Po Šrotovih besedah je imel Janković ves čas ideje, kako bi olastninil Mercator. Foto: BOBO
Po Šrotovih besedah je imel Janković ves čas ideje, kako bi olastninil Mercator. Foto: BOBO

Milan Kučan je Zorana Jankovića poslal v boj, da bi rešil "njegovo levico", vendar jo s tem le še bolj razbija in lahko bi rekli, da je bil to pravzaprav Kučanov strel v koleno. Volivci bodo zelo težko kupili zemljiškega mešetarja za vodjo socialne demokracije, je v intervjuju za spletno stran siol.net dejal nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot.

Šrot ima občutek, da Janković pravzaprav ni kandidiral po svoji volji, ampak ga je v to "porinil" Milan Kučan, zato za kandidaturo ni pripravljen in je videti, kot da bi želel z njo rešiti zgolj svoje "zavožene" investicije v Ljubljani in svoje osebne ter družinske poslovne težave.

Ob tem je nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško znova poudaril, da mu je Janković z investicijskim skladom s Kajmanskih otokov pomagal pri nakupu deleža Mercatorja in da je imel Janković ves čas imel različne ideje, "kako bi sam olastninil Mercator, pa je imel za to očitno premalo znanja".

Na vprašanje, kako ve, da je Altimo pripeljal Janković, je Šrot odgovoril, da je Janković to sam priznal na nekem soočenju. "Mi smo potem kupili tisti delež, mislim, da okoli dva odstotka, ki ju je imela Altima. Na pogajanjih so nam povedali, da so prišli na Jankovićevo povabilo in da jim je on zagotavljal, da bodo brez problemov kupili 25 odstotkov delnic Mercatorja, kolikor so jih nameravali v prvem koraku. Vstopili so na njegova zagotovila. Verjeli so, da on to obvladuje. To so nam povedali," je pojasnil.

Šrot je zatrdil, da mu Janez Janša ni "pod mizo" prodal Mercatorja. "Kupili smo ga nad mizo od Kada in Soda. Za njih je bila to dobra strateška odločitev, saj smo bili mi in Istrabenz edini v tej državi, ki smo bili dolgoročno zainteresirani ter sposobni, da to strateško naložbo kupimo in jo tudi dolgoročno držimo," je pojasnil.

Po Šrotovem mnenju Slovenija v tem trenutku potrebuje na čelu vlade politika, ki ima jasno izdelano strategijo ukrepov za izhod iz krize in pripravljeno tudi ekipo, ki bo to izpeljala: "V zdajšnji politični ponudbi je edini tak Janez Janša. Oba sta sicer učinkovita, oba sta po svoje nekakšna krizna menedžerja, vendar ima Janša večjo politično širino in več mednarodnih izkušenj, ki bi mu kot premierju prišle prav."