Družina/nosečnost - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Družina/nosečnost - Arhiv
Moško kontracepcijsko tabletko uspešno preizkusili na opicah Ameriški znanstveniki so na samcih opičje vrste makako uspešno preizkusili moško kontracepcijsko tabletko, ki omeji gibanje spermijev. Stranskih učinkov niso zaznali.
Slovenija v vrhu držav z najmanjšo stopnjo umrljivosti novorojenčkov Pred dopolnjenim prvim mesecem življenja vsako leto umre 2,6 milijona dojenčkov.
Irci maja na referendum o odpravi skoraj popolne prepovedi splava Na Irskem bo konec maja referendum o odpravi skorajda popolne prepovedi umetne prekinitve nosečnosti. Splav je zdaj dovoljen, samo če je ogroženo življenje matere.
Nadomestno materinstvo - trgovanje z otroki ali dosežek človeštva? Cristiano Ronaldo in Kim Kardashian West sta najbolj znana med tistimi, ki so se v zadnjem času odločili, da jim otroka rodi nadomestna mati.
Poslovil se je priznani ginekolog Vasilij Matko Cerar Umrl je Vasilij Matko Cerar, eden najbolj znanih slovenskih ginekologov in porodničarjev, ki je bil med drugim tudi glavni pobudnik za gradnjo nove ljubljanske porodnišnice.
Moška plodnost v prostem padu Mednarodna študija je razkrila, da se je pri moških, ki živijo v deželah razvitega sveta, število spermijev v zadnjih štirih desetletjih zmanjšalo za več kot polovico.
Babištvo naj gre znova na primarno raven - ker to daje najboljše rezultate V Sloveniji nosečnicam ni povsod omogočen dostop do babiške obravnave, ob svetovnem dnevu babic opozarja zbornica zdravstvene in babiške nege.
Pediatrinja iz Lenarta: Zmerjajo me s Hitlerjem Vse več staršev se odloča, da ne bodo cepili svojih otrok. Leta 2016 je na ministrstvo za zdravje prispelo okoli 600 vlog za opustitev cepljenja. In posledice?
"Neplodnost globoko prizadene moškega ali žensko" Prej ko pride do zdravljenja, prej pride do starševstva, so se strinjali na okrogli mizi o zdravljenju neplodnosti, ki jo je ob začetku nacionalne kampanje ozaveščanja o neplodnosti organiziral ...
ZZZS ni sprejel predloga uvedbe terapevtske skupine zdravil za hormonske kontraceptive Upravni odbor ZZZS-ja obravnaval predlog uvedbe morebitnih doplačil za hormonsko kontracepcijo, vendar ga ni sprejel.
Proti doplačilu kontracepcije: "ZZZS ne sme varčevati na pravicah žensk" Krčenje pravic žensk pri svobodnem odločanju o rojstvu otrok je po mnenju zbornice zdravstvene in babiške nege nesprejemljivo, zato doplačilom za hormonsko kontracepcijo nasprotujejo.
Sadne kašice niso primeren samostojen obrok za dojenčke Strokovnjaki opozarjajo, da sadne kašice zaradi naravno prisotnega sladkorja ne smejo biti edina hrana za dojenčke. Otrokom je treba hrano s sladkim okusom ponuditi čim pozneje.
Avstralka obsojena zaradi vodne diete v času dojenja Sodišče v Sydneyju je Avstralko, ki v času, ko je svojega otroka zgolj dojila, ni uživala drugega kot vodo, obsodilo na 14 mesecev pogojne kazni, poleg tega ne bo več smela opravljati poklica babice.
Italijanske novorojenčke bodo testirali na 40 redkih dednih bolezni Italija je sprejela zakon, po katerem bodo vse novorojenčke testirali na 40 redkih dednih bolezni.
Multivitamini med nosečnostjo "nenujen strošek" Multivitamini in mineralna prehranska dopolnila med nosečnostjo so za ustrezno hranjene ženske oziroma njihove otroke "nenujen strošek" in brez dokazanih pozitivnih učinkov, kaže znanstvena študija.
Število splavov po svetu se sicer povečuje, v razvitih državah pa zaznavajo močan padec Med letoma 2010 in 2014 se je s splavom vsako leto v povprečju končalo 56 milijonov nosečnosti, kar je občutno več kot v obdobju 1990-1994.
Indijka pri 70 letih prvič mama: Nisem prestara za materinstvo V Indiji je svojega prvega otroka rodila 70-letna ženska, ki pravi, da je zdaj njeno življenje popolno.
Nina Wabra Jakič ob materinskem dnevu: Leo je uresničen čudež! Nina Wabra Jakič je maja leta 2010 doživela prometno nesrečo. V njej je utrpela hude poškodbe, ki so jo prikovale na invalidski voziček.
Mar ženska nima več moči, da bi rodila sama? "Mar ženska nima več moči, da bi rodila sama?" sprašuje svetovno znani porodničar Michel Odent, ki je v teh dneh obiskal Slovenijo.
Dvojčici z različnima očetoma DNK-preiskava dveletnih vietnamskih dvojčic je pokazala, da imata deklici različna biološka očeta. Gre za zelo redek primer.
1 2 3
Kazalo