo iz javnega zdravja, je asistent na Medicinski fakulteti v Mariboru. Leta 2018 je bil na predlog Društva študentov medicine iz Maribora imenovan za Naj mentorja prostovoljcev. Je strasten popotnik, ki je obiskal že 110 držav sveta. In je epidemiolog. Skratka, idealen sogovornik v času, ki ga živimo.
Vabimo vas, da si pogovor z njim v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 15. junija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Vlada je na pomoč slovenskemu turizmu priskočila z boni za hotelske nastanitve. Toda turizem niso zgolj nočitve v hotelih, temveč je turizem doživetje: od gastronomije, muzejev, koncertov, prireditev, izletov in potovanj. Kako pomagati panogi, ki je zaradi epidemije ostala brez letošnje sezone? Kako pomagati turističnim delavcem? Ali vlada razmišlja tudi o drugih ukrepih pomoči? O zagonu slovenskega turizma po koronakrizi z direktorjem Turistično gostinske zbornice, predsednikom Združenja turističnih agencij, priznanim hotelirjem in državnim sekretarjem na
Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo v oddaji Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

- Protirasistične demonstracije zaradi smrti Georgea Floyda

- Priprava na zasedanje Evropskega sveta 19. junija 2020

- Priporočila glede pogajanj o novem partnerstvu z Združenim kraljestvom

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov