Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno "Gledališče ima ne le pravico, ampak tudi dolžnost, da odpira boleče teme"

09.06.2023

Na dan mladosti so si Polona Juh, Maja Sever in Matjaž Zupančič vzeli čas za pogovor o drami Christine Mary Dunford Še vedno Alice, ki te dni polni dvorano Male Drame v Ljubljani in druga prizorišča.

Dostopno "Vse informacije javnega značaja bi morale biti na voljo tudi v lahkem branju"

07.06.2023

V okviru tednov vseživljenjskega učenja, ki letos potekajo od 15. maja do 18. junija, so iz Varstveno delavnega centra (VDC) Ribnica predstavili knjigo Čarobnost branja Tomaža Koširja v lahkem branju.

Dostopno "Želim si biti slepa učiteljica matematike za videče"

07.06.2023

Zara Smrtnik je 15-letno dekle, ki končuje 9. razred Osnovne šole Brezovica pri Ljubljani. »Rodila se je s sivo mreno na obeh očesih. Pri štirih tednih je bila operirana na desnem, pri šestih tednih pa še na levem očesu.

Dostopno Desetletna strategija na področju deinstitucionalizacije v zaključni fazi

06.06.2023

V Domu na Krasu v Dutovljah končujejo projekt deinstitucionalizacije, s katero stanovalce iz doma selijo v manjše stanovanjske skupnosti. O dosedanjih izkušnjah in nadaljevanju dela so govorili na mednarodni konferenci v Lipici.

Članki "Moraš se naučiti uživati v majhnih stvareh, ki jih še vedno lahko počneš"

02.06.2023

Gregorju Selaku, takrat perspektivnemu športnemu plezalcu, je pri 25 letih multipla skleroza dobesedno spodnesla tla pod nogami. A kot pravi, je danes hvaležen zanjo, saj ga je pripeljala do spoznanj, ki so v njegovem življenju najdragocenejša.

Dostopno "Predvidevamo, da bi na multiplo sklerozo lahko pozitivno vplivala živila, ki delujejo protivnetno"

30.05.2023

Nevrologinja Saša Šega, ki je več let vodila Center za multiplo sklerozo na Nevrološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, pravi, da so znanstveniki že zelo blizu odkritju zdravila, ki bo popolnoma ustavilo razvoj multiple skleroze.

Dostopno Zveza Sožitje praznuje 60 let

24.05.2023

Zveza Sožitje je včeraj, v torek, 23. maja, v Cankarjevem domu obeležila 60 let delovanja. Na slavnostnem dogodku Kjer je volja, tam je pot so predstavili dosežke in pomembne mejnike pri delu v dobrobit oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Dostopno Spomladanska likovna kolonija Zveze paraplegikov

22.05.2023

Likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga, Jožeta Potokarja in Ljudmile Turk izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in olju na platno, akvarelu, risbi s svinčnikom in ogljem, linorezu ter lesorezu.

Dostopno Prvič zaznamovali dan ozaveščanja o digitalni dostopnosti

19.05.2023

Konferenca, ki so jo organizirali Ministrstvo RS za digitalno preobrazbo, Beletrina in Zavod A11Y.si, je bila namenjena spodbujanju ozaveščenosti o nujnosti in načinih ustreznega vključevanja uporabnikov z oviranostmi v digitalno družbo.

Dostopno Slepi in slabovidni so se preizkusili v športnem plezanju

16.05.2023

Minuli teden so se člani Medoobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica (MDSSNG) preizkusili v športnem plezanju.

Dostopno Kako slepim prikazati vesolje?

10.05.2023

Ob svetovnem dnevu astronomije so v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne s pomočjo tipne knjige slepim in slabovidnim približali, kako so videti ozvezdja, zvezde in planeti.

Dostopno Transdermalna terapija z ogljikovim dioksidom

09.05.2023

Slovensko podjetje je razvilo patentirano tehnologijo za periferno vaskularno rehabilitacijo (PVR), ki na neinvaziven način obnavlja mikrocirkulacijo, s čimer izboljšuje počutje paraplegikov ter pospešuje celjenje ran, mišičnih tkiv in kosti.

Stran 6 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov