Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno "Pogrešam več samoiniciativnosti pri slepih"

15.10.2023

Jožka Gregorca sem spoznala, ko sem se sredi julija s skupino slepih in slabovidnih odpravila na Storžič. Pri vzponu se je držal svojega spremljevalca Marjana Bogataja za nahrbtnik in hodil tako suvereno, da sem ga komaj dohitevala.

Dostopno Z umetnostjo do večje dostopnosti

18.10.2023

Finnegan Shannon je multidisciplinarna_ni umetnica_k nebinarnega spola (se ne identificira znotraj binarnega spolnega sistema ženska-moški) iz Združenih držav Amerike, ki se v svojem delu osredotoča na kulturo oviranosti.

Dostopno Kako omogočiti digitalno vključenost vseh?

12.10.2023

Na konferenci DIGIN 2023 so strokovnjaki s področja digitalnih tehnologij predstavili nove načine uporabe podpornih tehnologij za vključevanje oseb z različnimi oblikami oviranosti.

Dostopno Kako je živeti izven ustanove?

02.10.2023

Andreja Golob se je 1. marca letos iz Sončkove stanovanjske enote, kjer je 18 let živela z dvanajstimi drugimi stanovalci, preselila v trosobno stanovanje v sosesko Celovški dvori v Ljubljani. Po pol leta samostojnega življenja smo jo zopet obiskali.

Dostopno "Država ne naredi ničesar, da bi podprla nova delovna mesta za invalide"

29.09.2023

26. in 27. septembra so v Portorožu potekali izobraževalni dnevi poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, na katerih so predstavili različne izkušnje s pomenom izobraževanja pri uspešnem zaposlovanju invalidov.

Članki "Zelo sem vesela, da imam pri pouku ves čas tolmača"

23.09.2023

Ob mednarodnem dnevu znakovnega jezika, ki zaokrožuje teden gluhih in naglušnih, smo se o pomenu znakovnega jezika za učence in tolmače pogovarjali z gimnazijko Klaro Pavšič in njeno tolmačko Natalijo Rot.

Dostopno Želimo, da vsi zaplešejo in začnemo revolucijo!

22.09.2023

5a Punkada je navdihujoča portugalska blues rock skupina, katere člani so kljub cerebralni paralizi in drugim motnjam sledili svojim sanjam. V skoraj treh desetletjih so nanizali več kot 300 koncertov, tudi z zasedbo Coldplay pred 50.000 ljudmi.

Dostopno Otroci s posebnimi potrebami letos brez prevoza v šolo

13.09.2023

"Moj otrok ne more iti sam na avtobus. Ne morem ga spremljati do šole, ker imam še enega mlajšega otroka, ki obiskuje redno šolo, v službo moram priti pravočasno. Tega ne morem speljati ne časovno ne finančno," je o svoji stiski povedala Medina Salašević.

Dostopno Z invalidskim vozičkom v hribih

12.09.2023

V okviru projekta Gibalno ovirani gore osvajajo – GOGO pod okriljem Odbora inPlaninec sem se skupaj z gibalno oviranimi, njihovimi osebnimi asistenti in spremljevalci odpravila na pohod iz Srednjega do Doma pod Ježo.

Dostopno Če zmorem jaz, zagotovo zmorejo vsi

08.09.2023

Dejana Bačko je 29-letna slikarka, prvakinja v paratekvondoju in mama sedemmesečne Lare. S svojimi posnetki navdušuje svet, in čeprav nima rok, zanjo ni ovir. Počne skoraj vse, kar si zamisli.

Dostopno Glasba za osebe z izgubo sluha

01.09.2023

"Slišeča večina morda težko razume, da lahko osebe z izgubo sluha poslušajo, ampak razume to, kot da vidijo, se dotaknejo. Kljub temu pa vid ali dotik ne delujeta kot nadomestek sluha ali kot čuta, ki prevzameta vlogo sluha."

Poplave 2023 "Tega strahu ni mogoče izbrisati"

29.08.2023

"Ne vidim več možnosti za življenje v tej hiši. Bojim se, ker imam fanta z Downovim sindromom, ki v hišo noče več stopiti. Vse je zastrupljeno. To ni bila samo voda, ampak tudi plin, akumulatorji, mulj iz Meže, v kateri se je leta nabiral svinec."

Stran 4 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov