Gregor Golobič anketam ne namenja pozornosti. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Gregor Golobič anketam ne namenja pozornosti. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Ob koncu volilne kampanje na Prešernovem trgu v Ljubljani je predsednik Zaresa Gregor Golobič dejal, da ga skrbi, da v strankah, tudi SDS-u, izjavljajo, da se bo prihodnje leto stanje izboljšalo. Meni, da gre za neodgovorno politiko. V stranki se tudi bojijo, da bi zmaga te opcije pomenila povečanje nestrpnosti in izključevanje.

Dodal je, da so pričakovali, da bodo tokratne volitve soočenje programov, a so bili pri tem naivni. Slovenija je pred resnim položajem, saj grozi razpad evra, kar bi povzročilo dramatične, zgodovinske pretrese. To predstavlja velike izzive, politika pa se je v zadnjih letih ukvarjala predvsem z onemogočanjem in blatenjem.

Na vprašanje, čemu pripisujejo slab rezultat, ki jim ga napovedujejo ankete, saj jih v bistvu ne zaznavajo več, je Golobič odvrnil, da tudi oni ne zaznavajo teh anket. Meni, da so nepomemben kazalnik. Dodaja, da je optimističen, saj je odziv v anketah dober in rezultat se izboljšuje. "Verjamemo, da se bo v teh dneh, ko v ospredje vstopa ne le licitacija všečnosti, ampak razmislek o prihodnosti, povečala tudi možnost stranke," je še dejal.