Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno - Arhiv

Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Aktualno Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Med koronaepidemijo uporabniki spleta še bolj potrebujejo dobre internetne povezave. Ne le za gledanje in poslušanje medijskih vsebin, ampak tudi za delo in šolanje od doma. Potrebujete nasvet?

Več upravičenih pritožb občinstva

Aktualno Več upravičenih pritožb občinstva

Več gledalcev se je pritožilo, ker ni bilo TV-prenosa premierjeve tiskovne konference, ker je v razvedrilni oddaji raper nastopil z izrezano masko in ker v informativnih oddajah ni bilo novice o pohodu za življenje.

Varuhinja o sovražnem govoru

Aktualno Varuhinja o sovražnem govoru

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je sodelovala v razpravi o medijski samoregulaciji in preprečevanju sovražnega javnega govora na spletu, ki je potekala 15. oktobra, v okviru mednarodnega projekta (Od)govor.

Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

Aktualno Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

V septembrskih odzivih se je vnovič zrcalila večja zaskrbljenost zaradi epidemije. Občinstvo je komentiralo poudarke v poročanju o širjenju okužb, izbor gostov in mnenj, način povzemanja zdravstvenih in političnih ukrepov itd.

Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Aktualno Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Sodelavci Zagovornika načela enakosti so 1. oktobra obiskali RTV Slovenija in se seznanili z delom Službe za dostopnost vsebin in moderiranjem spletnih komentarjev na rtvslo.si.

Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Aktualno Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Po nadpovprečnem številu odzivov spomladi in v začetku poletja, je avgusta sledilo zatišje.

Pri Zagovorniku načela enakosti

Aktualno Pri Zagovorniku načela enakosti

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je cikel predstavitev letnega poročila za leto 2019 sklenila z obiskom pisarne Zagovornika načela enakosti, 8. septembra.

Julijski odzivi: od evropskih tem do tehničnih zadev

Aktualno Julijski odzivi: od evropskih tem do tehničnih zadev

Največ odzivov se je zgostilo okoli poročanja o evropskih temah – o obisku premierja v Bruslju, vrhu EU ter dogovoru o sedemletnem proračunu Unije in skladu za okrevanje po pandemiji).

RTV in invalidi: enakopravno in dostopno

Aktualno RTV in invalidi: enakopravno in dostopno

Vodilna vloga RTV Slovenija v zagotavljanju dostopnosti medijskih vsebin za invalide ter obravnava invalidskih tematik v programih javnega medija sta bili osrednji temi, o katerih je Ilinka Todorovski spregovorila zboru članic NSIOS v Laškem, 16. julija.

Junij v odzivih: preveč, premalo, nepietetno, nejasno

Aktualno Junij v odzivih: preveč, premalo, nepietetno, nejasno

Junija je varuhinja prejela 208 odzivov, kar je bistveno več kot v istem mesecu lani. Občinstvo je s pritožbami in mnenji opozorilo na raznovrstne programske in poklicne dileme.

O delu varuhinje z Društvom novinarjev Slovenije

Aktualno O delu varuhinje z Društvom novinarjev Slovenije

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je predstavnicam Društva novinarjev Slovenije 7. julija predstavila delo instituta varuha, glavne poudarke iz letnega poročila za 2019 ter letošnje odzive na vsebine RTV Slovenija.

Obisk na Akosu: tudi o medijski pismenosti

Aktualno Obisk na Akosu: tudi o medijski pismenosti

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je 7. julija obiskala Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) ter direktorici Tanji Muha in njenim sodelavcem predstavila poročilo za leto 2019.

Predstavitev poročila na Ministrstvu za kulturo

Aktualno Predstavitev poročila na Ministrstvu za kulturo

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski nadaljuje predstavitve letnega poročila za leto 2019. Na Ministrstvu za kulturo je 18. junija predstavila svoje delo in pričakovanja občinstva sekretarju v ministrovem kabinetu Miru Petku.

Pri varuhu človekovih pravic

Aktualno Pri varuhu človekovih pravic

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je varuhu človekovih pravic Petru Svetini predstavila letno poročilo za leto 2019.

V maju 278 odzivov

Aktualno V maju 278 odzivov

Trend nadpovprečnega odzivanja na vsebine RTV Slovenija, zlasti televizijske, se je nadaljeval tudi v maju. Največ odzivov je bilo v povezavi s poročanjem, preiskovanjem in komentiranjem družbenih razmer v času koronavirusne epidemije.

Rekordno trimesečje odprlo veliko dilem

Aktualno Rekordno trimesečje odprlo veliko dilem

V februarju, marcu in aprilu je skupaj prispelo 771 odzivov občinstva, kar je skoraj polovica celoletnega lanskega števila. Največ se jih je zgostilo okoli treh vsebinskih tematik: koronaepidemija, politični preobrat, vloga javnega medija.

Predstavitev odzivov Svetu delavcev

Aktualno Predstavitev odzivov Svetu delavcev

Varuhinja Ilinka Todorovski je 20. maja Svetu delavcev RTV Slovenija predstavila poročilo za leto 2019 in izzive, ki jih je mogoče izluščiti iz odzivov občinstva.

Tudi aprila prepoln varuhinjin nabiralnik

Aktualno Tudi aprila prepoln varuhinjin nabiralnik

Največ gledalcev in poslušalcev je pisalo in klicalo zaradi umaknjenega radijskega intervjuja, TV-prenosa premierjevega nagovora in obeh aprilskih Tarč.

Raziskovalno novinarstvo in polemična razprava

Mnenja in priporočila Raziskovalno novinarstvo in polemična razprava

Ko javni medij razkriva nepravilnosti v porabi javnega denarja, mora skrbno preverjati podatke in vire ter zagotoviti tak obseg stališč, da si občinstvo o zadevi samo ustvari mnenje. Vztrajanja pri odgovorih ni mogoče enačiti s pristranskostjo.

Poročilo v zadevi radijski intervju/umik objave

Mnenja in priporočila Poročilo v zadevi radijski intervju/umik objave

Obravnava prejetih odzivov na radijsko oddajo Intervju z mikrobiologinjo je odprla dve osnovni vprašanji: ali je programska vsebina skladna s standardni javnega medija in ali je dovoljeno že objavljeno vsebino odstraniti iz spletnega arhiva?

Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov