"V SLS nasprotujemo tej prodaji Mercatorja," je na predstavitvi SLS-ovih poslanskih kandidatov v 1. volilni enoti dejal prvi mož stranke. Foto: BoBo

Ob siceršnjem zavedanju, da v Sloveniji ni dovolj lastniškega kapitala, da bi to pomembno podjetje ostalo v domačih rokah, Žerjav opozarja, da bi prodaja Mercatorja kupcu brez strateške vizije nadaljnjega razvoja našega največjega trgovskega podjetja imela lahko nepopravljive ter usodne posledice za celotno slovensko kmetijstvo in živilskopredelovalno industrijo.
Prek Mercatorja se namreč proda največ slovenskih kmetijskih izdelkov, zato se bo po Žerjavovih besedah s to prodajo Mercatorja le še dodatno zmanjšala samooskrba Slovenije s hrano, kar v negotovih mednarodnih gospodarskih in političnih razmerah postaja težava Slovenije strateških razsežnosti. "Zato v SLS-u nasprotujemo tej prodaji Mercatorja."

SLS za zagotovitev prehranske samooskrbe in dvig gospodarstva
Na novinarski konferenci na Šmarjetni gori je predsednik SLS-a sicer predstavil kandidate ljudske stranke za poslance v prvi volilni enoti. Izrazil jim je podporo, ob tem pa je poudaril tudi pomembne točke Delovnega načrta SLS-a, kot sta samooskrba Slovenije in dvig gospodarstva.
Predstavitve se je udeležil tudi vodja poslanske skupine SLS-a Jakob Presečnik, ki meni, da je eden glavnih razlogov za trenutno stanje v slovenski politiki pomanjkanje dialoga in premalo posluha za ustvarjanje pogojev za gospodarski razvoj.