Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 15. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 15. nov.

07:00
Živ žav

Milan si zelo želi robota, kakršnega ima sošolec Martin, zato zanj zamenja svojo novo uro. Pozneje oba ugotovita, da svojih dragocenosti ni prav menjati kar tako. Milan pa se domisli, da bi si lahko stvari med seboj posojali.

Čarovnikova metla se poškoduje in nezavestna obleži na Mandijevem vrtu. Ko začneta Mandi in Pipi zjutraj urejati vrt, je to kot naročeno. Toda metlo bo treba najprej ukrotiti.

Jurij in Pavel tekmujeta, kdo od njiju bo preskočil najvišjo oviro, ki jo postavljata iz kock.

Pav je velik zvezdnik. Ko nastopa na odru, mu vsi ploskajo. Toda njegovo perje hoče svoj delež slave. Ko ga hoče pav znova pokazati, se perje začne norčevati iz njega. Gledalci se pavu najprej smejijo, nato pa se začnejo zgražati.

Joži se ne zaveda, da gre zaradi hrupnega avtomobila vsem na živce. Ko tudi sam ne sliši, kaj mu drugi pravijo, končno spozna, kolikšen hrup je zganjal.

Pred prijatelje z neba pade rojstnodnevno darilo za malega Ota, zato se druščina s podmornico odpravi v globine morja iskat mlado hobotnico. Ustavi jih vodja zabavne patrulje, šef Ribec.

Orel Erni ne prenese poraza, toda pomagajo mu, da se tega nauči.

Loli se maje prvi mlečni zobek in niti pomisliti noče, da bi ji izpadel. Zobek je vendar njen! Ne mara škrbinice v zobeh in niti slišati noče, da ji bo zrasel nov, močnejši in lepši. Ne, Lola zobka že ne bo dala. No, vsaj dokler ne ugotovi, da zobne vile zobke zamenjajo za darila. Oh, zdaj mora pa majavi zobek pri priči iz ust!

Skok se zbudi s pramenom dlake, ki mu nerodno štrli z glave. Trobka mu poskuša urediti pričesko. Zmoči mu pramen, ga počeše, namaže z medom, skrije pod pokrivalo in mu ga navije. A karkoli poskusi, zadevo le še poslabša. Ko mu pramen še pobrije, je to kaplja čez rob.

Gospa Gazela pelje Pepo in njene prijatelje na šolski izlet v gore. Z vrha je prekrasen razgled in Pepa in njeni prijatelji se zabavajo s poslušanjem odmevov.

Kalimero najde kip Spretnega Roka. Z njim hoče presenetiti Valentinčka, a Pavlinca in Petrček Roku odlomita kljun. Neseta ga v popravilo, a ko ga vlačita po mestu, Spretni Rok začne razpadati. Medtem Kalimero in Valentinček iščeta izginuli kip.

Danes je na vrsti šolska predstava in sramežljiva Pikica ima strašansko tremo. Med nastopom pa se male pošasti znajdejo v težavah. Bo Pikica zbrala dovolj poguma, da bo rešila predstavo?

Živa najde pero, Vid pa želod. Ko še Toni najde kost, pa se začno težave. Ni je namreč našel prvi in zato ni njegova.

V Zakajzato je vroče in Zmedi je presrečen, ko mu na nos pade snežinka. Toda kako lahko sneži sredi poletja? Zoja, Feliks in Zmedi si od blizu ogledajo snežinke in zanje naredijo snežni park.

Iz mesta pelje nov vlak naravnost do morja. Celestinca si močno želi, da bi se z Ernestom odpeljala na obalo, a vozovnica je zelo draga...

Na vrhuncu poletja v parku vsako leto priredijo dobrodelni piknik – tokrat otroci zbirajo denar za izlet. Tik pred piknikom pa izvedo, da zaradi vročine ne smejo kuriti v naravi. Na srečo začne Erika takoj razmišljati, kako bi lahko hrenovke in penice pekli, ne da bi zakurili taborni ogenj.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Kmet se pripravlja na zmenek! Rad bi bil čeden, zato mora obrisati prah s svojega lasnega vložka. Jon se lasulji ne more upreti, a medtem ko jo kaže čredi, jo tudi izgubi.

Bliža se šolski nogometni turnir in ravnateljica Dreusova hoče, da se ga udeleži tudi Keesov 6. b. Na prvi tekmi gladko premagajo nasprotnike in Keesova mama od navdušenja tako veselo poskakuje, da se ji vdrejo tla pod nogami in si poškoduje kolk. Učenci 6. b so zaskrbljeni. Kdo bo skrbel zanje, ko bo Kees doma negoval mamo?

Neposredni prenos evangeličanskega bogoslužja iz Murske Sobote. Bogoslužje vodi škof Leon Novak.

V majhni pekarni v eni od stranskih ulic italijanske prestolnice si bo Catherine ogledala, kako spečejo belo pico in jo za zajtrk napolnijo z mortadelo. Najboljšo rimsko kavo si bo privoščila v sloviti kavarni Sant'Eustachio, v bližnji prodajalni sladoleda pa jo bodo naučili pripraviti popolnoma naraven bananov sladoled. Na obisku pri sorodnici bodo za družinsko kosilo skuhali nenavadno kombinacijo testenin s pestom, krompirjem in stročjim fižolom. Za konec bomo videli še pripravo sladice semifreddo s češnjami in limonovim likerjem.

Žalost me uči, da življenje razpolaga z mano.
Razmišlja Milan Jovanović

Na pobudo papeža Frančiška je 15. november razglašen za svetovni dan ubogih. Krščanske Cerkve so pozorne tudi do stisk Romov.

Na pobudo papeža Frančiška je 15. november razglašen za svetovni dan ubogih. Zaznamujemo ga že petič, letos je njegovo vodilo »Stegni roko k ubogemu!« Komu so blizu kristjani? V tednu zaporov nas zaporniški vikar Robert Friškovec s sodelavci opozarja na stiske zapornikov in njihovih družin. Krščanske cerkve so pozorne tudi do Romov, ki jih spremlja vrsta težav.
Na Teološki fakulteti v Ljubljani pa so ob stoti obletnici rojstva ljubljanskega nadškofa Alojzija Šuštarja pripravili spletni znanstveni simpozij. Ovrednotili so njegovo življenje in delo ter predstavili znanstveno monografijo. V župniji Marije Goretti v Bistrici pri Tržiču so v času posebnih ukrepov na poseben način blizu najbolj ranljivim, med njimi so starejši.

Slovenski vinogradniki in vinarji so letošnji krst mošta v mlado vino, dočakali manj slovesno in veselo, kot pretekla leta. Kljub dobri letini, bodo krizo, ki je usodno posegla v njihov eksistenčni položaj, težko prebrodili. Živinorejcem nekaj upanja prinašata nova razpisa za naložbe v kmetijska gospodarstva, opremo in tehnološke posodobitve na kmetijah, za katere je na voljo 9 milijonov evrov. Posodobitve bodo gotovo pripomogle, da bodo lažje sledili izzivom SKP, ki jih čakajo po letu 2020. Vinogradniki Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša so sodelovali v zanimivem čezmejnem projektu s tremi vinskimi cestami na Hrvaškem. Preverili smo, kaj so v projektu pridobili naši vinarji in lokalna skupnost.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V oddaji izpostavljamo avgusta odprto Vodno vasico v okolici Nove Gorice. Gre za projekt družine Pikol, ki je letošnje leto svoji gastronomski ponudbi dodala še plavajoči glamping, postavljen na mestu, kjer so se v začetku leta 1900 že zbirali goriški meščani. Štiri plavajoče hiške ob ribniku bodo dopolnjevale gastronomsko ponudbo Gašparinovih, ki so letos za svoje kulinarične kreacije prejeli priznanje Michelinov krožnik. Družina Gašparin sicer že 40 let in skozi tri generacije raste in se izpopolnjuje, njihova restavracije pa je tudi del prestižnega združenja Jeunes Restaurateurs d’Europe.

V oddaji predstavljamo Radolški izziv s katerim na Turizmu Radovljica spodbujajo k raziskovanju Radovljice. Deset izzivov je trenutno namenjenih domačinom, ob odprtju občinskih meja pa bodo k sodelovanju povabili tudi ostale prebivalce Slovenije. Z akcijo želijo prenesti pozitivno sporočilo tudi v tem koronskem času in graditi pozitiven odnos z lokalnimi prebivalci ter širšo Slovenijo.

Predstavljamo vam inovacije, s katerimi želijo slovenski gospodarstveniki prispevati k boljši uproabniški izušnji v namestitvenih kapacitetah. V sevniškem Stilessu so razvili poseben premaz zaradi katerega se hotelski inventar ob razkuževanju ne poškoduje. Novogoriški Goap pa je po 140 letih prišel na tržišče z atraktivno inovacijo stikala, ki na drugačen način osvetljuje turistične objekte.

V oddaji tudi o nadaljevanju izobraževalne Akademije za trženje v turizmu z namenom prilagoditve novim razmeram, krepitvi kompetenc turističnega sektorja ter grajenja odpornejšega turizma.

Izpostavljamo pa tudi čezmejni projekt In cultura veritas, s katerim želijo v Rogatcu povezati kulturno dediščino in vinsko tradicijo.

Komedija o prismuknjeni danski družini na poletnih počitnicah.

Družina, ki jo sestavljajo štirje otroci, oče in stric, se po težkem šolskem letu odpravi na poletne počitnice. Namesto da bi se tam sprostili, si oče vbije v glavo, da morajo vsi napeti moči in tekmovati z navidezno popolno družino, ki se je naselila v sosednji hiši. Sledijo polomije in zabavne pustolovščine.

Izvirni naslov: FAR TIL FIRE I SOLEN / Danski film, 2018 / Režija: Martin Miehe-Renard / Scenarij: Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard / Igrajo: Laura Lavigné Bie-Olsen, Martin Brygmann, Maria Erwolter

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Vikend paket in gostitelja Bernarda Žarn ter Jože Robežnik bosta v odlični družbi. Bernardi se bosta pridružila glasbena gosta, ki oba prihajata s svojimi kitarami in oba praznujeta svoje glasbene obletnice. Ditka nam bo predstavila novo pesem Drugo ime, vrli Andrej Šifrer nas bo pobožal s pesmijo Objem. Jože bo tokrat v družbi mične gospe in Mame Marie, Ane Marie Mitič, ter visokega in postavnega kreativca Marka Miladinovića. Maja in Lovro tokrat veselo praznujeta Majin rojstni dan - skupaj in narazen, zabavali se bomo še rubrikah Izziv: rapanje in SMS.

Bučko je nerodna pošast. Ko pomotoma polomi nagrado gospe Jokinstok, se potrudi, da skrije svojo napako. Bo zbral pogum in priznal, kaj je naredil, preden bo učiteljica sama odkrila resnico?

Venera sveti tako močno, da mali Timotej in njegov prijatelj kuščar mislita, da je zvezda. Ko odideta na Venero, ju zanima, kaj se skriva pod njenimi lepimi oblaki.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nadaljevanka je posneta po resničnih dogodkih in prikazuje prizadevanja norveške prestolonaslednice Marte za ameriško podporo njeni državi med drugo svetovno vojno. Norveška je bila nevtralna, a to še ni pomenilo, da je bila varna. Nasprotno, Nemčija je Norveško napadla aprila 1940. Po kratkem umiku na Švedsko Marta in njeni otroci najdejo zavetje v Beli hiši, kjer s predsednikom Rooseveltom stke tesno vez in ogrozi svoj zakon z Olavom. Njena prisotnost v Washingtonu vpliva na predsednikov pogled na tragične dogodke v Evropi in bistveno spremeni dinamiko ameriške politike, zaradi česar si Roosevelt ustvari nekaj sovražnikov, tudi v Beli hiši.

1. del
Norveški prestolonaslednik, kronski princ Olaf, se leta 1939 s soprogo Marto odpravi na potovanje po Ameriki in se spoprijatelji s predsednikom Rooseveltom. Evropa je že na pragu druge svetovne vojne in naslednjo pomlad Hitler napade tudi nevtralno Norveško. Olaf in Marta s tremi otroki v naglici zapustita družinsko posestvo. Olaf se pridruži kralju in vladi, Marta pa se zateče v svojo domovino, na Švedsko.

scenarij: Alexander Eik, Linda May Kallestein
režija: Alexander Eik, Janic Heen
v glavnih vlogah: Sofia Helin, Kyle MacLachlan, Tobias Santelmann, Harriet Sansom Harris, Daniel Betts, Søren Pilmark, Lucy Russell

Tokrat v oddaji Intervju o ozadju mita o kaplanu Martinu Čedermacu. Letos smo namreč praznovali več stotih obletnic dogodkov, ki so usodno vplivali na nacionalne želje Slovencev. Julija 1920 je požig Narodnega doma v Trstu pretresel Evropo, z njim so fašisti napovedali, kaj čaka Slovence. Desetega oktobra je po plebiscitu sledila izguba Koroške. Te dni, 12. novembra, pa je minilo 100 let od podpisa Rapalske pogodbe, po kateri so Slovenci izgubili kar tretjino etničnega ozemlja. A ni ostalo tako – tudi zaradi dobro organizirane in premišljene akcije ljudi, ki jim običajno ne pripisujemo subverzivnih dejanj – duhovnikov. Upor primorskih čedermacev je ohranjen v umetniškem izrazu na cerkvenih poslikavah ekspresionističnega slikarja Toneta Kralja. O njihovih navdihujočih dejanjih in o tem, kam se uvrščajo v tradiciji uporov na Slovenskem, bo v oddaji Intervju govoril zgodovinar, prof. dr. Egon Pelikan, z Inštituta za zgodovinske študije pri Znanstvenoraziskovalnem središču Koper. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Samo je najboljši gluhi športnik vseh časov. Bil je pravi šampijon, osvojil je šest olimpijskih medalj, danes pa za minimalno plačo pomiva posodo in dostavlja hrano.

Medtem ko se Samo s svojo usodo nikakor ne more sprijazniti in poskuša postati to, kar si je od nekdaj želel – asistent učitelja športne vzgoje – pa se Špela pripravlja na novo življenjsko obdobje. Vstop v srednjo šolo je zanjo velika prelomnica, ovita v številne negotovosti, predvsem tega, ali bo pri pouku sploh imela tolmača, ali pa bo prepuščena sama svoji tišini. In tu je Meri, prijetna gospa v začetku osemdesetih, ki je kot sedemletna deklica iskala svoj izgubljeni sluh s kričanjem na travniku. Vse življenje je posvetila razvoju in priznanju znakovnega jezika, ki je na pragu izumrtja. Meri, Špela in Samo so trije izmed približno 1500 gluhih Slovence, ki se vsak na svoj način borijo, da se to ne bi zgodilo.

“Kljub temu, da sem med pripravami na snemanje izvedel veliko o problemih gluhih, so me med samim snemanjem vseeno pretresle njihove zgodbe. Včasih se mi je življenjska situacija, v kateri so naši glavni protagonisti, zdela precej žalostna in brezizhodna. Na primer takrat, ko so Špeli (tudi) na srednji šoli zavrnili spremstvo tolmača za celoten čas pouka. To me je močno vznemirilo, saj v praksi pomeni, da bo pouku težje sledila kot njeni sošolci, temu primeren bo tudi njen splošni učni (ne)uspeh. Večina od nas si ne more predstavljati, kakšna frustracija je biti v izolaciji gluhote.” – Marko Kumer – Murč, režiser

Milko Šparemblek, svetovno priznani koreograf, režiser, dramaturg , po rodu Slovenec, je v svojem bogatem opusu ustvaril tudi koreografsko mojstrovino Baletni triptih. Tokrat boste lahko uživali v posnetku Pastoralne simfonije. Beethovnovi 6. simfoniji se je Šparemblek približal s simfoničnim plesom, ki slika razpoloženje v naravi od jutra do večera, gledalcem pa ob tem sporoča, da že dejstvo in spoznanje, da bivamo, zadoščata, da se veselimo.
Plešejo solisti in ansambel baleta SNG Opera in balet Ljubljana. Urednica Danica Dolinar, režiserja Jan Zakonjšek in Milko Šparemblek.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov