Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Ponedeljek, 3. apr. 2023

TV Slovenija 3 • Pon, 3. apr.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red:

1. Javna predstavitev mnenj o vzgoji in izobraževanju v luči že potekajoče kurikularne prenove, priprave nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za prihodnje desetletje ter priprave zakonodajnih sprememb

Dnevni red seje:

2. Predlog za začetek postopka za spremembo Ustave Republike Slovenije z osnutkom ustavnega zakona (UZ129,130,132,134)

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o šolski prehrani (ZŠolPre-1B), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembi Zakona o osnovni šoli (ZOsn-J), druga obravnava

3. Razno

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon ter minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek sta bila na dvodnevnem delovnem obisku na Koroškem.
Gledališčniki KPD Planina Sele so premierno uprizorili komedijo Voda. Za novo predstavo je društvu uspelo združiti 40 navdušenih igralk in igralcev vseh generacij.
Lutkovna skupina slovenskega društva v Kotmari vasi je z lutkami in animacijo navdušila gledalce. S predstavo Ko so vrane bile še pisane so mladi lutkarji dokazali, da je vsak človek pisan – v srcu in dejanjih.
SAK gostuje pri amaterjih WAC. Bo po četrtem spomladanskem neodločenem rezultatu sledila prva zmaga?
Graščina Retzhof pri Lipnici je vabila na tradicionalni čezmejni velikonočni sejem s slovenskimi in avstrijskimi ponudniki.
http://slovenci.orf.at

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Cankarjevem domu poteka seja Nacionalnega sveta za kulturo, ki je posvečena vplivom draginje na kulturo. Torej, kakšni sistemski ukrepi lahko ublažijo siromašenje kulturne produkcije in krčenje njene dostopnosti. Udeležila se je bo tudi ministrica za kulturo. V Layerjevi hiši v Kranju smo si ogledali dve razstavi. Hannah Koselj Marušič Zaodrje življenja in Anje Kužnik Smeti kot valuta. V središču Ljubljane pa je v Filipovem dvorcu zaživel Design Corner Ljubljana, kjer so zbrana dela več kot štiridesetih oblikovalcev.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Alenka Puhar zaznamuje slovenski prostor predvsem s publicističnim delom, v katerem se loteva prepovedanih, zamolčanih ali »raje pozabimo« tem, ki jih zna popisati občutljivo, znanstveno natančno in z izbrušenim jezikom. Med prvimi v socialističnih državah je leta 1967 prevedla preroški Orwellov roman 1984, s pisanjem in raziskovanjem pa se posveča temnim stranem zgodovine. V devetdesetih se je odločno postavila za slovensko pomlad in demokratizacijo družbe, njen občutek za pravičnost in človekove pravice pa najdemo v številnih knjigah in zbornikih, ki jih je napisala ali uredila.

Voditeljica: Vida Petrovčič

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Pretepi, ustrahovanje in nadlegovanje so vse pogostejši tudi med najstniki, povečana uporaba telefonov med mladostniki pa spodbuja tudi psihično in spletno nasilje.
Nemčijo pretresa umor najstnice, žrtve vrstniškega nasilja. Kaj mlade pripelje do tako skrajnih nasilnih dejanj, boste izvedeli iz pogovora s specialnim pedagogom, avtorjem številnih uspešnic o vzgoji otrok.

Frontman hrvaške zasedbe Psihomodo Pop Davor Gobac se vrača. Na povabilo glasbenega kolega Dareta Kauriča sta posnela duet, ki bo sestavni del novega albuma slovenske glasbene legende. Magnetni utrinki nas bodo osvetlili z novicami iz domačih logov.

Dnevni red seje:

1. Nedopustno omejevanje dostopnosti do upravnih storitev s projektom ukinjanja upravnih enot

Dnevni red seje:

1. Zahteva Upravnega sodišča Republike Slovenije za oceno ustavnosti 66. člena Zakona o veterinarstvu (ZVet-1)

2. Zahteva Upravnega sodišča Republike Slovenije, Oddelka v Celju, za oceno ustavnosti 66. člena Zakona o veterinarstvu (ZVet-1)

3. Problematika plačil za kmetovanje na območjih z omejitvami

4. Pomoč pri organizaciji Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov