Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Erna Strniša

Velikih 5 Kocijančič: Etike si ni mogoče izmisliti kot nove mode

09.02.2013

Poštena, dobra, inteligentna množica na eni strani in do obisti pokvarjeni, hudobni politiki na drugi? Nisem prepričan, da je to tako preprosto, pravi Gorazd Kocijančič.

Drugo "Vse družbe do zdaj so bile bolj potrošne od naše"

21.11.2012

Na hrbtni strani varčevanja, ki nas ne bo popeljalo iz krize, se dogaja trošenje kulturnega kapitala, je ob predstavitvi svoje nove knjige opozoril filozof Mladen Dolar.

Glasba Rolling Stonesi posneli kalejdoskop iz burnih 70-ih

15.11.2012

Legendarna skupina The Rolling Stones je po izidu nove kompilacije GRRR! in po napovedi svetovne turneje pred kratkim predstavila tudi dokumentarni film, nekakšen kalejdoskop ključnih trenutkov ...

Drugo "V krizi gre v prvi vrsti za cenzuro mišljenja"

14.11.2012

Filozofija: teorija iz predavalnic ali angažirana veda? Kakšna je njena vloga v krizi in ali se je v krizi znašla tudi sama, so se spraševali udeleženci okrogle mize v Cankarjevem domu.

Slovenija "Prevlada bes, zavest se zoži, na posledice storilec ne pomisli"

29.03.2011

Storilci hudih nasilnih dejanj v družinskem krogu so ljudje vseh slojev in izobrazbe. Običajno gre za moške, ki se brez razloga visoko cenijo, pojasnjuje psiholog Peter Umek.

Okolje Iz fosilno-jedrskega scenarija (še) ne bomo izstopili

21.03.2011

Pogledi na jedrsko energijo se razlikujejo: nekateri strokovnjaki poudarjajo njeno varnost, drugi tveganja. A vsekakor bo moral svet z rastočim prebivalstvom najti nov energetski vzorec, svarijo.

Slovenija Thaler za MMC: Pazil sem, da ne prestopim meje zakonitosti

20.03.2011

Novinarji Sunday Timesa evropskemu poslancu Zoranu Thalerju očitajo, da je bil pripravljen sprejeti 100.000 evrov podkupnine za predlaganje določenih dopolnil v parlamentu. Thaler to zanika.

Okolje Foto, video: "Leta 2011 tveganje jedrske energije ni potrebno"

17.03.2011

Razmere na Japonskem so vse slabše, pri nas pa si nihče ne upa načeti razprave o nevarnosti jedrske energije, opozarjajo aktivisti Greenpeacea, ki so v rumeno "oblekli" Prešernov trg.

Slovenija ZSSS: Prva naloga - pomoč delavcem

28.02.2011

Hiša za migrante, nadomestilo za čas brezposelnosti delavcem iz BiH-a in nadomestilo za čas, ko delavci ne dobijo plač, so predlogi ZSSS-ja za boljši položaj delavcev migrantov (in drugih).

Slovenija ZSSS: Mladi prisiljeni v "s. p.-izacijo"

24.01.2011

Okvirni mesečni zaslužek mladih je 500 evrov, kar je pod zneskom praga revščine, ki znaša 593 evrov, opozarja Simona Gros, predsednica odbora za mlade pri ZSSS-ju.

Zdravje Cepljenje proti virusom HPV ostaja neobvezno, nujno je ozaveščanje

23.01.2011

V lanskem šolskem letu se je pri nas proti virusu HPV cepila slaba polovica šestošolk, doseči pa moramo vsaj 80-odstotno precepljenost, opozarja ginekologinja Marjetka Uršič Vrščaj.

Slovenija Občino Ankaran ogrozila lobiranje in zamuda pri glasovanju?

19.01.2011

Glede nespoštovanja ustavnega sodišča iz SD-ja, LDS-a in Zaresa prihajajo ogorčeni glasovi, SLS pa je že vložil nov zakon o ustanovitvi občine Ankaran. Postopek se ne zdi sporen DeSUS-u in SNS-u.

Stran 2 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov