Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 58 glasov Ocenite to novico!
Kim Džong Un
Severnokorejski voditelj naj bi pripravljal izstrelitev nove balistične rakete. Foto: Reuters
VS ZN-a
Varnostni svet se je sestal na izrednem zasedanju. Foto: Reuters
Kim Džong Un
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un s testiranjem balističnih raket in jedrskimi poskusi vse bolj vznemirja mednarodno javnost. Spirala groženj se nevarno zaostruje. Kljub napredku pa strokovnjaki ocenjujejo, da Severna Koreja še ni na točki, ko bi lahko jedrsko konico (bombo) namestila na balistično raketo in z njo ogrozila sosede ali celo ZDA. Foto: Reuters
Južna Koreja
Cilji južnokorejskih raket med vajo so bili enako oddaljeni kot severnokorejski poligon za jedrska testiranja. Foto: Reuters

Ameriška veleposlanica: Kim Džong Un prosi za vojno

Južna Koreja simulirala napad na severnokorejski "jedrski poligon"
4. september 2017 ob 08:03,
zadnji poseg: 4. september 2017 ob 18:03
Seul - MMC RTV SLO, STA

ZDA so pozvale Varnostni svet ZN-a k najstrožjim mogočim ukrepom proti Severni Koreji, medtem ko Kitajska svetuje Pjongjangu, naj preneha z dejanji, ki niso v skladu z njegovimi interesi.

VS se je sešel na izrednem zasedanju, potem ko je Severna Koreja v nedeljo izvedla že šesti in do zdaj najmočnejši jedrski poskus, Južna Koreja pa opozarja, da se severna soseda najverjetneje pripravlja na izstrelitev nove balistične rakete.

Ameriška veleposlanica pri ZN-u Nikki Haley je dejala, da je prišel čas, ko morajo izčrpati vse diplomatske načine, preden bo prepozno. Tako kot ameriški predsednik Donald Trump je tudi veleposlanica opozorila, da bodo ZDA pod drobnogled vzele vsako državo, ki trguje s Severno Korejo, katere največja zaveznica je Kitajska.

Haleyjeva je še dejala, da severnokorejski voditelj Kim Džong Un s svojimi dejanji "prosi za vojno", a vojna ni nekaj, kar bi si ZDA želele, vendar ameriško potrpljenje ni brezmejno.

Kitajski veleposlanik pri ZN-u Lju Džjeji je pozval Severno Korejo k prenehanju dejanj, ki so napačna, ob tem pa vsem vpletenim stranem svetoval, naj resno preučijo predlog Pekinga, ki je predlagal sočasno prekinitev severnokorejskega jedrskega in raketnega programa ter skupnih vojaških vaj Južne Koreje in ZDA.

Ruski veleposlanik pri ZN-u Vasilij Nebenzja meni, da je resno ogrožen mir v regiji, a vojaške rešitve po njegovih besedah ne bodo prinesle odgovora na pereča vprašanja na Korejskem polotoku. Nebenzia meni, da je v tem trenutku treba ohraniti trezne glave in se vzdržati dejanj, ki bi stopnjevala napetosti.

Trump in južnokorejski predsednik Mun Džein sta se v telefonskem pogovoru dogovorila za ukinitev omejitve nosilnosti na južnokorejskih raketah, ki je bila po dozdajšnjem skupnem dogovoru 500 kilogramov. Že prej so iz Seula sporočili, da se z ZDA dogovarjajo o namestitvi letalonosilk in strateških bombnikov na Korejskem polotoku.

Trump se je po telefonu pogovarjal tudi z nemško kaclerko Angelo Merkel, s katero sta se strinjala, da gre za novo in nesprejemljivo stopnjevanje napetosti severnokorejskega režima. Oba sta se zavzela za strožje sankcije proti Pjongjangu.

Simulacija napada na Severno Korejo
Po nedeljskem jedrskem poskusu je v ponedeljek Južna Koreja odgovorila z vojaškimi vajami, na katerih je simulirala napad na severnokorejski jedrski testni center Punggjeri.

Južnokorejska vojska je iz letal izstrelila rakete, s kopnega pa balistične izstrelke. Vsi so po navedbah vojske zadeli tarče v Japonskem morju. Doseg do tarč je bil enak razdalji do prizorišča severnokorejskih jedrskih poskusov Punggjeri. Južni Korejci so tako odgovorili na šesti jedrski poskus, ki ga je v nedeljo izvedla Severna Koreja.

Vodikova bomba nekajkrat močnejša kot atomska
Šlo naj bi za vodikovo bombo, ki naj bi jo bil Pjongjang po lastnih navedbah sposoben namestiti na raketo dolgega dosega. Vodikova bomba je nekajkrat močnejša kot atomska bomba, saj namesto cepljenja (fizije) atomov za sproščanje velikih količin energije uporabljajo fuzijo oziroma stapljanje atomov.

Pripravljeni smo uničiti severnokorejsko vodstvo
"Vaje demonstrirajo odločenost Južne Koreje, da uniči ne samo izvor provokacij, ampak tudi politično vodstvo sovražnikov, ki grozi varnosti naših ljudi,"
je po poročanju BBC-ja dejal uradni govorec južnokorejske vojske Roh Dže Čon.

Po poskusu se je na Severno Korejo usul plaz obsodb. Južnokorejski predsednik Mun Dže In je pozval k "najostrejši mogoči kazni", Seul in Washington pa sta napovedala nove skupne vojaške vaje.

ZDA: Sebe in svoje zaveznike bomo branili z vsemi sredstvi
Trump je v nizu tvitov v nedeljo obsodil poskus, češ da so besede in dejanja Pjongjanga "še naprej zelo sovražna in nevarna za ZDA". Ostrejši je bil obrambni minister James Mattis, ki je Severno Korejo posvaril, da bodo na vsako grožnjo ZDA ali njenim zaveznikom odgovorili z "obsežnim vojaškim odzivom, ki bo tako učinkovit kot uničujoč". Iz Bele hiše so nato še sporočili, da so ZDA pripravljene braniti sebe in svoje zaveznike z vsemi svojimi zmožnostmi, tako "diplomatskimi, konvencionalnimi kot jedrskimi". K temu se je zavezal Trump po pogovoru z japonskim premierjem Šinzom Abejem, s katerim sta sicer tudi obsodila "nadaljnja dejanja destabilizacije in provokacije" Severne Koreje.

Kitajska protestirala zaradi jedrskega poskusa
Kitajska je sicer v ponedeljek sporočila, da je na severnokorejsko veleposlaništvo zaradi jedrskega poskusa naslovila uraden protest. "Kitajska nasprotuje Severni Koreji pri razvijanju njenega jedrskega in raketnega programa," je pojasnil predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Geng Šuang in dodal, da je Kitajska zavezana zagotoviti jedrski razorožitvi Korejskega polotoka.

Nova izstrelitev medcelinske balistične rakete?
Južna Koreja pa je medtem sporočila, da se njena severna soseda najverjetneje pripravlja na izstrelitev nove balistične medcelinske rakete. Niso pa pojasnili ali nakazali, kdaj naj bi Severna Koreja nameravala izstreliti raketo.

Švica pripravljena gostiti pogajanja
Ker se razmere na Korejskem polotoku vse bolj zaostrujejo, je predsednica Švice Doris Leuthard ponudila, da bi nevtralna Švica gostila pogajanja med vsemi vpletenimi. "Čas je, da se usedemo za mizo. Velesile morajo prevzeti odgovornost," je pozvala Leuthardova.

VIDEO
Korejski polotok nevarno blizu vojne
A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Svit-1
# 04.09.2017 ob 08:22
Jaz pa mislim, da ne bo nič. Enostavno bo treba sprejeti S. Korejo, kot jedrsko silo. Američani so še vsakič opekli, ko so vodili vojne po svetu. In ta bi bila najhujša ... Ko jim mrtve vozijo domov, ni več šale za vsakega predsednika!
vxxxx
# 04.09.2017 ob 08:18
" Južna Koreja odgovorila z vojaškimi vajami, na katerih je simulirala napad na severnokorejski jedrski testni center Punggye-ri. "

Američani izzivajo s simulacijami napada na S.Korejo pa pravijo, da Kim izziva vojno ko naredi jedrski test na svojem ozemlju brez zvenečih imen in kvazi simulacij napada na drugo državo.
Enostavno
# 04.09.2017 ob 09:01
Južna okupirana ZDA Koreja simulira napad na S.Korejo?Kje so zdaj obsodbe...sankcije...grožnje...peticije za mir...?
Hja....to je zahodni kanon futer.Kje si VS ZN...kaj ne vidiš,da ZDA preko vazalov iz J.Koreje načrtuje agresijo na S.Korejo?
Aja...tudi slovenska in hrvaška armada pomagata pri zahodnem plenilskem načrtu...so na meji z Rusijo in čakajo ukaz.
Glavni cilj zahodnih plenilcev je Rusija.Ne pozabite.
el CARTEL
# 04.09.2017 ob 08:59
ja, jaz bi tudi opustil razvoj jederskega orožja, če bi pred mojim pragom vsako leto nekdo simuliral invazijo na mojo domovino.
generacija56
# 04.09.2017 ob 10:31
Severna Koreja si nepošteno lasti 10.000 milijard vredne naravne resurse.
Te mora prepustiti "civiliziranemu" zahodu, da jih bo on prodajal.

To je namreč povedal urednik The Economist v tem članku za drugo državo:

https://www.logicno.com/politika/edward-lucas-rusija-neposteno-posjeduje-prirodne-resurse.html
smallbudget
# 04.09.2017 ob 09:46
Mah, nič ne bo. Če pride do česarkoli bodo takratko itak potegnili Korejci. Kar temle kavbojcem ni jasno (in marsikateremu ideološko in kvazimoralno superiornemu opranoglavcu) je, da se tako severni kot južni Korejci še vedno imajo za brate in sestre.
Kitajci pa tudi ne bodo mirno gledali repenčenje zahoda, saj imajo na tem področju največja in najrazvitejša mesta. Res, komaj čakajo, da bi to postalo radioaktivno območje. Če bi se tam karkoli zgodilo bi ga itak vsi fino nahebal.
kmet polde
# 04.09.2017 ob 08:11
Še malo, pa bo počilo. Če se prej ne zgodi kakšen čudež in se zadeve umirijo.
SF-SN
# 04.09.2017 ob 08:48
@Svit-1
Saj planirajo poslati predvsem Japonce in Južnokorejce v žerjavico.
Pozablajo, da Kim lahko v nekaj minutah izbriše njihovo glavbo vojasko bazo na polotoku
el CARTEL
# 04.09.2017 ob 09:01
če pa bi bil to znani imperialist, ki je dejansko bombardiral mojo državo pred 70 leti (in ob tem neselektivno uničil 18 od 22 največjih mest),
bi bil pa še toliko bolj miren.
le zaupal bi jim na besedo :)
Čuk
# 04.09.2017 ob 21:29
Kot v vsaki vojni do sedaj (v zadnjem času)...
Bogati frajerji najverjetneje financirajo obe strani (kot WW1, WW2...). Naredijo medijsko štalo, lansirajo svoje laži, pobijejo nekaj naroda, prodajo veliko orožja in sami bajno profitirajo, namestijo svojo centralno banko... Nas pa počasi na čipe. Glede na dogajanje je to vedno manj teorija zarote.
mataj-finance
# 04.09.2017 ob 20:01
Ameriška veleposlanica: Kim Džong Un prosi za vojno
Ravno obratno. Kimove nukice zagotavljajo mir. Brez njih bi Severna Koreja že zdavnaj doživela libijski scenarij (če navedem samo najnovejši primer).
tristokosmatih
# 04.09.2017 ob 10:14
Južnokorejska vojska je iz letal izstrelila rakete, s kopnega pa balistične izstrelke. Vsi so po navedbah vojske zadeli tarče v Japonskem morju.

Če bi bil Japonec, bi bil zelo zaskrbljen, saj je čisto vseeno, kateri Korejec strelja, ker vsi izstrelki letijo proti Japonski. :D
KLIPAN
# 04.09.2017 ob 17:44
Da pa naši mediji niti z besedo ne omenijo, da je SAA prišla na sam rob Deir Ezzorja, ki je bil vsa leta obkoljen s strani Isisa, je pa že smešno.
Mogoče o tem največjem uspehu SAA zahodni mediji ne smejo poročati?
Na ulicah tega mesta se ljudje že veselijo, avti trobijo...., kar je seveda čudo, če vemo, da se veselijo prihoda vojske "diktatorja Assada".
Ali pa je razlog ta, da so pred tem mestom ameriški avioni ubili čez 80 Sirijskih vojakov, kar je takrat odprlo pot Isis-u?
tone7
# 04.09.2017 ob 17:58
Američani prosijo za ponovitel lekcije iz leta 1953. Ponovno se bodo sklonjenih glav , umikali iz Koreje
Enostavno
# 04.09.2017 ob 11:45
S.Koreja ne bo napadla J.Koreje.Lahko pa se zgodi incident v režiji SŠA pardon USA,ki bo kot do sedaj provocirala Sev.Korejo z raznoraznimi diverzantskimi akcijami ob meji,ki ločuje obe Koreji.
Amerikanci naj gredo lepo domov...v USA...pa bo mir povsod na svetu.
generacija56
# 04.09.2017 ob 10:47
Pa še razlog zakaj je S.Koreja začela pospešeno razvijati nuklearni program.

"Between 1995 and 2008, the United States provided North Korea with over $1.3 billion in
assistance: slightly more than 50% for food aid and about 40% for energy assistance. Since early 2009, the United States has provided virtually no aid to North Korea"

Prejšnja leta je torej pomoč, da ne bi razvijala nuklearnega programa, dobila.
Zadnjih 8 let pa ne več. Kdo je torej sprožil spiralo?
Da sploh ne omenjam, komunistični sistem v S.Koreji NIKOLI ne bo sprejemljiv za ZDA.
komsomolec
# 04.09.2017 ob 10:17
www.almasdarnews.com/article/british-troops-withdraw-south-syria-end-training-militants

britanski sas je treniral teroriste in izvahjal napade na zakonito sirsko vojsko. sas se je specializiral za likvidacije višjih oficirjev sirske armade in varnostnih sil. angleži so podporniki terorizma. sankcije takoj!
WeeBay
# 04.09.2017 ob 08:52
Breaking news: Južna Koreja pravi da se Severna pripravlja na izstrel nove ICBM rakete
pripet
# 04.09.2017 ob 18:08
Kar se pa sankcij tiče Zda zahtevajo da morajo te biti sprejete najpozneje v enem tednu!

ZDA zgube niso več v stanju, da bi se jih upoštevalo. Lahko njihovi hlapčki v VS sankcije celo izglasujejo kar pa je prdenje v veter. Vse kar lahko ZDA naredijo je napad na S.Korejo in bodo sami dobijo lekcijo od katere se več ne bodo opomogle, skupaj z J.Korejo in Japonsko. Verjamem, da so Kitajci in Rusi na to pripravljeni. Zahodni satanisti vaš konec je neizogibno vse bližje.
NATO okupatorji ven iz Slovenije, domače hlapce pa pred sodišče za veleizdajo.
pripet
# 04.09.2017 ob 17:44
ZDA politika bo branila sebe in svoje zaveznike.....
--------------------
Kot prvo ZDA vladni teroristi ne spoštujejo mednarodnega prava. Napad na Irak, Sirijo, Jugoslavijo/Srbijo.... je bil lep primer tega. Drugo ne spoštujejo odločitve arbitražnega sodišča, ki deluje po mednarodnem pravu. Torej nas ne branijo v nobenem pogledu, nas izkoriščajo za svoje umazane agresorske vojne in imamo od njih in NATO samo škodo. Zato marš USA okupatorji ven iz Slovenije. Slovenija ven iz NATO!
moj komentar
# 04.09.2017 ob 14:54
Poglejte si filmček o življenju v SK.
Meni se zdijo Severni Korejci čisto srečni, odprti, prijazni in zadovoljni ljudje,ki živijo zelo solidno.
Kateri trumpasti bedaki in zahodni fašisti, bi te ljudi radi požgali z ognjem in jim porušili državo?

slo-KP
# 04.09.2017 ob 10:44
Glede ruskih groženj, so realne. Ukrajina, Krim, Gruzija, številna ruska manjšina v baltskih državah. Vse kar je potencialna grožnja, je pravilno, da se jo jemlje resno. Kar te države tudi počno, sicer si (Poljaki, Balti) ne bi želeli v zvezo Nato.
-------------------------------------
no zdej pa povej en samcat indic,ki nakazuje ruske grožnje...
samo en samcat...
Enostavno
# 04.09.2017 ob 09:15
RJSlo

Ti praviš nesposobnost.Da.Se strinjam.Toda glavna zadeva za odstop vlade je veleizdaja,kolaboracija z NATO okupatorjem,ki neti vojne po svetu.EU,Japonska,J.Koreja...BV....vse to je pod okupacijo 4.tega rajha. oz. USA NATO okupatorjev.
Še sreča,da se je v Siriji osvobodilo ozemlje od IS-ZDA-EU-GB-IZRAEL teroristov.
Zahvala gre Predsedniku Asadu ter Putinu,Irancem ter njihovim armijam ter prostovoljcem.
Rugess Nome
# 04.09.2017 ob 19:27
ta Haley je itak največja vojna hujskačica od vseh
leonis
# 04.09.2017 ob 18:56
Nevtralna Švica se je ponudila gostiti pogajanja?.... No pa so Švicarji prehitel Boruta&Kahla...
Bivši uporabnik
# 04.09.2017 ob 17:39
"Ampak nekako Trampu je uspelo raketirati Sirijo."... Se priduša, J@st.... No sicer je bolj raketiral Sredozemsko morje, pa vseeno.... Trump lahko rketira samo tisto, kar mu generali okoli njega dovolijo ali ukažejo in nič drugega.... S.Koreja je buffer cona med Kitajsko in USrA in ni te sile, ki to lahko spremeni.... To se eventuelno lahko spremeni, če se USrA umakne iz J. Koreje, pa še takrat težko..... Nasploh je rešitev trenutnega kaosa precej enostavna in je bila predlagana že večkrat.... J.Koreja in USrA nehata z vojaškimi vajami in provokacijami, S.Koreja pa zamrzne svoj jedrski program....
WeeBay
# 04.09.2017 ob 17:34
Nuclear tests since 1945.

US: 1032
Russia: 715
France: 210
China: 45
UK: 45
N Korea: 6
India: 3
Pakistan: 2
Enostavno
# 04.09.2017 ob 12:02
Pozabljate kakšne zločine so v Vietnamu povzročili Francozi...še preden so jih tam zamenjali ZDA zafiksani ramboti.
Koreja?Koreja je ena država.Nasilno so jo prepolovili zaradi zahodnih imperialističnih interesov.Zahodni klero pohlep je kot še danes vidimo...neskončen.
tedomedo
# 04.09.2017 ob 11:41
Ni dolgo za ugotavljati, kje severni, južni Korejci in Japonci dobivajo znanje in opremo za vojaške svinjarije.
Enostavno
# 04.09.2017 ob 11:16
slo-KP

Naj dodam.Ti si omenil svojo teto iz nemčije.Dobro.Jaz samo dodajam izjavo moje sosede,ki je leta 1976 prišla sem...domov v Slovenijo na obisk k žlahti.Prišla je iz ZDA.Ob slovesu od žlahte nazaj v ZDA je dejala....:"To kar imate vi tukaj v Jugoslaviji je za nas državljane ZDA...Amerika."
Da,da,da....tako je bilo....mi Jugoslovani smo bili za same amerikance...amerika.Podatek sem napisal samo v razmislek vsem tistim,ki so bili in so še zmeraj podporniki nasilnega rušenja Jugoslavije z strani zahoda in domačih kolaborantov.
tristokosmatih
# 04.09.2017 ob 11:02
Doseg do tarč je bil enak razdalji do prizorišča severnokorejskih jedrskih poskusov Punggjeri.

Zgloj retorično vprašanje. Zakaj za vraga bi nekdo hotel napasti prizorišče jedrskih poskusov?
SamoRes
# 04.09.2017 ob 10:59
A svet ne bo obsodil južnokorejskega izstreljevanja raket?
Enostavno
# 04.09.2017 ob 10:18
brkotas

USA NATO železje v Gruziji pišeš.Da.Vemo.Pa se tukaj nekateri še vedno zanalašč sprenevedajo,ko jim napišemo....končni plenilski cilj zahodnih kriminalcev je Rusija.
Enostavno
# 04.09.2017 ob 08:36
ZDA politika bo branila sebe in svoje zaveznike.....kako pa?Kot do sedaj?Laž....še ena laž....ter ponovno še ena gnusna laž?
Ali morda slovenska politika še podpira ZDA politiko?
Verjetno.
Torej mora slovenska vlada še danes komplet odstopiti z oblasti.
Vse ostalo je...hinavščina in 100% kolaboracija ter veleizdaja slovenskega naroda.
Slovenci.Še pomnite OF?
nelon
# 04.09.2017 ob 11:01
ZDA naj se zavezejo da ne bodo vec izvajale skupnih vaj z J. Korejo... Potem pa naj počakajo, če bo S. Koreja prenehala izvajati poizkuse...

Pametnejši odneha....
slo-KP
# 04.09.2017 ob 09:39
Zakaj veleizdaja? Zato ker je slovenska politika še zmeraj član okupatorja NATO.
---------------------
že,že...ampak to ni veleizdaja...
veleizdaja bi bila,če bi naša vlada delovala v škodo Slovenije po nekih svojih merilih,tako pa samo izpolnjuje svoje obveze...pogodbene...

mi smo šli v NATO pakt...nobeden posameznik,niti vlada sama ne more izstopiti iz NATO pakta,brez referenduma...
taka so pravila...
slo-KP
# 04.09.2017 ob 09:23
No ja. Se strinjam. Slovenska vlada mora takoj odstopiti. Zakaj že? No tu se pa najina mnenja razhajajo. Jaz pravim zaradi nesposobnosti.
--------------------
ne rečem,da nimaš prav ampak katera vlada pa bi bila sposobna?
mislim,konkretno in absolutno sposobna,ne relativno-subjektivno...
Enostavno
# 04.09.2017 ob 09:22
RJSlo

Ah...dobro veš,da je v ozadju vsega agresija na Rusijo.Pa so on8 zdaj v kaosu...preko S.Koreje ne morejo...tukaj je Kitajska...
Zahod tone in bezlja....kot kokoš brez glave.Kaos.
To je pa nevarno...zelo nevarno za nas.Zahodne vlade znajo uprizoriti false flag operacije na svojem terenu proti svojemu lastnemu narodu.
J@st
# 04.09.2017 ob 21:52
Emmure
# 04.09.2017 ob 21:21
Prijavi neprimerno vsebino
ginza ...opazovali jo bojo s kaki 700 km.zravnali bojo SK iz razdalje.za takega idiota je skoda vsakega življenja,sploh življenja ubogih Korejcev,ki trpijo zaradi tega shozota.
----------------------
Le vprašam...jemenci ne trpijo in ne umirajo od lakote ?
Ali te skrbijo le severni korejci?
levokrilo
# 04.09.2017 ob 20:41
Ameriška veleposlanica: Kim Džong Un prosi za vojno

A mu moramo ustreči?
severnik
# 04.09.2017 ob 20:36
Ameriška veleposlanica: Kim Džong Un prosi za vojno

Če uporabljamo iste vatle, potem tudi ZDA prosijo za vojno.

Kolikor vem, je suverena država samo izstrelila raketo v morje. Kaj dela pa ZDA?
Roko_europe
# 04.09.2017 ob 20:18
Dvoličneži ameriški...vsem prodajajo orožje zdaj bi obsojali države, katere prodajajo SK orožje. Medtem ko ukrajinska hunta mirno prodaja rakete SK, le ta žanje zaupanje in podporo ameriške diplomacije. Narobe svet!!!
https://www.ft.com/content/546d01ae-80fc-11e7-94e2-c5b903247afd
Ramus
# 04.09.2017 ob 19:59
"Ameriška veleposlanica: Kim Džong Un prosi za vojno"

Tudi ta gospa potrebuje pomirjevala,... diplomati na takšnih odgovornostih ne bi smeli dajati takšnih agresivnih in hujskajočih izjav, ter pozivati na vojno. Gospa je izgleda prav tako neuravnovešena kot ameriški predsednik Donald Trump.
Kekec99
# 04.09.2017 ob 18:26
ZDA pozivajo Varnostni svet ZN? Ravno tisti ki se na ZN požvižgajo?
Bivši uporabnik
# 04.09.2017 ob 17:53
KLIPAN ---- Praktično so skoraj že v bazi 137. brigade loči jih samo še kaka 2 Km... Grejo pa teli zadnji metri bolj počasi, zaradi minskih polj.... Prav tako se tudi južno s smeri Al Suknah, 5.korpus približuje Zoru... Mislim, da je osvoboditev Zora, bolj vprašanje ur, kot dni...
vxxxx
# 04.09.2017 ob 16:55
Arso
# 04.09.2017 ob 15:12
Slovenija paktira z Rusi, potem pa nekateri
jokajo zakaj izgubljamo arbitražo in ugled.
-----------------------------------------------------------------
Izgubljamo zato,ker imamo butaste politike ki delajo proti interesom Slovenije
enix
# 04.09.2017 ob 15:54
dajmo simulirat osvoboditev piranskega zaliva, ..
moj komentar
# 04.09.2017 ob 14:58
DREADLORD

Ko je žrtev stisnjena v kot, se bo branila do zadnjega.
Zato ZDA v eventuelni vojni s Severno Korejo nimajo prav nobenih šans.
Hollywoodarjem tega portala pa samo tole: eno so ameriške filmske pravljice in reklame, čisto nekaj drugega pa je realnost. In v realnosti so Američani največji strahopetci na tem svetu. Nikoli se ne spravijo nad sebi enako močno državo, vedno le nad nemočne in majhne države. Pa še proti njim vedno "popušijo".
rezator
# 04.09.2017 ob 14:34
Sodec po komentarjih vec kakor 90% slovenskega ljudstva ne podpira zaveznistva z ZDA. Nasa vlada jih pa podpira. Je to demokracija?
moj komentar
# 04.09.2017 ob 13:18
ZDA so to vojno izgubile, še preden so jo začele.
Kmalu sledi njen odhod iz Azije.
Kazalo