Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno - Arhiv

Več mnenj o pomanjkljivostih in nedoslednostih

Aktualno Več mnenj o pomanjkljivostih in nedoslednostih

10.06.2021

Maja je varuhinja je prejela več odzivov, ki jih je podrobneje obravnavala in na podlagi ugotovitev napisala mnenja in priporočila.

Še več oglasov? Ne, hvala!

Aktualno Še več oglasov? Ne, hvala!

31.05.2021

Kakšna so pričakovanja občinstva glede oglasnih prekinitev v televizijskih programih RTV Slovenija in kam vodi liberalizacija oglaševanja, kot jo predlaga novela Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS)?

Stična točka z Zagovornikom načela enakosti: dostopnost vsebin

Aktualno Stična točka z Zagovornikom načela enakosti: dostopnost vsebin

26.05.2021

Posebnosti odzivov na programske vsebine in storitve RTV Slovenija v minulem letu je varuhinja Ilinka Todorovski 26. maja predstavila še sodelavcem Zagovornika načela enakosti.

Varuhinja z Društvom novinarjev Slovenije

Aktualno Varuhinja z Društvom novinarjev Slovenije

11.05.2021

Varuhinja Ilinka Todorovski je 11. maja obiskala Društvo novinarjev Slovenije. Sestala se je s predsednico društva Petro Lesjak Tušek, generalno sekretarko Špelo Stare in predsednico Novinarskega častnega razsodišča Tatjano Pirc.

Obisk varuhinje na Ministrstvu na kulturo

Aktualno Obisk varuhinje na Ministrstvu na kulturo

11.05.2021

Ilinka Todorovski, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, se je 11. maja na Ministrstvu za kulturo srečala z Uršulo Menih Dokl, v. d. generalnega direktorja Direktorata za medije in njenimi sodelavci.

Varuhinja pri varuhu človekovih pravic

Aktualno Varuhinja pri varuhu človekovih pravic

10.05.2021

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je 10. maja letno poročilo za leto 2020 predstavila varuhu človekovih pravic Petru Svetini.

O prinčevem slovesu, ženskah v omizjih in zvočnih podnapisih

Aktualno O prinčevem slovesu, ženskah v omizjih in zvočnih podnapisih

10.05.2021

Gledalci, poslušalci, bralci in uporabniki RTV-vsebin in storitev so aprila varuhinji pisali in jo klicali zaradi številnih dilem, od vsebinskih do izvedbenih. Največ kritičnih odzivov je bilo na TV-prenos pogrebne slovesnosti britanskega princa Filipa.

Varuhinja začela s predstavitvami letnega poročila

Aktualno Varuhinja začela s predstavitvami letnega poročila

07.05.2021

Varuhinja Ilinka Todorovski je v aprilu začela z vsakoletnim ciklom predstavitev letnega poročila. 21. aprila je poročilo predstavila prijavni točki Spletno oko, 6. maja pa je obiskala Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS).

Pozor: oddaja ni primerna za otroke in mladostnike!

Aktualno Pozor: oddaja ni primerna za otroke in mladostnike!

23.04.2021

Kaj pomenijo vidna in zvočna opozorila, ki pred filmom ali nadaljevanko na TV Slovenija sporočajo, da predvajana vsebina ni primerna za otroke in mladostnike? Kdo svari in pred čem? Kaj natanko oznake sploh pomenijo in kdo jih določi?

Kako otroke zaščititi pred sovražnim govorom

Aktualno Kako otroke zaščititi pred sovražnim govorom

21.04.2021

Kako otroku razložiti, kaj je sovražni govor? Kako z njim govoriti o pasteh ustvarjanja in širjenja sovražnega govora? Kako mu pomagati prepoznati in se pravilno odzvati na sovražne vsebine, še posebej tiste, s katerimi se sreča na spletu?

Verižna pisma, nekaj pritožb in veliko mnenj

Aktualno Verižna pisma, nekaj pritožb in veliko mnenj

14.04.2021

K velikemu številu marčnih odzivov so prispevala verižna pisma, povezana s poročanjem o cepljenju in cepivih.

Vidimo napihovanje mask, razumemo pa nič!

Aktualno Vidimo napihovanje mask, razumemo pa nič!

29.03.2021

Zaščitne maske, ki nas med epidemijo ščitijo pred okužbo s koronavirusom, v programih TV Slovenija povzročajo tudi težave. Številni gledalci opozarjajo, da so nastopajoči na televiziji zaradi uporabe mask slabše razumljivi.

Ja pomeni ja in druge februarske teme

Aktualno Ja pomeni ja in druge februarske teme

11.03.2021

Varuhinja Ilinka Todorovski je podrobneje obravnavala pritožbe glede natančnosti v navajanju finančnih podatkov, premišljene izbire gostov za strokovno in tankočutno razpravo o spolnem nasilju ter zvočne podobe programov.

O letnem poročilu v Odmevih

V medijih O letnem poročilu v Odmevih

03.03.2021

Varuhinja Ilinka Todorovski je 2. marca v oddaji Odmevi predstavila letno poročilo za leto 2020, ki ga je tega dne objavila na svoji spletni strani. Z njo se je pogovarjal voditelj oddaje Igor E. Bergant.

Leto 2020: Prevlada koronaodzivov

Aktualno Leto 2020: Prevlada koronaodzivov

02.03.2021

Na naslov varuhinje Ilinke Todorovski je lani prispelo 2505 pritožb, mnenj, predlogov, vprašanj in tudi pohval občinstva. Leto so zaznamovali odzivi na vsebine, povezane s koronaepidemijo in zamenjavo vlade.

V ospredju testi in testiranje, cepiva in cepljenje

Aktualno V ospredju testi in testiranje, cepiva in cepljenje

09.02.2021

Januarski odzivi glede vsebin o epidemiji so v ospredje postavili dileme o nabavi hitrih testov in cepiv, zanesljivosti testiranja in varnosti cepiv ter nazornih prikazov cepljenja in odvzema brisov.

Razmislek o podobah bolezni

Aktualno Razmislek o podobah bolezni

29.01.2021

Varuhinja pravic gledalec in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je odgovorne urednike televizijskih programov RTV Slovenija pozvala k bolj zadržani uporabi posnetkov, ki prikazujejo manjše ali večje zdravstvene posege.

Razpršeni odzivi ob koncu leta

Aktualno Razpršeni odzivi ob koncu leta

11.01.2021

Decembra je bilo bistveno manj odzivov kot jeseni in bili so zelo razpršeni. Več je bilo tudi pohval za različne radijske in televizijske oddaje ter posamezne ustvarjalce.

Novembra več priporočil uredništvom

Aktualno Novembra več priporočil uredništvom

07.12.2020

Največ odzivov je bilo glede informativnih oddaj, ki se kakor koli dotikajo političnih razmer v državi. Varuhinja Ilinka Todorovski je o več zadevah napisala mnenje in priporočila uredništvom.

Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Aktualno Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

18.11.2020

Med koronaepidemijo uporabniki spleta še bolj potrebujejo dobre internetne povezave. Ne le za gledanje in poslušanje medijskih vsebin, ampak tudi za delo in šolanje od doma. Potrebujete nasvet?

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov