Povprečna starost kandidatov je 45 let (na fotografiji predsednica stranke Ljudmila Novak). Foto: BoBo
Povprečna starost kandidatov je 45 let (na fotografiji predsednica stranke Ljudmila Novak). Foto: BoBo

V NSi-ju pravijo, da so pri sestavljanju liste "skušali najti ravnovesje med mladostjo in izkušenostjo." Povprečna starost kandidatov je 45 let, 21 % kandidatk in kandidatov pa je mlajših od 33 let. Najmlajša kandidatka NSi je stara 21 let, najstarejši kandidat pa 68 let.

NSi bo listo kandidatov, ki jo je v šestih dneh s svojim podpisom podprlo več kot 3.800 državljank in državljanov, vložila v ponedeljek. Vsi kandidati NSi-ja, med katerimi sta poleg predsednice stranke Ljudmile Novak tudi direktorica Veterinarske uprave RS Vida Čadonič Špelič in direktor bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre, ne bo pa med njimi evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, se bodo v nedeljo predstavili na predvolilni konvenciji stranke v Ribnici.

Med kandidati so tudi podpredsednik stranke Matej Tonin, predsednik sveta NSi Matevž Kleč, nekdanja poslanca Anton Kokalj in Ciril Testen, pa tudi Jernej Vrtovec, Robert Ilc, Mojca Kucler Dolinar, Aleš Hojs, Milan Matos, Radovan Cerjak, Mihael Jarc, Alenka Švarc, Janez Lavre, Aleksander Reberšek, Drago Koren, Matjaž Longar, Martin Mikolič itd.