Odbojka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 38 glasov Ocenite to novico!
false
Slovenska odbojkarska reprezentanca si je prislužila mesto med elito, a - kot kaže - ga bo zaradi preoblikovanja svetovne lige izgubila. Foto: BoBo
VIDEO
Bodo slovenski odbojkarji...

Dodaj v

Nova odbojkarska liga brez (kvalificirane) Slovenije?!

OZS nima nobene uradne informacije
4. julij 2017 ob 09:58
Ljubljana/Sofija - MMC RTV SLO, STA

Odbojkarska zveza Bolgarije je na svoji spletni strani objavila preoblikovanje svetovne lige v odbojki, v prvi skupini naj bi bilo 16 ekip in med njimi ni Slovenije, ki si je sicer nastop priborila na igrišču.

Slovenska moška reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je 25. junija na finalni tekmi v Gold Coastu v Avstraliji premagala Japonsko s 3:0. Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir in si na igrišču izborili napredovanje v elitno svetovno ligo, a je zaradi napovedanih sprememb FIVB-a to še vedno vprašljivo.

Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

OZS nima nobene uradne informacije
Odbojkarska zveza Slovenije (OZS), kjer so vidnejši člani pisarne ta čas na dopustu, prav tako nima nobene uradne informacije o preoblikovanju. Zadnjo sta podala predsednik OZS-ja Metod Ropret in generalni sekretar zveze Gregor Humerca, ko sta se 21. junija vrnila iz Luksemburga, kjer sta z vodstvom Evropske odbojkarske zveze (Cev) opravila več sestankov v povezavi z organizacijo evropskega prvenstva 2019, pa tudi glede sprememb tekmovanja v svetovni ligi.

Za zdaj veljajo objavljena pravila
"O tej temi s kolegi iz Nizozemske in Belgije nismo imeli priložnosti govoriti, sem se pa na to temo pogovarjal z vodstvom Ceva, in sicer na poslovni večerji po sestanku. Po zagotovilih vodstva zveze ta še ni prejela nobenih uradnih informacij in tudi kakršne koli odločitve do zdaj še niso bile sprejete. Dobil sem sicer potrditev, da je v prihodnje pričakovati spremembe formata tekmovanja, a v tem trenutku še nihče ne ve, kdaj se bo to zgodilo in v katero smer se bodo spremembe odvile. Smo pa vsi enakega mišljenja, in sicer da bi bil to odmik od športa in pomik proti poslu, kar za odbojko zagotovo ne bi bilo dobro. Za zdaj torej še vedno veljajo objavljena pravila, naša reprezentanca pa mora predvsem iskati priložnost skozi zmage. Če bi do sprememb, ki bi nam bile v škodo, vendarle prišlo, bi nam namreč le dober rezultat ponudil možnost, da se borimo tudi po formalnih in pravnih poteh," je tedaj pojasnil Ropret.

Pravne poti bi bile lahko otežene, kar naj bi FIVB po bolgarskih navedbah svetovno ligo preprosto ukinila in naj bi nastala nova odbojkarska liga. Mednarodna odbojkarska zveza FIVB te novice, ki jo povzemajo nekateri slovenski mediji, najobširneje Ekipa SN, še ni potrdila.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Heisenberg
# 04.07.2017 ob 10:02
Saj vemo že dolgo, da je šport en velik biznis, samo tole je pa nov nivo...
zabavljac
# 04.07.2017 ob 10:04
Normalno, ukines tekmovanje in naredis novega, pol pa lahko enostavno reces sue me.
jela
# 04.07.2017 ob 10:10
Kot v našem gospodarstvu: zapufaš firmo, odpreš novo, vzameš najbolj pridne delavce in stare firme in nikome ništa...
konjice
# 04.07.2017 ob 10:11
Enostavno nas nočejo... sicer nvm zakaj ampak tako so se odločili. Kot kaže je FIVB še bolj koruptivna kot FIBA. Samo spomnimo se kako evropski podprvaki iz leta 2015 niso mogli igrati niti kvalifikacij za OI kaj še le OI same.
Blackbaerd
# 04.07.2017 ob 10:14
Pol teh smo odpihnili na igrišču. Oni za nagrado dobijo prvo ligo, mi pa vaško.
tim sein
# 04.07.2017 ob 10:19
To vi o športu govorite?
igneus
# 04.07.2017 ob 10:37
Saj vem, da jim je vseeno, samo jaz v primeru nastanka take lige nebom pogledal niti ene tekme. To je čista neumnost, ki nima nobene zveze s kvaliteto ekip, najboljše da si naslednjič najbogatejši ekipi kar kupita mesto v finalu in je to to.
Zlobni genij
# 04.07.2017 ob 11:25
Ne razumem. Nasi fantje so si najprej izborili svetovno prvenstvo, prepotovali pol sveta, osvojili dva zelo tezka turnirja, dosegli 11 zmag od 12. tekem (popravite me prosim, ce se slucajno motim ), si izborili nastop med samo elito tega svetovno zelo razsirjenega sporta, in sedaj, bodo zaradi parih funkcionarjev, ki si zelijo nove lige, z reprezentancami, ki spadajo v tretji kakovostni razred, in si ne morejo drugace priboriti nastop med elito, dobesedno ostali praznih rok navkljub pokalu, ki so ga osvojili na zelo mocnem turnirju v Avstraliji?

Ne verjamem, da si lahko sportna zveza drzne storiti kaj takega. Ce pa ze, pa naj Odbojkarska Zveza Slovenije od Svetovne Odbojkarske Zveze ali kako se pac imenuje, zahteva povracilo vseh stroskov, oz. denarja, ki so ga morali zapraviti, da so fantje lahko osvojili to kar so osvojili in se uvrstili tja, kamor po vseh pravilih sporta tudi spadajo.
Lesinar
# 04.07.2017 ob 10:22
Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

To ma Zbornaya prste vmes...vedel sem
dante123
# 04.07.2017 ob 10:59
Zato pa bo odbojka vedno vaški šport. V nogometu se kljub vsej koruptivnosti kaj takega vseeno ne more zgoditi.
@twwwter
# 04.07.2017 ob 10:25
To je t.i. "dogovorni šport":

Dogovorjena liga, dogovorjeni rezultati, dogovorjena delitev prihodkov
leondejan1
# 04.07.2017 ob 11:27
Mislim da Fivb zavaja tako CEV kot OZS. Zato naprošam CEV kot OZS Metoda Ropreta naj že danes pokliče odbojkarske kolege Belgije in Nizozemske in pokličejo na FIVB, kako je situacija glede Svetovne lige.
Če informacije držijo potem se gre v skupinsko tožbo proti FIVB na mednarodno sodišče.

Že na poljskem forumu se debatira, kako to da nebo Slovenije in Belgije v prvi skupini namreč gledalci in ljubitelji si želijo Kvalitetno odbojko.
Wasabi
# 04.07.2017 ob 12:03
Uh, naši odborkarji imajo zdaj idealno priložnost, da na prvenstvu s sprdanjem iz teh kvazifunkcionarjev naredijo totalne osle. Za začetek bi lahko imeli drese, na katerih opozarjajo na nešprtne elemente v odbojki. Namesto svojih priimkov bi morali odzadaj imeti napisane priimke teh ljudi, ki o tem odločajo in zraven vprašaje. Treba je narediti iz tega celo "sranje", da se bodo ljudje po svetu začeli spraševati, kakšna divja liga mora biti ta svetovna odbojka. Morajo privabiti medijsko pozornost in iz tega se bo lahko razvila javna debata, ki bo obelodanila to gnilobo, ki v športu ne bi smela imeti mesta. Ampak imam občutek, da bodo naši funkcionarji jim dali pač še naprej kimavska navodila in nas bodo lahko krog vozili še naslednjih 100 let. Če naši funkcionarji ne dosežejo pravice pričakujem njiho odstop od prvega do zadnjega, drugače ja vse skupaj nima ja nobenega smisla.
Owl
# 04.07.2017 ob 11:33
Najmanj kar pričakujem je, da po uradni potrditvi odreagirata tudi OKS in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
wisan
# 04.07.2017 ob 10:22
Ta liga je itak brezveze. Italija n.pr. je bila zadnja, ker verjetno igra s "C" ekipo. Organizatorji pišejo o velikanskih uspehih tekmovanj, pa so bili gledalci le na tekmah lastnih ekip, pa še to ne glih v velikem številu.
Bolj pametno je, če se posvečajo le pravim tekmovanjem: EP, SP in OI.
jk11
# 04.07.2017 ob 10:14
Če pa Bolgarija tako pravi, pa bo že držalo.
KLIPAN
# 04.07.2017 ob 10:40
A ni ta neoliberalni kapitalizem ultra fajn???
Vladajo tisti z denarjem, "tekmujejo" tisti z denarjem.
Če pa hočeš spremembe, pa si že komunist in skrajni levičar.
Uživajte v tem "pravičnem" sistemu, kjer dosežki ne štejejo nič pač pa smo denar, še naprej.
cavenc
# 04.07.2017 ob 10:46
Na zahodu nič novega. Še en dokaz, da je civilizirani in demokratični zahodni svet v bistvu zelo prefinjeno skorumpiran.
dopisnik
# 04.07.2017 ob 12:50
Odbojkarska zveza Bolgarije je na svoji spletni strani objavila preoblikovanje svetovne lige v odbojki, v prvi skupni naj bi bilo 16 ekip in med njimi ni Slovenije, ki si je sicer nastop priborila na igrišču.

Odbojkarska zveza Slovenije pa naj objavi seznam v katerem bo Slovenija, Bolgarija pa ne.
Tako se to dela! :)
Wasabi
# 04.07.2017 ob 11:46
Pričakujem zahtevek naše zveze po večmilijonski milionski odškodnini. Če bi igralci vnaprej vedeli, da se ne gre za nič, dvomim, da bi reskirali svoj dopust in potovali na drug konc sveta (pri tem tvegali, da se komu kaj zgodi) in ne videli družine 1 mesec. V bistvu bomo šele zdaj videli, kako sposobni so na zvezi, jaz kar malo dvomim, občutek imam, da so tam podobni ljudje kot v naši politiki, pač kimavci na polno, da se slučajno kakšnemu tujcu ne bi zamerili. Glavo dol in čakajoč batine.
smeško 562
# 04.07.2017 ob 10:38
JA ker bi ful vplivalo na zaslužek če bi odlična Slovenija bila v ligi. Še več bi ga bilo. Naši preprosto se naj fokusirajo na OI, SP, EPje in tam dokažejo kaj znajo. Škoda se sekirat, ker ne bomo prišli do konca.
Borc73
# 04.07.2017 ob 15:12
Tule so maili gospodov na FIVB:
http://www.fivb.org/EN/FIVB/Contacts.asp

Jaz sem jim že napisal svoje mnenje.
Prav vsi na tem seznamu so dobili moje ''pozdrave''.
prlek
# 04.07.2017 ob 11:06
@wisan
"Ta liga je itak brezveze....
Bolj pametno je, če se posvečajo le pravim tekmovanjem: EP, SP in OI."


Bistvo je v tem, da potrebuješ močne tekme, da reprezentanca napreduje, da tekme z najboljšimi ekipami postanejo rutina, da je reprezentanca navajeni igrati pod stresom, da zadržiš igro na visokem nivoju vseh 5 setov.
In igrati v prvem razredu svetovne lige pomeni, da igraš zahtevne tekme proti najboljšim ekipam vsako leto.

Ropret je zadnjič celo omenil, da bi neigranje Slovenije v svetovni ligi in igranje Nemčije v njej (kar so Nemci očitno vedeli že pred nekaj meseci) lahko bil eden ključnih razlogov, da se je Giani odločil za Nemčijo.
Blazz
# 04.07.2017 ob 10:46
bo treba it na CAS
smeško 562
# 04.07.2017 ob 12:23
Odskodnino??? Slovenija steje kot zrno peska v vesolju.. Nic.

To ni res, glede na to da so imeli stroške s potovanji kmot iztožijo
piatim69
# 04.07.2017 ob 12:11
vsi so isti..fifa,fiba,iihf,itd.....starcki zacementirani na stolckih,zanima jih pa samo denar.....vse ostalo je slo pod ruso ze z de coubertainom....boljsi smo vsaj od polovice,ki bodo sedeli za veliko mizo,mi pa pod prucko...sramota.....treba je odlocno nastopit in si ze priborjeno priboriti nazaj na mednarodnem razsodiscu.....ce pasemo zraven pac pasemo in gotovo.....
nofix
# 04.07.2017 ob 10:55
In mi kar cakamo uraden odgovor.
Kekci.
ajvard
# 04.07.2017 ob 10:47
sklonimo glave in ponižno sprejmimo odločitev.
tako ravnamo tudi sicer.
mitgo
# 04.07.2017 ob 13:34
Načeloma se strinjam s komentarji,vendar vseeno,velja vsaj za nekatere,preberite predno kritizirate.Naše vodstvo je bilo 21.junija na evropski zvezi,kjer jim niso potrdili reorganizacije o kakkšni je govora v članku.Pričakovanja nekaterih komentarjev,da je potrebno urgirati na vsak članek, ki se pojavi v naših medijih je glupost.
moj komentar
# 04.07.2017 ob 18:59
Celo leto so fantje garali, zmagovali in gladko prišli v svetovno ligo. Zdaj se jim to krade na najbolj podel način.
Na pou Slovenc
# 04.07.2017 ob 16:51
Jaz bi potem v tem primeru potem izločil še Iran,Bulgarijo in Srbijo in jih zamenjal z velesilo Indijo, Indonezijo in Qatarjem! Živel biznis!!!
japplek
# 04.07.2017 ob 16:11
Če to res drži, je to še ena v vrsti svinjarij koruptivnih krovnih organizacij posameznega športa. Je pa še večja od tiste, ko je Nemčija dobila vstopnico za svetovno prvenstvo v rokometu v Katarju, ko so izgubili kvalifikacije proti Poljski. Avstralija je takrat kot zmagovalka prvenstva oceanije, zaradi te odločitve, seveda ostala brez prvenstva. Fuj.
$$$$$$
# 04.07.2017 ob 17:02
Pricakujem od odbojkarske zveze slovenije da bojkotira kaksnokoli nastopanje v drugih ligah.v lostev pride samo prva svetovna liga. In to morajo povedat danes!
KLIPAN
# 04.07.2017 ob 12:55
@Skippy
"Vsak ima pravico določati svoja pravila. Postavi svojo ligo in igraj po tvojih pravilih."

Aha.
Zakaj pa so potem igrali kvalifikacije?????
NE MORE VSAK določati svojih pravil in igrati svoje lige!!
To lahko samo tisti-ki ima denar.
Če te prav razumem, se naj ustanovi Evroliga v nogometu, ki bo zaprta in ne bo nobene možnosti za uvrstitev v njo slovenskih klubov??
Prav tako v košarki, rokometu.....skratka povsod.
Vi Domoljubi in ljubitelji neoliberalizma ste pa res zavedni Slovenci, ni kaj.
Voly
# 04.07.2017 ob 11:55
Na žalost sem prepričan, da bo ta informacija iz Bolgarije kar držala, saj drugače ne bi bili Italijani zadnji v A skupini z B reprezentanco. Oni so to že vedeli, zato so to sezono žrtvovali za kaljenje nove ekipe. Res žalostno, @KLIPAN ima kar prav!
ala-persk
# 04.07.2017 ob 15:55
http://www.fivb.org/EN/FIVB/Contacts.asp


Vsak ki ma 5 min časa naj piše mail in jim pove kar jim gre... bandi skorumpirani!
moj komentar
# 04.07.2017 ob 15:35
@Skippy
"Vsak ima pravico določati svoja pravila. Postavi svojo ligo in igraj po tvojih pravilih."


To sploh ni res. Pravila spreminjajo športne zveze na mednarodni ravni. In to se ne počne med sezono oziroma, ko neka država izbori prvo mesto in uvrstitev v višjo ligo.
Slovenija bi morala po vseh kriterijih, ne glede na nova pravila imeti pravico nastopanja. Izborila si ga je pošteno in v skladu z pravili.
To kar sedaj počne svetovna odbojskarska zveza je enako, kot če bi neki državi odvzeli osvojen naslov in ga dodelili drugi državi.
sLOVEnia sport
# 04.07.2017 ob 12:50
Pa dajte no, napišem da ima drug medij nov članek objavlen o tem pa me brišete. Če bi bli toliko hitri pri novicah kot ste pri brisanju...

Članek je na SIOL.NET
Podoben članek kot je pa ta je pa ze ždavnaj objavlen bil!!!
anze82
# 04.07.2017 ob 11:59
Upam da se gre tu do konca.me zanima kako bi sd v konkretnem primeru odzvali hrvati...
Soni
# 04.07.2017 ob 11:47
perice
V Bolgariji je to šport št.1, mi pa jih v tem športu stresemo iz hlač.
To še bolj kaže, kako je ta šport skorumpiran. Namesto, d bi se trudili, da v A skupini svetovne lige igrajo najboljši, kar bi dvignilo popularnost tega športa, se trudijo, da bi igrali najbogatejši ne glede na kakovost.
Lahko se kosamo s prav vsako ekipo na svetu in to bomo dokazali na evropskem prvenstvu.
igneus
# 04.07.2017 ob 10:48
To je povsem brezveze, še veliko huje kot če ti pokupiš celotno moštvo. Tu dejansko nerabiš zmagati in si lahko najslabša možna ekipa in imaš zagotovljen elitni nivo odojke. Pa saj mi je vseeno, pa naj igrajo vsi možni brezvezniki, ki imajo denar, ampak v ligi morajo biti tudi reprezentance, ki so se tja dejansko uvrstile.
sloveniancross
# 04.07.2017 ob 16:42
Prlek
To se v nogometu ne more zgoditi.če se uvrsti na svetovno prvenstvo San Marino bo tudi nastopil tam.Tukaj se pa spremijajo pravila po končanem prvenstvu ko so ugotovili,da so Italjani izpadli
moj komentar
# 04.07.2017 ob 16:40
Ko se moč denarja in politike vmeša v šport, je to konec fairpleya in popularizacije.
Slovenski reprezentanci je odvzeta zaslužena nagrada nastopanja v prvi svetovni ligi, kar se lahko enači s krajo in oškodovanjem proračuna slovenske odbojkarske zveze in tudi samih igralcev.
Nastopanje v svetovni ligi, bi jim prineslo tudi precejšen zaslužek in honorarje. Domača dvorana bi bila za vse tekme razprodana, pridobili pa bi lahko tudi močne sponzorje.
Izločitev Slovenije iz zaslužene svetovne lige, nam bo storil ogromno finančno škodo.
Zadeva je zrela za tožbo.
jare1984
# 04.07.2017 ob 16:08
Kar naj ima elita to elitno ligo bogatašev zase; važno je da bodo naši septembra evropski prvaki v italiji !!!!
tedy123
# 04.07.2017 ob 16:07
...nogometna organizacija je še iz neodkritega planeta za te šalabajzerje !!!
a.pato
# 04.07.2017 ob 15:45
sam ekipa je res ratala boga mati...
Onda872
# 04.07.2017 ob 14:43
Ja, nič. Kmalu bo evropsko prvenstvo in naj se naši fantje znašajo nad tistimi s katerimi se lahko. Se pravi s vsemi reprezentancami, ki bodo na evropskem prvenstvu. Naj se sprehodijo do naslova, ki nam je zadnjič, predvsem zaradi neizkušenosti, treme in občutka presežka, spolzel iz rok. Naj "veliki" igrajo svojo ligo, naši pa naj jim j........... m....... tam kjer jo lahko, na igriščih za odbojko evropskih in svetovnih prvenstev. Seveda upamo, da ne bodo začeli spreminjati še teh. Naprimer, da mora država imeti več kot 3 milijone prebivalcev, če želi igrati na prvenstvu, ali da mora imeti določen proračun, da lahko dokaže da resno mislijo, itd.

Res, pa je da bi bilo bolje če bi bila liga 20 članska.
- Brazilija, Srbija, Rusija, Francija, Zda, Kanada, Belgija, Poljska, Bolgarija, Argentina, Iran, Italija, Slovenija, Japonska, Avstralija, Nizozemska, Kitajska, Južna Koreja, Slovaška, Češka.
Če sodimo pa letošnjih rezultatih SL.
Potem pa 2 skupini po 10 ekip; 9 tekem v skupin; polfinale in finale.(čeprav, bi bilo dobro samo končno finale, zato da ne bi bilo kalkuliranja).

Sicer pa, pustimo se presenetiti. Naši so se rezultatsko v zadnjih 3 letih dokazali, še bolje bi pa
bilo če bi obdržali in optimirali formo za prvenstvo, kjer je cilj zlata.
(ps. če kdo kaj spremlja, lani so Estonci osvojili evropsko ligo, letos prvič igrali svetovno in takoj osvojili 3.razred, fino bi bilo če bi naslednje leto osvojili tudi 2.razred.; mi pa prvega in naslednje leto bi SLO in Est skupaj igrali 1.razred svetovne lige in se oboji uvrstili v finale, kjer bi Slovenija zmagala 3-2 v nizih in 35-33 zmaga v zadnjem nizu za zmago na tekmi in ligi - lepe sanje ni kaj)

Navijajte in podpirajte naše odbojkarje - ob hokejistih najbolj simpatična in borbena reprezentanca v Sloveniji. Naši starejše košarkarske primadone, bi se morale malo zamisliti; res pa da sem se skoraj poscal od smeha, ko sem slišal da je agent od lesenega tomaža odpovedal nastop na evrobasketu. V vsakem primeru okrepitev za Slovenijo. Bolje bi bilo če bi igral Matjaž Tovornik, kot pa da gledamo drvenkota v akciji; letos se ga spominjam, ko se je trudil s danskimi prvaki . LOL.
smeško 562
# 04.07.2017 ob 12:00
Če se to res zgodi preprosto zahtevat odškodnino in če nas dajo ponovno notr zavrniti sodelovanje.
Nejko22
# 04.07.2017 ob 10:41
Zal pricakovano.
sivi gandalf
# 04.07.2017 ob 10:35
avstralija, japonska... imajo pač večji trg kot slovenija, to je pač dejstvo, ker danes je šport večinoma denar in le ta ne pozna sramote
Kazalo