Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 45 glasov Ocenite to novico!
Donald Trump
Trump je spregovoril na svoji prvi novinarski konferenci po izvolitvi za predsednika ZDA. Foto: Reuters
Washington
Trump bo prisegel 20. januarja. Foto: Reuters
VIDEO
Prva novinarska konferenc...

Dodaj v

Trump: Do Putina bom ostrejši, kot bi bila Hillary Clinton

Obljube o ustvarjanju novih delovnih mest
11. januar 2017 ob 19:32,
zadnji poseg: 11. januar 2017 ob 21:21
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je na svoji prvi novinarski konferenci po lanskem juliju odločno zanikal nepotrjene informacije o tem, da ima Rusija o njem kočljive informacije.

Trump je napadel medije, ki so te informacije objavili, in prepustil besedo odvetnici, ki je opisala, kako se bo izognil konfliktu interesov zaradi njegovega lastništva poslovnega imperija.

Kot je dejal, so bile objavljene lažnive informacije, ki ne bi smele biti nikoli napisane in nikoli objavljene. "To so vse lažne novice, to se ni zgodilo," je bil oster in dejal, da so za njimi "bolni ljudje, ki so skupaj spravili to sranje". "To je sramotno."

Kočljivi podatki o povezavi Trumpa in Rusov
Televizija CNN je v torek na podlagi obveščevalnih podatkov poročala, da so ruski obveščevalci pridobili kočljive informacije o Trumpu in da so se njegovi podporniki pred volitvami sestajali z Rusi ter domnevno usklajevali ofenzivo proti demokratski kandidatki Hillary Clinton.

Spletni medij Buzzfeed je potem objavil nepotrjeni dokument o tem, da je Trump med obiskom Moskve prostitutkam naročil, naj urinirajo na posteljo, v kateri sta prej spala predsednik ZDA Barack Obama in Michelle Obama.

Trump in njegov odvetnik sta že sinoči to označila za popolno laž in izmišljotino, Trump pa je na novinarski konferenci CNN označil za medij, ki širi lažne novice in njenemu novinarju ni dovolil zastaviti vprašanja. Obtožbe je zavrnil tudi s trditvijo, da ga vsi poznajo kot človeka, ki se boji bacilov in česa takega torej ne bi počel.

Znova ostre besede za obveščevalne agencije
Na tiskovni konferenci je bil Trump izjemno oster znova tudi do obveščevalnih agencij. Kot je dejal, so dopustile, da so neresnične trditve pricurljale do medijev, kar je po njegovem mnenju sramota. "Mislim, da je bilo to sramotno, sramotno, da so obveščevalne agencije dovolile širjenje informacij, ki so se izkazale za neresnične in lažnive. Mislim, da je to sramota, in pravim, da je to nekaj, kar bi in je počela nacistična Nemčija," je bil oster.

Republikanci bolje varovali računalnike
Na tiskovni konferenci je prvič doslej dopustil možnost, da so Rusi morda res vdrli v računalnike demokratov, pri čemer je odgovornost za to naprtil demokratom, ker se niso zavarovali tako dobro, kot so se republikanci. Ameriški obveščevalci sicer poročajo, da so Rusi vdirali v računalnike obeh strank, vendar so WikiLeaksu v objavo predajali le kočljive informacije o demokratih.

Trump je zagotovil, da nima nobenih interesov v Rusiji, in celo dejal, da bo ostrejši do ruskega predsednika Vladimirja Putina, kot bi bila Hillary Clinton. "Ali lahko res kdo verjame, da bi bila Clintonova ostrejša do Putina od mene?" je vprašal Trump in se dotaknil tudi svojega (ne)odnosa s Putinom. "Odnosi z Rusijo so grozni. Če je Trump všeč Putinu, je to lahko le prednost, ne pa slabost."

Na novinarski konferenci se je razen Rusije našlo nekaj časa tudi za druge teme, kot je Trumpov načrt za odpravo Obamove zdravstvene reforme. Zanjo je zatrdil, da jo bodo ukinili in potem hitro našli nekaj veliko boljšega.

Trump je novinarsko konferenco začel v svojem slogu, s prilaščanjem zaslug za nova delovna mesta in ohranitev proizvodnje v ZDA po njegovi zmagi 8. novembra. Zagotovil je tudi, da bo ustvaril toliko novih delovnih mest, "kot jih Bog še ni videl". Prav tako bo na meji z Mehiko zgradil zid, in ne ograje, za kar bo plačala Mehika, ki da jo sicer zelo spoštuje - če ne v gotovini, pa kako drugače.

Vmes je napovedal tudi imenovanje trenutnega namestnika ministra za veteranske zadeve Davida Shulkina na položaj ministra, kar pomeni, da bo na čelu ministrstva, ki ga je med kampanjo kritiziral kot katastrofalno vodenega, obdržal Obamovega človeka.

Besedo je predal odvetnici iz pravniškega podjetja Morgan Lewis Sheri Dilon, ki je nanizala ukrepe, s katerimi se bo novoizvoljeni predsednik ZDA ločil od svojih poslovnih interesov in jih predal svojim otrokom. "Če po osmih letih ugotovim, da niso dobro opravili dela, jih bom odpustil," se je pošalil.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
mb128
# 11.01.2017 ob 19:41
Eh ja MMC kdaj boste lepo prosim končali z to sago?! Meni vseskupaj tako preseda!
Našim največjim prijateljem in zaveznikom pa bi svetoval samo eno.
Postrezite z dokazi ali pa preprosto MOLČITE. Vse skupaj je še dosti slabše od najslabše mehiške nadaljevanke.
Mimogrede. Le zakaj imam občutek, da mediji iz nas zanalašč delajo fijakerske konje?!
protest1
# 11.01.2017 ob 19:46
lol rtv, seriously? "do putina BOM ostrejsi..."
nazaj v osnovno solo ponovit anglescino in razliko med pogojnikom in prihodnostjo. trump je rekel da BI BIL ostrejsi CE se bi mogla dobro sodelovati, upa pa da BOSTA dobro sodelovala proti ISISu...
Zbornaya Komanda
# 11.01.2017 ob 20:10
Ko MMC uporablja Buzzfeed za vir, je vse jasno ...
WeeBay
# 11.01.2017 ob 19:34
Uffff to pa je bila konferenca. Tako težka vprašanja je sposoben odgovoriti samo Trump. 80% vseh vprašanj je bilo o Rusiji in Putinu. Resnično mi ni jasno kaj je narobe z MS mediji da jih Rusija tako moti. Razumem da je Rusija močna država ampak da si tako obseden z njo je bolno.

Resnično upam da Putin ne bo storil napake in da Trumpu ne bo obrnil hrbta, ker potem se Rusiji slabo piše. Trump je vodja v pravem pomenu besede. Človek je neustrašen nekakšen ameriški Putin. Trump je tudi omenil da upa, da bo sodelovanje med Rusijo in ZDA uspešno in da lahko skupaj uničijo ISIS.

Trump je res človek z hrbtenico pa če vam je to všeč ali ne. Tudi meni niso bili všeč nekateri odgovori vendar je očitno da Trump misli še kako resno. Trump bo treba spoštovati. Škoda ker ga nihče od novinarjev ni vprašal glede Koreje.

Verjetno najboljša konferenca do sedaj. Ko poslušaš njegovo konferenco šele ugotoviš kaki softič je bil Obama. Trump če ne drugega je izjemen govorec in pove stvari tudi če ti niso všeč.

Še celotna konferenca

dR9d
# 11.01.2017 ob 19:36
povedu kdo je fake news
WeeBay
# 11.01.2017 ob 19:43
Donald Trump shuts down CNN reporter - BBC News


^Odgovor na smeti ki jih je včeraj objavil buzzfeed in jih rtv kopiral.
ciracara
# 11.01.2017 ob 19:42
Treba najprej Trumpov video pogledat, potem šele članek tu na TV SFRJ.
WeeBay
# 11.01.2017 ob 19:36
Poglejte si zgornji video k isem ga objavil in presodite če naslov zavaja.
WeeBay
# 11.01.2017 ob 19:35
Trump: Do Putina bom ostrejši, kot bi bila Hillary Clinton

Kaj pa avtorju ni jasno? Neverjetno kakšen naslov. Tule še video!

neprilagojen
# 11.01.2017 ob 19:49
ne citirajte CNN
Trump ni odgovarjal na njihova vprasanja

vladarsvemira
# 11.01.2017 ob 19:54
Trump pa je na novinarski konferenci CNN označil za medij, ki širi lažne novice in novinarju televizije ni dovolil zastaviti vprašanja.

No to je ta dvoličnost Amerike in Evrope... Kar je CNN poročal je veljalo za sveto pri vojni na Balkanu...Sedaj pa so kar na enkrat medij, ki širi laži :-) Torej ta medij je vedno širil laži samo za nekatere so te laži takrat bile resnica...
tristokosmatih
# 11.01.2017 ob 19:37
Spletni medij Buzzfeed je potem objavil nepotrjeni dokument o tem, da je Trump med obiskom Moskve prostitutkam naročil, naj urinirajo na posteljo, v kateri sta prej spala predsednik ZDA Barack Obama in Michelle Obama.

Aja, MMC, sem najprej pomislil, da je Pavliha.
.kiwi
# 11.01.2017 ob 19:40
@WeeBay

no no.... saj nisi taprvič na tem portalu:) kaj si pa pričakoval...
KLIPAN
# 11.01.2017 ob 19:45
@Nikec3
Ker je Trump "dovolil možnost, da se je to res zgodilo" je to za tebe de facto, da se je to res zgodilo??
Čestitam!
Kakšen dokaz mogoče?
moj komentar
# 11.01.2017 ob 20:48
Ne bodite naivni.
V politiki ni prijateljev, v politiki so samo enaki ali različni interesi.
Bivši uporabnik
# 11.01.2017 ob 19:48
Se spomnim, kakšno vseobče globalno vshičenje, je bilo, ob izvolitvi Obame in še preden je zasedel prestol, so bile ovacije neverjetne.... Pa danes poglejmo,kaj je iz tega potem nastalo... Patetika, beda, nesposobnost in totalna intelektualna invalidnost... Zato, dajte no počakat kakšno leto, pa šele potem ocenjujte... Talk is cheap...
Drncl
# 11.01.2017 ob 22:09
Kaj ta Žitnik še ima vedno službo, po tistem superiornem poročanju ob volitvah?
Radenm
# 11.01.2017 ob 20:43
Jaz bom pa takole rekel. Sem gledal celotno konference po streamu na netu. Meni je zgledalo ko da smo leta 1989 in da je na sporedu Top Lista Nadrealista.
KLIPAN
# 11.01.2017 ob 20:22
@Nikec3
"Daj no, ne bodi naiven. Trump je priznal, da se je to zgodilo."

Nobena Ameriška agencija nima nobenih dokazov, Trump pa je priznal.
Kje, kako je priznal? Kak link, kak dokaz, da so res Rusi zraven?
planet1
# 11.01.2017 ob 19:46
Novinar: Gospod Trump kaj mislite o oborozevanju ZDA z jedrskim orozjem?

Trump: Kitajska je slaba. Mehicani nam dnevno prihajajo v drzavo in imam odlicne zrezke.

Novinar: Kaj pa mislite o zaostrovanju krize na bliznjem vzhodu?

Trump: Nimam majhnih rok. Imam pa najboljse ljudi. Ustvaril bom delovna mesta in zgradil zid. Imam najboljse ljudi.
.
.
.
Go Trump
Brazi
# 11.01.2017 ob 22:32
mislim, da lahko rtvslo.si mirno iznačim za mainstream fake news medij, ki je močno proameriško usmerjen in ima močne propagandne prvine.
moj komentar
# 11.01.2017 ob 23:24
To medijsko naslajanje na neko izmišljeno zgodbo o uriniranju prostitutk zadosti pove o sprevrženosti in pokvarjenosti zahodne družbe.
Še huje je, kot sem si predstavljal.
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 00:04
Trump, gor ali dol... Rusija je ključna v razumevanju globalne politike... Američanom je jasno, da je njihov glavni konkurent Kitajska in seveda obratno... Tisti, ki bo uspel pridobit Rusijo, v svoje zavezništvo, bo v tem konkurenčnem boju na koncu zmagovalec...Problem je v tem, da je Rusija samostojen igralec, ki ne deluje pod vplivom mogulov, tako, kot na primer EU... Rusija ima ogromno resursov in seveda vojsko, ki te resurse z lahkoto brani...Upam, da bo Trumpova politika ( kolikor je seveda sploh je ), tu pragmatična in si ne bo do konca zaprla vrat pri Rusiji.. Brez Rusije, namreč USA nikakor nima upanja, da obrani svoje globalne pozicije nasproti Kitajski...
SF-SN
# 11.01.2017 ob 23:13
@WeeBay
Resnično upam da Putin ne bo storil napake in da Trumpu ne bo obrnil hrbta, ker potem se Rusiji slabo piše. Trump je vodja v pravem pomenu besede. Človek je neustrašen nekakšen ameriški Putin. Trump je tudi omenil da upa, da bo sodelovanje med Rusijo in ZDA uspešno in da lahko skupaj uničijo ISIS.

Ok, sej razumem da res navijaš za Trumpa.
Samo da praviš da je še pred prvimi dejanji boljši politik od Putina, ki je spravil Rusijo iz roba prepada do glavnega igralca v Siriji je pa idiotizem.
Nekaj podobnega kot Obamova Nobelova nagrada za mir
JohnSmith
# 11.01.2017 ob 20:53
@moj komentar, eh, daj, nehaj, da ne umrem od smeha. Ruse še kako zanimajo zahodne medijske otročje igrice, celo aktivno sodelujejo pri njih. TOLE si že prebral? To je primer, kako jih ne zanimajo zahodne medijske otročje igrice. Drugi primeri, kako je za njih pomembna medijska podoba na Zahodu pa so RT, Sputnik, pa RBTH.com v Sloveniji in tako naprej.
aparat-čik
# 11.01.2017 ob 20:25
ma pustite tega Trumpa. Ko bo prisegel bi hitro vse jasno, da svojo odločnost in trdoto samo igra in je tudi on samo lutka kapitala. Poglejte koga nastavlja za svoje sodelavce in vam bo vse jasno.
el CARTEL
# 11.01.2017 ob 20:11
Daj no, ne bodi naiven. Trump je priznal, da se je to zgodilo.

kot da je važno,
važno je kaj so dobili.

pač izkazalo se je, da je čarovnica pač čarovnica in je izgubila volitve.
sedaj je politično mrtva

wicked witch is dead,
move on.
moj komentar
# 11.01.2017 ob 22:31
Noben ruski medij ne hvali Trumpa, ker ga še nima zakaj hvaliti. Kaj šele da bi mu opevali slavospeve. Rusija čaka najprej na njegove poteze, ki jih bo budno in trezno preučila. Vlade se bodo sestale in potem bo šele moč vedeti kaj konkretnega in resnega.
Ameriški "corpo-fake" mediji že ne vedo več kaj bi si še izmislili in izpadejo že prav otročje.
Figeto
# 11.01.2017 ob 22:10
Klobuček Žitnik in vseznali Bergant in action. Joj joj.
@twwwter
# 11.01.2017 ob 21:23
"Spletni medij Buzzfeed je potem objavil nepotrjeni dokument o tem, da je Trump med obiskom Moskve prostitutkam naročil, naj urinirajo na posteljo".

Ko zasmrdi po urinu ali gnojnici, nekdo spušča lažno novico in se je treba ustrezno zaščititi. Zadnje mesece še posebej je treba neprestano zatiskati nos in zadrževati dah.
Radenm
# 11.01.2017 ob 21:09
@mile952, Rusija je še vedno ena izmed svetovnih sil, to je res. Je pa tudi Putin sam nekoč javno povedal da misli da so Američani edina "super sila".

Kar se Poljske tiče je pa tako, glede na to kakšna usoda je skozi zgodovino sledila Poljski, z njo nima odnosov razčiščenih skoraj nihhče (in oni skoraj z nikomer) - Poljaki so v preteklosti vedno nadrajsali, brez geografskih ovir so jih tolkli z zahoda in iz vzhoda, in na koncu je od nekoč ene izmed evropskih velesil ostalo bore malo. To jih še danes boli (sicer, koga pa ne bi?)
ni maitre
# 11.01.2017 ob 20:25
Operation Mockingbird 2.0 hehehehehe...
Seesaw
# 11.01.2017 ob 20:20
Spletni medij Buzzfeed je potem objavil nepotrjeni dokument o tem, da je Trump med obiskom Moskve prostitutkam naročil, naj urinirajo na posteljoVsak ima svoj fetiš.
davp
# 11.01.2017 ob 20:14
(Zagotovil je tudi, da bo ustvaril toliko novih delovnih mest, "kot jih Bog še ni videl".)
rekel je: I will be the greatest job producer that God ever created. velka razlika
h123
# 12.01.2017 ob 00:16
Pa kaj ste lahko vsi tako naivni - tako tisti ki ste za Trumpa in tisti, ki ste proti. Trump bo predsetnik priblizno dve leti. Republikanici bodo pocakali, da bo postavil fundamentalnega krscana na vrhovno sodisce in razhajkal Obamacare, potem pa se ga bodo znebili. Tisti, ki mislite, da mu bodo dovolili, da razhajka mocvirje (to je ena od redkih Trumpovih volilnih obljub s katero se povsem strinjam in mislim, da je to nujno potrebno) se pa na zalost motite. Kar poglejte - so ze zaceli spreminjati pravila o tem kako se izbira republikanskega kandidata.
dalton1
# 11.01.2017 ob 23:36
Trditi, da Rusija ni velesila je noro, če vemo da ima ogromno jedrskega arsenala, ki lahko doseže vsak kotiček v ZDA. Tolk nor, da tega ne bi vedel pa tudi Trump ni.
moj komentar
# 11.01.2017 ob 22:43
Ni čudno, da vse več Američanov spremlja RT in Sputnik (40% in število narašča), saj so s svojimi udarnimi mediji zelo razočarani. Veliko laži, brez dokazov in ogromno nestrpnostnega pumpanja proti Rusom, ki meji že na fašizem.
Ljudje so mogoče naivni, neumni pa niso in ne bodo dovolili propagandi, da jih naredi neumne.
Metrodusa
# 11.01.2017 ob 22:36
Naslovna slika je pa nekako v stilu: "Ne čujem dobro...".
moj komentar
# 11.01.2017 ob 21:55
Včasih sem kar vesel, da imajo velesile atomsko orožje, ki jih drži nazaj. Drugače bi tretja svetovna vojna bila že končana, medtem ko bi se svet najbrž pripravljal kar na četrto.
Vse manj ljudi je, ki hočejo tvegati svoje življenje za blagor "debeloritih" hujskaških milijarderjev, kar je tudi prav.
JohnSmith
# 11.01.2017 ob 21:55
@moj komentar: To je samo en dokaz, da Rusija ne poje slavospevov nobenemu zahodnemu politiku, še najmanj pa Trumpu.

Sem uporabil kar tvoj vir novic, da pogledamo, koliko drži tvoja trditev: https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/201612121109214822-kremlj-smatra-reksa-tilersona-velikim-profesionalcem/
JohnSmith
# 11.01.2017 ob 21:28
@moj komentar: Če bo Trumpova vlada želela imeti mir z Rusi in Kitajci, bo imela mir. Če bo rinila v vojno, bo dobila pa vojno. Obama je želel obe velesili spraviti na kolena z najbolj podlimi dejanji in ni mu uspelo. Svet je pripeljal na rob tretje svetovne vojne.

Res ne vem, kaj bluziš. Sploh ne vem, kako bi odgovoril na tole neumnost.
el CARTEL
# 11.01.2017 ob 20:25
sicer pa, ameriškim medijem ni za verjeti tudi če bi sam putin priznal.

# orožje za množično uničevanje press
bre53
# 12.01.2017 ob 07:49
vsaj dva sta tu gor ki resno jemleta cnn in podobne le kdo sta hehhehehehehe
dude
# 12.01.2017 ob 07:38
Lol. Trump se pritozuje cez fake news. Karma.
Turboboost
# 12.01.2017 ob 03:21
Vsaj pogovarjala se bosta....
CT
# 12.01.2017 ob 00:57
>Pac-Man
LOL, ti si pa udaril ven sedaj še s TV-ji. Jao, jao .... Pa kaj vam je tega treba. Je pa res, da BBC dela najboljše dokumentarne filme!
moj komentar
# 11.01.2017 ob 23:19
v Ameriki je dejanska brezposelnost krepko večja od uradne

To pa vsekakor.
Med zaposlene štejejo vse, ki so v enem letu delali vsaj nekaj dni.
Statistični podatki so zelo nerealni.
SF-SN
# 11.01.2017 ob 23:11
Ja, 16 ameriških obveščevalnih služ pa dneve preživlja z sajenjem marjetic in pihanju milnih mehurčkov
medic
# 11.01.2017 ob 22:40
Hehe, sem nekaj časa nazaj napisal, da bo kaseto obrnil.
veronikad
# 11.01.2017 ob 22:35
ja J@st kaj pa oblikuje volilno telo drugega kot rumeni tisk
Kazalo