Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Poplave 2023 "Najtežje je tistim, ki sami ne morejo prispevati pri sanaciji škode"

18.08.2023

Psihiatrinja dr. Vesna Švab meni, da bi morali pri nudenju psihosocialne pomoči posebno pozornost nameniti ranljivim skupinam. Med njimi so tudi gluhe osebe, ki za sporazumevanje uporabljajo slovenski znakovni jezik in potrebujejo tolmača.

Dostopno "Veseli so, da so živi"

14.08.2023

Društvo distrofikov Slovenije še vedno zbira podatke o svojih članih, ki so jih prizadele poplave. Konec tedna bodo začeli zbirati informacije o škodi in sredstva za pomoč svojim članom.

Poplave 2023 Ujet v poplavi se je komaj rešil

11.08.2023

"Mislil sem, da bom umrl", so besede 66-letnega domačina iz Mengša. Zaupal nam je, da so bile te poplave zanj hujša preizkušnja od padca pred 10 leti, zaradi katerega je pristal na invalidskem vozičku.

Dostopno V "temi" na Storžič

18.07.2023

Minuli petek se je 18 slepih in slabovidnih, ena gluha, dve osebi po poškodbi možganov in 26 spremljevalcev in gorskih vodnikov odpravilo na Storžič. Prevzeli so me s svojo spretnostjo, vztrajnostjo in potrpežljivostjo ter me očarali s svojo srčnostjo.

Dostopno "Vsi ljudje bi morali imeti pravico izraziti svojo voljo"

13.07.2023

"Nekateri starši otrok, ki ne morejo govoriti, sploh ne vedo, da obstajajo različne možnosti nadomestne in dopolnilne komunikacije, ki bi njihovo življenje in življenje njihovega otroka močno izboljšale."

Dostopno Vodič po Ljubljani v lahkem branju

11.07.2023

Društvo Downov sindrom Slovenija je v okviru projekta Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje lani izdalo turistični vodič Ljubljana drugače – turistični vodič v lahkem branju.

Dostopno SO: Uresničenje in doživetje osebnih in športnih sanj

10.07.2023

Na 16. poletnih svetovnih igrah v Berlinu je 26 slovenskih športnikov osvojilo 18 medalj, od tega 7 zlatih, 7 srebrnih in 4 bronaste. A večja nagrada je bila počutiti se enakovredno in sprejeto.

Dostopno Nova aplikacija Urbana - kaj prinaša invalidom?

06.07.2023

Med drugim bo omogočala brezstično validacijo na avtobusih, polnitev dobroimetja v aplikaciji, načrtovanje poti in enostavno najavo potnikov z oviranostmi, je na včerajšnji novinarski konferenci dejal namestnik direktorja podjetja LPP Rok Vihar.

Dostopno Slepi in slabovidni osvajajo najvišji slovenski vrh

27.06.2023

Po več mesecih priprav se je šest slabovidnih oziroma slepih učencev ob spremljanju gorskih vodnikov Andreja in Marije Štremfelj ter učiteljev iz Centra IRIS odpravilo na Triglav.

Dostopno Razstava, ki odpira vrata dostopnosti sodobni umetnosti

22.06.2023

Razstava Bolano sopostavlja prakse umetnic_kov, ki se identificirajo kot ovirane_i in/ali kronično bolne_i, s čimer želi izkušnjo bolezni in oviranosti, pogosto vezano na zasebno, postaviti v javni prostor.

Dostopno Slepi in slabovidni upodabljali motive iz triglavskih pripovedk

16.06.2023

15. slikarske delavnice z naslovom Triglavske pripovedke se je udeležilo 13 slepih in slabovidnih oseb, ki se v prostem času radi ukvarjajo z likovno umetnostjo.

Dostopno Gluhim odprli vrata v športno plezanje

15.06.2023

Odbor Planinske zveze Slovenije za planinstvo invalidov in oseb s posebnimi potrebami – Odbor inPlaninec se že dlje časa posveča različnim podvigom, ki spodbujajo inkluzijo in enake možnosti za vse ljubitelje gora.

Stran 5 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov