Scaramucci je s seboj prinesel tudi razkol v Beli hiši. Foto: Reuters
Scaramucci je s seboj prinesel tudi razkol v Beli hiši. Foto: Reuters

"Scaramucci odhaja s položaja komunikacijskega direktorja Bele hiše," je potrdila tiskovna predstavnica Sarah Sanders. "Gospod Scaramucci je presodil, da je najbolje, da vodji kabineta da proste roke in mu omogoči, da sam sestavi svojo ekipo. Želimo mu vse najboljše," je dodala po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Ameriški mediji, med njimi časopis New York Times in spletni medij Politico, so pred tem poročali, da je Scaramuccija odstavil ameriški predsednik Donald Trump po pritisku novega vodje kabineta v Beli hiši Johna Kellyja.

Trump je Scaramuccija imenoval za komunikacijskega direktorja Bele hiše 21. julija in tako zapolnil mesto, ki ga je maja z odstopom izpraznil Mike Dubke. Scaramuccijev prihod v Belo hišo je povzročil odstop tiskovnega predstavnika Bele hiše Seana Spicerja in spore z nekdanjim vodjo kabineta v Beli hiši Reincom Priebusom, ki ga je Trump v petek odstavil, na njegovo mesto pa imenoval Kellyja.

Politico poroča, da je Scaramuccijev odstop zahteval Kelly, in Trump je generala uslišal, kar pomeni, da lahko Trumpovi podporniki vsaj uvodoma pričakujejo manj kaosa v Beli hiši, za katerega Trump sicer trdi, da ga ni.

Scaramucci je svojo nalogo za Trumpa opravil, saj je z žalitvami Priebusa, ki ga predsednik ZDA že dlje časa več ni želel imeti ob sebi, spravil do odhoda.