Na Instagramu je bil prisoten zgolj kratek čas. Foto: EPA
Na Instagramu je bil prisoten zgolj kratek čas. Foto: EPA

Za BBC je razložil, da so ga o pridružitvi prepričali drugi – da bi povedal kaj več o tem, v kakšnih težavah je svet. "Za kratek čas sem potem prispeval k Instagramu, zdaj pa nisem več aktiven. In nimam se namena vrniti."

Tako Instagram ni eno izmed orodij, kjer bi bilo mogoče navezati stik s 94-letnikom. Raje ima bolj klasične oblike komunikacije. "Še vedno dobim približno 70 pisem dnevno," je dejal in dodal, da če ljudje svojemu pismu dodajo ovojnico z znamko in svojim naslovom, številnim z veseljem tudi odgovori.

V intervjuju so vprašanja zastavljali tudi otroci, med drugim jih je zanimalo, katera je najstrašnejša žival, s katero se je srečal, na kar je David Attenborough odgovoril, da ga je bilo najbolj strah takrat, ko ga je preganjal slon.

Attenborough vsebin na družbenem omrežju ni ustvarjal in objavljal sam. Pri tem sta mu pomagala dolgoletna sodelavca Jonnie Hughes in Colin Butfield, ki sta z njim sodelovala tudi pri dokumentarnem filmu Življenje na našem planetu (A Life on Our Planet).

94-letnik je ob odprtju profila na Instagramu pojasnil, da bo omrežje uporabljal za objavo videoposnetkov, ki pojasnjujejo, “v čem so težave in kako se lahko z njimi spopademo”.