Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi Dirke po Sloveniji so zaprte nekatere ceste

Kraljevska etapa Kolesarji že na ciljem vzponu na Krvavec

Na Dirki po Sloveniji spremljamo kraljevsko 4. etapo (147,5 km), ki se bo končala na Krvavcu, zmagovalec etape pa bo zelo verjetno jutri v Novem mestu slavil tudi skupno zmago. Etapa se bo končala okrog 14.50, karavana pa že grize v ciljni klanec.

20

Mirovna konferenca Scholz pred začetkom ukrajinske mirovne konference: Putinov predlog ni resen

Ob odsotnosti predstavnikov Rusije in Kitajske se v švicarskem letovišču Bürgenstock ob Luzernskem jezeru začenja dvodnevna mirovna konferenca za Ukrajino. Nemški kancler Olaf Scholz je pred prihodom Putinov predlog označil za neresnega.

79

Dediščina Koper v znamenju vrhunca praznovanja 1500 let mesta, tudi z obujenim običajem procesije po ulicah

Nastopil je vrhunec praznovanja 1500 let obstoja Kopra, ki se je začelo že konec preteklega leta s ponatisom najstarejšega ohranjenega mestnega statuta. Rdeča nit celoletnega praznovanja je življenje in delo prvega koprskega škofa sv. Nazarija.

1

Pred tekmo Srbija - Anglija Nemška policija opozarja na "slepo pego" pri ocenjevanju tveganja za nasilne incidente med navijači

Ker je od zadnjega evropskega nogometnega prvenstva, ki je potekalo v običajnih okoliščinah in brez epidemioloških ukrepov in omejitev, minilo že osem let, nemška policija opozarja, da ni mogoče predvideti, kako se bodo navijači vedli letos.

16

Pozdrav zastavi Princesa Catherine po skoraj pol leta znova v javnosti

Princesa Catherine se prvič po lanskem decembru, ko so ji med operacijo odkrili raka, na vojaški paradi Pozdrav zastavi vrača k opravljanju kraljevih dolžnosti. Pred parado je sporočila, da je njeno zdravstveno stanje znatno boljše, a ne popolno.

1

Novice

Vojna v Gazi Američani začasno umikajo pomol za dostavo pomoči. Kriza se poglablja tudi na Zahodnem bregu.

Zaradi napovedanih visokih valov in razburkanega morja bodo ameriške sile začasni pomol za dostavo humanitarne pomoči ob obali Gaze začasno premestile. Medtem WHO opozarja na vse hujšo zdravstveno krizo na Zahodnem bregu.

Črna kronika Motorist po prometni nesreči v Ilirski Bistrici umrl na poti v bolnišnico

Dopoldne se je v Ilirski Bistrici zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica avtomobila in motorist. Ta je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico, a je na poti umrl.

Brezje Zore na romanju bolnikov, invalidov in starejših: "Za smrt se nihče ne odloči prostovoljno"

V narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah so se na romanju tradicionalno zbrali bolniki, invalidi in starejši. Slovesno mašo je daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je bil kritičen do razprav o uvedbi pravice do evtanazije.

15

Šport

Dallas znižal na 3:1 Dončić: Kritike bodo vedno. Jaz sem tu, da uživam in igram košarko.

Luka Dončić je bil deležen številnih kritik po tretji tekmi finala, nanje pa je odgovoril v svojem slogu – na parketu. "Kritike bodo vedno prisotne. Ne posvečam jim pozornosti, le skušam pomagati ekipi do zmage," je dejal v prvi izjavi še na igrišču.

90

EP Benjamin Šeško: Ko igramo kot ekipa, lahko nadigramo katerokoli reprezentanco

Benjamin Šeško je bil v zadnjih tednih izoliran pred javnostjo, po podpisu nove pogodbe z Leipzigom pa je povedal, da si na EP-ju, ob dobri kolektivni reprezentančni predstavi, želi doseči vsaj en gol in čim dlje ostati na spektaklu v Nemčiji.

Evolucija drugega selektorskega obdobja Pragmatičnost, izid in fizičnost so Kekova vodila

Slovenijo je popeljal na drugo svetovno prvenstvo in 14 let zatem še na drugo evropsko prvenstvo. Kaj povezuje Južno Afriko 2010 in Nemčijo 2024? Selektor Matjaž Kek in sistem 4-4-2 ter vloga avtsajderja v skupini.

17

Elf izjemno začel EP Škoti kot na kakšni tekmi All Star

Kar šest golov so nogometaši Nemčije dosegli na uvodni tekmi EP-ja, enega resda v svojo mrežo. Nemški stroj je bil na Allianz Areni na polnih obratih, Toni Kroos pa izjemen, saj je imel 99 odstotkov natančnih podaj.

10

Tragedija v Budvi Umrl vratar črnogorske reprezentance Matija Šarkić

Vratar črnogorske nogometne reprezentance Matija Šarkić je danes zgodaj zjutraj umrl v stanovanju v Budvi. 26-letniku je nenadoma postalo slabo, prijatelji so takoj poklicali zdravniško pomoč, toda bilo je prepozno.

15
Oglasno sporočilo

Paloma gre na MARS

Medtem ko se vesoljske agencije šele pripravljajo, da bi poslali človeka na Mars, so v Palomi že razvili kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.

Liga NBA Dončić v velikem slogu odgovoril kritikom in zrežiral visoko zmago Dallasa

Košarkarji Dallasa so na četrti tekmi finala Lige NBA odpravili Boston s 122:84 in znižali zaostanek na 1:3 v zmagah. Luka Dončić je bil najboljši strelec z 29 točkami, v zadnjih 13 minutah in pol pa je počival. Kelti so doživeli prvi poraz po 9. maju.

408
Več

Kultura

Drugo Katerih 15 imen je vlada predlagala za članstvo v upravnem odboru Prešernovega sklada?

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada se septembra letos izteče štiriletni mandat, zato je vlada na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov in članic, ki jih nato na predlog vlade imenuje državni zbor.

Dediščina Poletna muzejska noč, v kateri muzeji pokažejo svojo moč: 357 dogodkov na 162 prizoriščih

79 muzejev, galerij in drugih zavodov po državi je za tokratno Poletno muzejsko noč pripravilo brezplačni program na 162 prizoriščih, kjer bo 15. junija med 18. uro in polnočjo skupno 357 dogodkov.

2

Filmska recenzija Štirje mali odrasli

Prvi del deluje kot nekakšna reklama za postmoderno razumevanje svobode. Protestantski duhovnik se zaplete z žensko samohranilko ...

Več

Zabava in slog

Mladi so prihodnost Prvaki 11. Špil lige postali Ghastly Ashes: "Verjamemo vase, a zmage res nismo pričakovali"

Lovoriko 11. sezone Špil lige je osvojila metalska zasedba Ghastly Ashes. "Neverjetno, mislili smo, da sploh ne bomo prišli v polfinale, kaj šele, da bi zmagali. Zelo smo presenečeni," so po zmagi povedali člani skupine, ki že načrtujejo snemanje albuma.

1

Film in TV Končali bodo na vrhu: priljubljena serija Arcane do epiloga po komaj drugi sezoni

Ustvarjalci izjemno priljubljene serije Arcane, priredbe računalniške igre League of Legends, so po napovedi druge sezone sporočili, da bo ta tudi zadnja. Kljub razočaranju oboževalcev so sporočili, da to ni zadnja serija, povezana s priljubljeno igro.

3

Ture avanture New York Times o Ljubljani: "Trajnostni vzor drugim mestom"

New York Times, eden izmed najuglednejših ameriških medijev, je svojim bralcem ponudil podrobno popotovanje po kulinaričnih, kulturnih in doživljajskih lepotah slovenske prestolnice, ki so jo opisali kot središče kulinarične inovacije v Evropi.

30

Avtomobilnost Honda S2000 je poklon filozofiji Kaizen

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, kaj je bila velika posebnost Hondinega modela S2000, je rekord bencinskega motorja, ki je dosegel največjo moč na liter prostornine med velikoserijskimi motorji.

V soboto se bo udeležila parade Valižanska princesa Catherine: Zdravljenje poteka dobro, a nisem še na zeleni veji

Valižanska princesa Catherine je objavila novo sporočilo o boju z rakom. Dejala je, da zdravljenje dobro napreduje, a da še ni iz nevarnosti. Kljub temu se bo v soboto prvič po lanskem decembru spet pojavila v javnosti, udeležila se bo vojaške parade.

5
Oglasno sporočilo

Spremljajte nogometno vročico EURO 2024 na televizorjih Hisense

Le nekaj dni nas še loči od uradnega začetka nogometnega prvenstva. Ste pripravljeni?

Moč živali Od hobotnic pa do bakterij: Oraklji, ki so napovedali izide športnih dogodkov

Da živali, ki naj bi imele jasnovidne moči, napovedujejo izide na športnih dogodkih, je postalo običaj. Za letošnji EP v nogometu so svoje napovedi že delili bakterija E. coli, orangutan in slonica. Pred njimi pa so v vlogo preroka stopile mnoge živali.

6
Več

Uredniški izbor

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

207

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov