Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 15. nov. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 15. nov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- befejeződött a 2016-ban elindított oktatási projekt;
- a dobronaki Kézművességek Háza újabb virtuális kiállítása;
- Márton-napi lakoma nagyanyáink receptjei alapján;
- Iskolapad: mikor és miért veszik el a tanulás öröme?

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja sveta PMSNS;
- zaključil se je projekt narodnostnega šolstva iz leta 2016;
- nova virtualna razstava Hiše rokodelstev Dobrovnik;
- martinova pojedina po receptu naših babic;
- rubrika Šolska klop: kdaj in zakaj se izgubi veselje do učenja?

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma Salamon Árpád képzőművészről láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret likovnega umetnika Árpáda Salamona.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- megtelt a Muraszombati Általános Kórház Covid-részlege;
- Magyarországról újabb 6000 egyészségügyi védőmaszk érkezett a Muravidékre;
- meleg étel a tanulóknak a távoktatás ideje alatt is;
- a Lendvai Plébánia anyakönyvének restaurálása;
- szavalat Schmidt István emlékére.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- zapolnjen covid oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota;
- z Madžarske v Prekmurje ponovno prispelo 6 tisoč zaščitnih obraznih mask;
- topel obrok za učence tudi med poukom na daljavo;
- restavriranje matične knjige lendavske župnije;
- recitacija v spomin na Istvána Schmidta.

Iz dneva varčevanja, 31. oktobra, so pri Posojilnici Bank eGen in podružnicah zasnovali mesec svetovanja. Vse se vrti okoli varčevanja in vlaganja.
V Pavlovi hiši je na ogled skupinska razstava pod naslovom Linije pomoči/Hilfslinien o celodnevnih oskrbovalnih kadrih.
Otroška gledališka skupina SPD Bilka Bilčovs je na odru pokazala, kaj vse se dogaja v žilah človeka. Zabavna predstava vsebuje veliko plesnih, akrobatskih in humornih elementov.
Mladi akzent, glasbena skupina Slovenskega kulturnega društva Jepa-Baško, praznuje petletnico obstoja. Žal praznovanje z občinstvom zaradi koronavirusa ni mogoče, zato so se pri skupini odločili za spletni nastop.
http://slovenci.orf.at

Letošnjo sezono začenja izjemoma tematsko obarvana magazinska oddaja o letošnjih obletnicah, ki so bile za Slovence z obmejnih področji z zgodovinskega vidika prelomne. Uvod v pogovor sestavljata dva prispevka, kratki film Stoj!, ki ga podpisuje Giulio de Paolis, v produkciji goriškega Kinoateljeja in prispevek s severne slovenske meje o tem kako na avstrijskem Koroškem obeležujejo stoletnico koroškega plebiscita. O tem sta spregovorila Marjan Štikar, režiser in avtor projekta Hranca, ter dr. Igor Pucker, vodja oddelka za umetnost in kulturo Dežele Koroška. Sledi pogovor s profesorjem Jernejem Ščekom, vodi Lucija Tavčar. Režija Živa Pahor, uredništvo Jan Leopoli, Živa Pahor in Lucija Tavčar.

Spomin, ki sledi poznanju naše zgodovine je pomemben akter pri gradnji samopodobe in podobe naše slovenskosti. Ravno zaradi tega je leto 2020 obeleženo s številnimi izdajami na to temo. Naša gosta bosta zgodovinar in predsednik odbora za proslavo Bazoviških junakov pri Narodni in Študijski knjižnici Milan Pahor s knjigo Tajna organizacija Borba 1927-1930 in avtor nove monografije o Narodnem domu, zgodovinar, znanstveni svetnik na Znanstveno-raziskovalnem središču Koper in izredni profesor na oddelku za zgodovino filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Borut Klabjan.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Potem ko je bil pred dobrim desetletjem končan slovenski cestni križ, se je zdelo, da je slovenska infrastrukturna Trnuljčica zaspala. Razlogi za to so dolgi birokratski postopki javnih naročil, civilne pobude, ki nasprotujejo gradnji, pomanjkanje denarja in projektov. Odkar je mesto ministra za infrastrukturo prevzel Jernej Vrtovec pa se zdi, da se je Trnuljčica začela zbujati. Naš tokratni gost je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Naš tokratni gost je antropolog Dan Podjed. Lani in letos je objavil dve odmevni deli o tem, zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo, ter o spoznavanju sebe v času pandemije. Sin igralca in novinarke zase pravi, da je »profesionalni voajer«, saj ljudi opazuje po službeni dolžnosti in skuša razumeti njihove navade.
Vabimo vas, da si oddajo Dober večer in pogovor z Danom Podjedom ogledate v ponedeljek 9. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Protipravni postopki policije, kratenje človekovih pravic in nehumano ravnanje s prosilci za azil v Centru za tujce v Postojni

Dnevni red seje:

A1. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij o novem paktu o migracijah in azilu

1. Svet Evropske unije za pravosodje in notranje zadeve, 13. 11. 2020 (videokonferenca ministrov in ministric za notranje zadeve)

2. Določitev delegacije Odbora za virtualno zasedanje Konference odborov parlamentov Evropske unije za evropske zadeve (COSAC), 30. november in 1. december 2020

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gosta oddaje dr. Bogomil Ferfila in Vladimir Kolmanič.

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

2. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije Sveta Evrope o integriranem pristopu k varnosti, varovanju in storitvam na nogometnih tekmah in drugih športnih prireditvah

2a. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o prenehanju veljavnosti bilateralnih investicijskih pogodb med državami članicami Evropske unije

2b. Predloga zakona o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo

3. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

4. Razno

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Transparentnost izplačevanja dodatkov in nagrad na Radioteleviziji Slovenija v času nalezljive bolezni SARS Cov-2 (COVID-19)

Dnevni red seje:

1. Dopolnjen predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2022 (DP2022)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov