Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

23. mesto Raiven zelo zadovoljna z nastopom, a presenečena nad (malo) glasovi strokovnih žirij

Raiven je, čeprav je v finalu Evrovizije osvojila 23. mesto med 25 državami, "izredno, izredno zadovoljna" z nastopom. Vseeno pa je priznala, da jo je nekoliko presenetilo število glasov, ki so ji jih namenile strokovne komisije.

163

Znani vsi izidi Zmagovalca polfinalov Hrvaška in Izrael. Švica do zmage z najmanj točkami občinstva doslej.

Prireditelji Evrovizije so po koncu finala razkrili tudi uvrstitve držav v obeh predizborih. Raiven je v prvem predizboru osvojila deveto mesto, zmagala je Hrvaška. Zmagovalec drugega predizbora pa je bil Izrael.

90

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1435

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah, ki opozarja pred širitvijo konflikta v regiji.

11

NBA Telo je slabo, a duh je voljan, Dallas pa prevzema nadzor

Izčrpani, na trenutke že v agoniji, a še kako živi v končnici in pripravljeni, da se pretepajo naprej. Dallas je na pol poti do finala Zahoda, Luka Dončić močno načet, toda junaško je zdržal vso tekmo in prispeval svoje.

57

Novice

Borzni komentar Denarni stroj brez primere: tri desetletja letna donosnost pri 37 odstotkih

Najboljša strategija vlagateljev, ki nočejo vsak dan gledati borznih tečajnic (kaj šele trgovati), je redno mesečno vlagati v sklade in upati, da bodo upravljavci tako uspešni, kot so bili pri skladu Medallion, kjer nikogar ni motila visoka provizija.

26

Bližnji vzhod "Ni več kraja, ki bi bil varen". Izraelska vojska stopnjuje napade na Gazo.

V zadnjih 24 urah je izraelska vojska na območju Gaze stopnjevala pritisk na vseh frontah. Najsilovitejše udare izvaja na Rafo, osrednje območje Gaze in sever enklave, je poročala Al Džazira.

3

Evropa Na volitvah v Kataloniji si zmago obetajo socialisti

V Kataloniji potekajo volitve v regionalno skupščino. Javnomnenjske raziskave napovedujejo udobno prednost socialistom pred strankama Skupaj za Katalonijo in Republikanska levica, ki obe zagovarjata katalonsko neodvisnost.

6

Šport

9. etapa Pogačar upa na sproščeno nedeljsko popoldne

Dve zmagi v dveh dneh sta Tadeja Pogačarja utrdili v skupnem vodstvu Dirke po Italiji, pred ponedeljkovim prostim dnevom pa mora danes le paziti, da se bo v zaključku 9. etape (cilj bo danes v Neaplju) izognil padcem.

8

Liga NBA Dallas s serijo 16:0 in z izjemnim bojem postavil temelje drugi zmagi

Košarkarji Dallasa v polfinalu Zahodne konference proti Oklahoma Cityju vodijo z 2:1 v zmagah. Po selitvi serije v American Airlines Center so v izjemno čvrsti in borbeni tekmi slavili s 105:101.

532

Prva liga Širvys odločil derbi z Olimpijo in Maribor dvignil na drugo mesto

Nogometaši Maribora so dobili zadnji večni derbi letošnje sezone. V 35. krogu Prve lige Telemach so v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali Olimpijo in jo na prvenstveni lestvici tudi prehiteli.

143

Reli Uvodni reli sezone Roku Turku, odstop Grossija  

Rok Turk (Hyundai i20 N rally 2) je zmagovalec uvodne dirke državnega prvenstva v reliju. Na reliju Vipavska dolina v Ajdovščini in okolici je slavil prepričljivo zmago, medtem ko je državni prvak Marko Grossi (Hyundai i20 R5) odstopil.

Bundesliga Šeško zadel že na šesti zaporedni tekmi, Leipzig s točko potrdil četrto mesto

Benjamin Šeško je na tekmi predzadnjega kroga Bundeslige dosegel edini gol za Leipzig, ki je remiziral z Werderjem iz Bremna (1:1). Spodrsljaja ni unovčila dortmundska Borussia. Mainz je odpravil finaliste Lige prvakov kar s 3:0.

11
Oglasno sporočilo

Prenovljena osebnost

Ste vedeli, da je posodobljen videz modela Škoda Scala navdihnil všečni koncept Vision RS? Ravno zato je Scala zdaj videti še bolj športno, številne podrobnosti pa poskrbijo za še večji užitek v vožji.

NHL Brady Skjei podaljšal upanje Caroline; Dallas v zmagah vodi z 2:1

Hokejisti Caroline so se v polfinalu Vzhodne konference izognili izpadu, New York Rangerse so ugnali s 4:3. Na Zahodu je na tretji tekmi polfinala Dallas s 4:1 premagal Coloradu in v seriji povedel z 2:1.

Več

Kultura

Sejem na zraku Park Zvezda se je prelevil v nedeljsko središče knjig in literature

V parku Zvezda danes cel dan od desetih zjutraj do desetih zvečer – poteka 9. knjižni Sejem na zraku. Poleg stojnic s knjigami vabi tudi sejemski oder, na katerem se bodo zvrstili branja in pogovori o knjigah ter uvodni in zaključni koncert.

Nove teorije Geologinja trdi, da je našla lokacijo, kjer je Leonardo naslikal Mono Lizo

Geologinja in umetnostna zgodovinarka Ann Pizzorusso je prepričana, da je našla odgovor, ki so ga iskali številni strokovnjaki – kraj, po katerem naj bi Leonardo da Vinci naslikal ozadje slavne Mone Lize.

4

In memoriam Poslovila se je Nada Tarman, ki je pomagala pri zagonu Radia Maribor

V 103. letu starosti je umrla Nada Tarman, članica prve povojne ekipe ljubljanskega radia in prva imenovana upravnica Radia Maribor.

1
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Ure Michaela Schumacherja gredo na dražbo

Avkcijska hiša Christie's je ta teden v Ženevi postavila na ogled osem ročnih ur nekdanjega zvezdnika Formule 1 Michaela Schumacherja. Prestižne ure bodo šle na dražbo v ponedeljek.

3

Avtomobilnost Presenetljiva prostornost za avto tega razreda

V Avtomobilnosti nadaljujemo s supertestom jeepa avengerja. Tokrat smo preverili, kako je s prostornostjo potniške kabine pri kompaktnem križancu.

Evrovizija Video: od Švedske do Avstrije in vsi ritmi vmes – oglejte si znova "razred 2024"

Že dolgo (ali sploh še nikoli?) nismo videli tako posebne Evrovizije, tudi če se omejimo le na glasbene sloge, saj je ponudila za vsak okus nekaj, od klasičnih poppesmi do trših zvokov, folka in celo popolnoma edinstvenega žanra.

11

Evrovizija Slovenski navijači v Malmöju: "Kupili smo švedske SIM-kartice, da smo lahko glasovali za Raiven"

Opremljena s klobučki z napisom Slayvenia in zastavami domovine je skupina slovenskih oboževalcev Evrovizije prvič v živo doživela njen čar in glasno navijala za Raiven. Močna okrepljena prisotnost policije naj ne bi vplivala na vzdušje v Malmöju.

9

Evrovizija Ali Izrael ni bil izključen, ker je glavni pokrovitelj in partner Evrovizije izraelsko podjetje?

Zakaj lahko Izrael s svojo agresijo v Gazi sodeluje na Evroviziji, Rusija pa je bila takoj po invaziji v Ukrajini izključena? EBU pravi, da je zadeva "zapletena", a težko se je ogniti temu, da je glavni pokrovitelj izbora izraelsko podjetje.

43
Oglasno sporočilo

Hranozavest postaja gibanje za manj zavržene hrane

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane pobudniki uvedbe tega dne znova združili moči – nad problematiko zavržene hrane s hranozavestnim odnosom do življenja

Ture avanture "Na Vzhodu potnik ni zgolj turist. Ima celo sveto konotacijo."

Bosansko-hercegovski publicist Hamza Ridžal ima rad potovanja. Na svilno pot, dolgo 24.000 kilometrov proti Kitajski, se je odpravil s prijateljem v 20 let starem avtomobilu.

3
Več

Uredniški izbor

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

23

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109
Več

Televizija Slovenija

Novosti Cesária Évora

Nov intimen dokumentarni film, z doslej še nevidenimi posnetki in vpogledi v pevkino življenje. Film spremlja boje in uspeh bosonoge dive. Njen glas jo je iz revščine popeljal med zvezde, a njene edine sanje so bile, da bi bila svobodna.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

1

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov