Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Intervju Dragić: Najraje bi postavi ekip za poslovilno tekmo izbiral z Luko Dončićem

Še dobri trije meseci so do Noči zmaja, poslovilne tekme velikana slovenskega športa, legendarnega Gorana Dragića. Na njej bodo igrala sama slovita košarkarska imena, v intervjuju za MMC pa je Gogi med drugim povedal, kako bo sestavil ekipi.

3

Evropske volitve 2024 Zeleni Slovenije želijo nastopiti na evropskih volitvah s Klemnom Grošljem kot nosilcem liste

Klemen Grošelj bo predvidoma nosilec liste Zelenih Slovenije za volitve v Evropski parlament. Zeleni bodo svojih devet kandidatov za evropske poslance predvidoma predstavili v torek.

7

Evropa Novinarji italijanskega RAI-a zaradi političnih pritiskov začeli enodnevno stavko

Novinarji italijanske javne radiotelevizije RAI so začeli 24-urno stavko zaradi poskusov politizacije in vladnega nadzora, je sporočil sindikat novinarjev Usigrai in obsodil poskuse politikov, da bi medijsko hišo spremenili v trobilo vlade.

1

Evropska unija 70 odstotkov poslancev Evropskega parlamenta ima registrirano dodatno dejavnost

Raziskava združenja Transparency International EU sproža pomisleke o navzkrižju interesov poslancev Evropskega parlamenta, saj jih ima kar 70 odstotkov prijavljene dodatne dejavnosti. Šest poslancev s stranskim delom zasluži več kot s poslansko plačo.

52

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: pot v Kangerlussuaq in zadnje priprave na odpravo

Pa se je začelo. Vzleteli smo iz sončnega in neobičajno toplega Københavna, kjer je bilo ob 9. uri že 15 stopinj, in čez štiri ure in pol pristali v Kangerlussuaqu, ki je imelo nenavadno nizko temperaturo za to obdobje, –6 st. Celzija.

1

Novice

Gaza Izraelska vojska pred "operacijo omejenega obsega" v Rafi pozvala k evakuaciji civilistov

Izraelska vojska je pozvala palestinske civiliste, naj se iz vzhodnega dela mesta Rafa umaknejo na bližnja "humanitarna območja". Predstavnik Hamasa se je odzval, da "gre za resno eskalacijo, ki bo imela posledice".

30

Slovenija Poslanci bodo odredili parlamentarno preiskavo poslovanja podjetij Gen-I in Star Solar

V DZ-ju bo popoldne potekala izredna seja. Edina točka dnevnega reda bo odreditev parlamentarne preiskave o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar, s katerima je povezan predsednik vlade Robert Golob.

16

Slovenija Začetek volilnih opravil za izvedbo treh posvetovalnih referendumov

Začeli so teči roki za izvedbo treh posvetovalnih referendumov, o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v DZ ter o uporabi konoplje za medicinske namene in omejeno osebno rabo.

13

Šport

Dirka po Italiji Uvodni načrt in sanje uresničene – zaokrožen trojček in "maglia rosa"

Tadej Pogačar se je izkazal za Nostradamusa. V prvi etapi ga je v Torinu res nekdo presenetil, zato pa na Oropi ni bilo dvoma, kdo je najmočnejši med najmočnejšimi. Kaj sledi zdaj in kdo so glavni izzivalci slovenskega šampiona?

41

Giro, tretja etapa V pričakovanju obračuna sprinterjev

Tadej Pogačar je na Dirki po Italiji oblekel rožnato majico in po razgibanem začetku naj bi bilo pred njim nekaj bolj mirnih dnevov. Seveda bo treba biti vseskozi na preži predvsem zaradi morebitnih padcev, ki lahko v trenutku odnesejo prigarano.

7

Liga NBA Cleveland na krilih Mitchlla v polfinale Vzhoda, kjer bo izzval Boston

Donovan Mitchell je z 39 točkami popeljal Cleveland v polfinale Vzhoda. Cavaliersi so na sedmi tekmi prvega kroga končnice premagali Orlando s 106:94. V polfinalu jih čaka favorizirani Boston, prva tekma bo v torek v TD Gardnu.

73

Liga NHL Hokejisti še podžgali športno evforijo v Dallasu

Po košarkarjih v Ligi NBA so se v drugi krog končnice uvrstili tudi hokejisti Dallasa v Ligi NHL, ki so na odločilni sedmi tekmi z 2:1 izločili branilca naslova Vegas. Obe dallaški ekipi sta v drugem krogu končnice prvič po letu 2003.

8

Prva liga Mura z deseterico zdržala pritisk Olimpije vso tekmo

V zadnji tekmi 34. kroga Prve lige je Olimpija kljub igralcu več osvojila le točko proti Muri (0:0). Boj za drugo mesto postaja vse zanimivejši, Olimpija Mariboru beži samo za točko. Ekipi se bosta pomerili že v soboto v Ljudskem vrtu.

96
Oglasno sporočilo

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.

Formula ena Norris v Miamiju s pomočjo varnostnega avta do prve zmage v karieri

Britanec Lando Norris (McLaren) je zmagovalec šeste dirke svetovnega prvenstva formule ena v tej sezoni, preizkušnje za veliko nagrado Miamija. To je njegovo prvo slavje v karieri. Potem ko je bil v kvalifikacijah peti, je zmagal tudi z nekaj sreče.

14
Več

Kultura

Gorica Meja skozi film in zgodovino: kakšen je pomen čezmejnih filmskih kultur, praks in televizije?

Tretja izvedba simpozija Vzhod/Zahod: Meja skozi film in zgodovino se posveča pomenu lokalnih filmskih kultur in čezmejnih filmskih praks ter vlogo čezmejne televizije, ki jo sooblikujeta RTV Slovenija in Rai Furlanija - Julijska krajina.

Vrt spominov in tovarištva Med drevesi in vrtnicami, poimenovanimi po književnikih, tudi Cankarjeva tepka 

Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih je od nedavno bogatejši za drevo, ki prihaja z Vrhnike, kjer se je 10. maja 1876 rodil Ivan Cankar. Pobuda za zasaditev Cankarjeve tepke je prišla prav iz njegovega rodnega kraja.

1

Film in TV Umrl je Bernard Hill, filmski Théoden in kapitan Titanika

V 80. letu starosti je umrl britanski igralec Bernard Hill, ki je odigral nekaj nepozabnih stranskih vlog – ljubitelji Gospodarja prstanov se ga bodo spomnili po kralju Théodenu, spektakla Titanik pa v vlogi kapitana znamenite ladje tragične usode.

10
Več

Zabava in slog

Znani "Cicidosa" ne obstaja več – Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta se razšla

Teniška zvezdnika Paula Badosa in Stefanos Cicipas, ki sta zadnje leto svoje oboževalce na družbenem omrežju Instagram razveseljevala s skupnimi fotografijami, sta oznanila, da sta se razšla.

1

Zanimivosti 3000 otrok iz vse države se bo športno zabavalo na igrah mladih

Na Kongresnem trgu se začenjajo t. i. Plazma športne igre mladih (ŠIM). Omenjenega dogodka, ki v Sloveniji poteka prvič, se udeležuje 3000 otrok iz vse države.

Zanimivosti Francoski peki so si povrnili čast: spekli so najdaljšo bageto na svetu

Francoski peki so v nedeljo spekli kar 140 metrov dolgo bageto in tako naziv najdaljše bagete na svetu znova pripeljali v njeno domovino. Zadnjih pet let je namreč naslov svetovne rekorderke nosila italijanska bageta.

3

Avtomobilnost Ferrari predstavil dve vozili z motorjem V12

Proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari je predstavil dva nova modela z znamenitim motorjem V12, ki ju je poimenoval kar 12cilindri (12 valjev) in 12cilindri spider, ki je različica kabrioleta.

7

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

13
Oglasno sporočilo

Beton je material moderne arhitekture

Beton v vsakdanu navadno srečujemo kot siv konstrukcijski material, s katerim gradimo. Izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena tudi kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let.

Evrovizija Raiven turkizno preprogo zavzela v temno rdeči in črni kombinaciji

Malmö je uradno odprl vrata Evrovizije. Tekmovalci in tekmovalke so se sprehodili po turkizni preprogi. Med modnimi izbirami so prevladovali kristalčki, čipke in črna barva. Pozornost sta pritegnila tudi plesalca na verigah in Finca v jajcu iz džinsa.

62
Več

Uredniški izbor

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

105

Medijski akt "Sprejem akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

91

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

113

Intervju Deset let po zmagi v Trstu Luka Mezgec na Giro z drugačnimi nalogami

"Največja razlika je v medijski pozornosti. Na Touru je cona za medije dolga 200 metrov, na Giru 50," je Luka Mezgec opisal razliko med Dirko po Italiji in Dirko po Franciji. Letos gre 35-letni Mezgec na obe. Še več: jeseni ga najbrž čaka Vuelta!

13
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Pravljice Ste že slišali za Mamo Gos?

Mama Gos ali Mati Goska je izmišljen literarni lik, ki ga zelo dobro poznajo v angleško govorečem svetu, nekoliko manj pa v osrednjem, severnem in zahodnem delu Evrope.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov