Cameron in Brooksova sta imela tesnejše stike, kot so menili do zdaj. Foto: EPA
Cameron in Brooksova sta imela tesnejše stike, kot so menili do zdaj. Foto: EPA
Protesti v Londonu zaradi afere 'News of the World'. Foto: EPA

V javnost so prišla SMS-sporočila med Brooksovo in Cameronom, ki nakazujejo na njuno tesno prijateljstvo. Sporočila, del obsežne korespondence med njima, je objavil britanski časnik Mail on Sunday. V javnost je sicer doslej pricurljalo le nekaj od številnih sporočil, zaradi česar opozicijski laburisti sumijo, da jih Cameronova vlada načrtno prikriva.

Objavljena sporočila pa ne puščajo dvoma o tem, da sta britanski premier in Brooksova v zelo prijateljskih odnosih. Cameron je sicer tudi dober prijatelj moža Brooksove Charlieja in njegov nekdanji sošolec na prestižni univerzi Eton. V korespondenci z Brooksovo je tako pri podpisu pogosto uporabljal kratico LOL, ki naj bi pomenila "Z ljubeznijo" ("Lots of Love"), čeprav jo pogosteje uporabljajo za izraz "glasen smeh ("Laughing out Loud").

Afera News of the World
Tudi Brooksova je do Camerona v korespondenci izkazovala precejšnjo naklonjenost. Sporočila razkrivajo, da mu je posodila svojega konja, ki da ga je jahal z velikim užitkom. V enem izmed sporočil je tudi zapisala, da je med enim izmed Cameronovih "sijajnih" govorov na kongresu britanskih konservativcev "dvakrat jokala" in mu zatrdila, da se "veseli njunega sodelovanja".

Odnos med Cameronom in Brooksovo je pod drobnogled javnosti prišel v okviru preiskave, ki so jo sprožili po izbruhu afere medijskega vdiranja v telefone tabloida News of the World v lasti medijskega mogotca Ruperta Murdocha. Med osmimi obtoženci, ki bodo zaradi vpletenosti v afero predvidoma septembra prihodnje leto morali pred sodnika, je namreč tudi Brooksova.

Na današnji članek se je že odzval Cameronov tiskovni predstavnik, ki je poudaril, da bo premier z veseljem sodeloval s preiskovalci. Brooksova se na prispevek še ni odzvala.