Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 9. avg. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 9. avg.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Budapestre kalauzoljuk el Önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Budimpešti.

Kedves nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája Trianon.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je Trianon.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban Cár Annáról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Anne Cár.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a falvak sorában Felsőlakos és Szerdahely is részesül a Muravidéki magyar faluprogram támogatásában;
- hagyományőrző kézműves kiállítás és műhelymunka Radamosban;
- a Harangláb Népzenei Együttes koncertje Domonkosfán;
- Murakon Murakon után;
- idén más lesz a Nemzetközi Halászléfőző Verseny és Vinarium fesztivál.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- vasi Gornji Lakoš in Središče sta bili uspešni na razpisu z naslovom Program za razvoj vasi;
- rokodelska delavnica in razstava v Radmožancih;
- koncert etnoglasbene skupine Harangláb v Domanjševcih;
- Murakon po Murakonu;
- letos bosta prireditvi Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje juhe in Festival Vinarium drugačni kot doslej.

Knjižni projekt: Unser Kärnten/Naša Koroška - Literarni poskus obdelava
Oddaja bo tokrat v znamenju dokumentacije Alfred Woschitza in Chris Hadererja. Film predstavlja prvo skupno knjigo "Unser Kärnten/Naša Koroška - Literarni poskus obdelave", ki je izšla na pobudo in v sodelovanju Društva slovenskih pisateljev v Avstriji, ter društva Kärntner Schriftsteller Verband pri Mohorjevi založbi v Celovcu. 40 koroških avtoric in avtorjev ter 20 likovnih umetnic in umetnikov iz Koroške je v sklopu Carinthija 2020 obelodanilo to posebno dvojezično knjigo, katero vam želimo s skrajšano verzijo filma približati.
http://slovenci.orf.at

Dnevni red seje:

1. Predstavitev prednostnih nalog predsedovanja Zvezne republike Nemčije Svetu Evropske unije v času od 1. 7. do 31. 12. 2020

Aleš Šteger je pesnik, pisatelj, prevajalec in urednik, prejemnik Veronikine in Rožančeve nagrade, vitez Reda umetnosti in pisane besede Francoske republike, član Akademije umetnosti v Berlinu. Prevaja iz nemškega in španskega jezika, sam pa se lahko pohvali, da so njegova dela prevedena že v 16 tujih jezikov. V prejšnjem desetletju 21. stoletja je zaslovel s svojimi javnimi nastopi pod skupnim naslovom Na kraju zapisano, ki si jih prizadeva izvesti vsako leto na različnih koncih sveta.
Vabimo vas, da si pogovor z Alešem Štegrom ogledate v oddaji Dober večer v ponedeljek 3. avgusta ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

2. Predlog priporočil glede vladnega poročanja Državnemu zboru po 12. členu Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju (ZIUJP)

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

143. člen Ustave RS je v celoti namenjen pokrajinam. A v 28 letih politika pokrajin še ni uspela ustanoviti, nekaj upanja, da bi jih vendarle dobili, pa nam je dala strokovna skupina, oblikovana prav za namene priprave pokrajinske zakonodaje. Zdaj je predlog v javni obravnavi, v nadaljnje postopke pa se je vključila tudi vlada. O tem, zakaj je sploh pomembno, da bi državo razdelili na pokrajine, katere pristojnosti bi te prevzele od države in občin ter kako bi jih financirali, vodja strokovne skupine dr. Boštjan Brezovnik, predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, podpredsednik Skupnosti občin Slovenije dr. Vladimir Prebilič in svetovalec ministra za javno upravo Igor Žavbi.

Dnevni red seje:

7. Predlog zakona o spremembi Gradbenega zakona (GZ-A), skrajšani postopek

6. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save (ZPKEPS-1D), skrajšani postopek

8. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1F), skrajšani postopek

9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona (EZ-1C), druga obravnava

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o divjadi in lovstvu (ZDLov-1C), skrajšani postopek

5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dodatnih ukrepih za odpravo posledic škode zaradi prenamnožitve populacije podlubnikov (ZUOPŠP-A), skrajšani postopek

10. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o nadzoru državne meje (ZNDM-2E), druga obravnava

11. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1A), druga obravnava

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

2. Predlog priporočil glede vladnega poročanja Državnemu zboru po 12. členu Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju (ZIUJP)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov