Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Transdermalna terapija z ogljikovim dioksidom

09.05.2023

Slovensko podjetje je razvilo patentirano tehnologijo za periferno vaskularno rehabilitacijo (PVR), ki na neinvaziven način obnavlja mikrocirkulacijo, s čimer izboljšuje počutje paraplegikov ter pospešuje celjenje ran, mišičnih tkiv in kosti.

Dostopno "Za šolanje psa vodnika ne zadostuje le znanje"

26.04.2023

Maja Golob se s kinologijo ukvarja že več kot 30 let. Izšolala je že več kot 50 psov vodnikov in pomočnikov. Njeni štirinožni »učenci« pomagajo slepim, gibalno oviranim, gluhim, osebam z avtizmom, diabetikom in alergikom.

Dostopno Večerja v temi

19.04.2023

Okušanje hrane, ki je ne vidiš, je le delček čustvenega vrtiljaka, ki se sproži ob enoinpolurnem druženju v popolni temi. Veš, da se bo na koncu spet pojavila svetloba in zato toliko bolj razmišljaš, kako je tistim, ki so ves čas v temi.

Dostopno Ob obletnici ustanovitve zveze paraplegikov opozorili na številne ovire pri zaposlovanju invalidov

18.04.2023

Slavnostni skupščini je sledil pogovorni del "Izzivi paraplegije", kjer so spregovorili o vključevanju invalidov na trg dela in periferni vaskularni rehabilitaciji – terapiji, ki zdravi simptome zmanjšane prekrvavitve.

Dostopno Dobrodelna akcija Asperger teče

13.04.2023

Nejc Pogačar je zagret tekač in ima Aspergerjev sindrom. Zadal si je, da bo letos svoji strasti do teka dodal dobrodelno noto. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo premagati čim več kilometrov.

Dostopno "Vse skupaj poskušam prebroditi s humorjem"

11.04.2023

Urbanu Magušarju so diagnozo Parkinsonova bolezen postavili pred 11 leti. Bolezen je neizprosno prizadela njegovo telo in duševnost, a mu ni vzela volje do ustvarjanja in polnega življenja.

Dostopno Če ne bi izključevali nikogar, ne le nas, ki fizično izstopamo, bi marsikaj bolje delovalo

05.04.2023

Mija Pungeršič se je rodila z okvaro hrbtenice, diagnoza: mielomeningokela/spina bifida, zaradi katere uporablja invalidski voziček. Njena strast sta gledališče in ples. V Zavodu ODTIZ si prizadeva za bolj vključujočo in enakopravno družbo za vse.

Svetovni dan zavedanja o avtizmu "Kar učimo otroke z avtizmom, bi morali učiti tudi vse druge"

02.04.2023

Dr. Branka D. Jurišić je ena od največjih strokovnjakinj za motnje avtističnega spektra. Poudarja, da bi morali vse otroke naučiti tri stvari: da znajo počakati, da sprejmejo NE, hkrati pa, da so vztrajni in si prizadevajo za tisto, kar si želijo.

Intervju "Materinski dan je zame dan osebne zmage in izpopolnitve"

25.03.2023

Nina Wabra Jakič je izjemna ženska, ki navdihuje s svojo življenjsko energijo. Po prometni nesreči je končala na invalidskem vozičku in se kar dvakrat spoprijela z rakom. Vmes je postala mama danes 7-letnega Lea, ki ji ga je, kot pravi, poslalo vesolje.

Dostopno Otvoritev razstave ob 40. obletnici Zveze Sonček

15.03.2023

Razstava fotografij z naslovom »Vse ROKE so pomembne – moje in tvoje« je danes odprla svoja vrata v Skrbovin’ci, prvi skupni prodajalni ročnih izdelkov petih ljubljanskih varstveno-delovnih centrov v središču Ljubljane.

Dostopno Delež invalidov med zaposlenimi v Sloveniji je zgolj 4-odstoten

13.03.2023

Državni svet Republike Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje so pripravili posvet o izzivih na področju zaposlovanja invalidov.

Dostopno "Pozivam odločevalce, naj pridejo in se za en dan postavijo v našo kožo"

09.03.2023

Zakonca Barbara in Rene Hajnc sta starša treh otrok. Najmlajši Blaž je zdrav otrok, dvojčka Jan in Nik pa sta se rodila s cerebralno paralizo. Zanju 24 ur na dan skrbita starša, ki ne razumeta, zakaj jima država ne omogoči pomoči tretje osebe.

Stran 7 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov