LulzSec je na Twitterju objavil, da je napadel spletno stran Cie. Foto: NN
LulzSec je na Twitterju objavil, da je napadel spletno stran Cie. Foto: NN

Spletna stran Cie ni bila dostopna v sredo, a za zdaj še ni znano, ali zaradi napada ali zaradi velikega števila spletnih uporabnikov, ki so si jo želeli ogledati. Cia je sporočila, da preverja poročila o napadu.

Domnevni napad skupine hekerjev na spletno stran cia.gov se je zgodil isti dan, ko je skupina na Twitterju objavila, da je odprla telefonsko linijo, na kateri sprejema predloge o svojih morebitnih tarčah, med katerimi so se v preteklosti že znašli Sony, Nintendo in spletna stran ameriškega senata.

Klicatelje na ameriško številko, ki jo je objavila skupina, pozdravi vnaprej posneto sporočilo v angleščini z močnim francoskim naglasom posameznika, ki se imenuje Pierre Dubois. Klicna številka 614 sicer pripada ameriški zvezni državi Ohio, a to najverjetneje ni prava lokacija skupine.

O skupini Lulz Security, ki na Twitterju deluje pod imenom LulzSec, ni znanega prav veliko, nase pa je opozorila z napadom na SonyPictures.com, s katerim so izpostavili velike težave podjetja pri zagotavljanju varnosti podatkov.

Napad po ukazu o blokadi
Pred hekerji niso varne niti spletne strani malezijske vlade, ki jih je napadla skupina Anonymous, zaradi česar jih je okrog 40 imelo motnje pri dostopu do njih. Večina strani znova deluje nemoteno. Napad so izvedli po tem, ko je malezijski regulator za komunikacije in večpredstavnostno industrijo pretekli teden naložil ponudnikom internetnih storitev, naj zablokirajo 10 spletnih strani za izmenjavo datotek in videoposnetkov, ki kršijo avtorske pravice.

Malezijski minister za potrošniške zadeve Ismail Sabri Yaakob je napade obsodil in zavrnil očitke, da država poskuša omejiti internetno svobodo. Poudaril je, da je država zelo odprta, o čemer priča tudi to, da uporabniki na spletu kritizirajo vlado.

Hekerji s podatki o 360.000 komitentih Citigroup
Banka Citigroup je razkrila, da so hekerji v nedavnem kibernetskem napadu pridobili informacije o računih več kot 360.000 lastnikov kreditnih kartic, kar je skoraj dvakrat toliko, kot se je v javnosti ugibalo sprva. Ob razkritju napada pretekli teden je banka Citigroup navedla, da so hekerji pridobili podatke okoli enega odstotka lastnikov njenih kreditnih kartic, ni pa razkrila konkretne številke. Glede na podatke iz letnega poročila banke za leto 2010 je bilo mogoče razbrati, da bi en odstotek pomenil okoli 200.000 strank. Dejansko število računov, katerih podatke so pridobili spletni napadalci, pa je 360.083.