Maribor
slice
Aerodrom Maribor pridelal 1,7 milijona evrov izgube, Kitajci še vedno vlagajo vanj
Poslovni izid leta 2017, 26. maj 2018 ob 10:47 Mariborsko letališče je leto 2017 sklenilo z dobrih 1,7 milijona evrov izgube. Prihodki so se glede na leto poprej za malenkost povečali – na 705.000 evrov.
8
 • 6.000 potnikov v enem letu
 • Kitajski lastnik hoče podaljšati vzletno stezo
 • Boljšim časom navkljub se še vedno veliko ljudi obrača na mariborski karitas
  3
  25. maj 2018 ob 12:40 Nadškofijska karitas Maribor s pomočjo treh mestnih klubov Lions v okviru projekta Donirana hrana že od leta 2016 pomaga najrevnejšim.
  Znova opera pod krošnjami dreves mariborskega Mestnega parka
  5
  25. maj 2018 ob 08:53 Mariborski Mestni park bo znova prizorišče operne noči na prostem, ki jo bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča ...
  100 let delovanja najstarejše dravske hidroelektrarne Fala
  9
  22. maj 2018 ob 21:32 S posebno slovesnostjo so se na Fali spomnili stoletnice začetka obratovanja tamkajšnje hidroelektrarne – najstarejše na reki Dravi. Udeležil se je je premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
  Zanimivost na Lentu - zaljubljen labodji par, ki pričakuje mladiče
  9
  14. maj 2018 ob 21:03 Na mariborskem Lentu je zadnji mesec v središču pozornosti labodji par, ki gnezdi tik ob pločniku.
  Maribor sprejel rebalans proračuna Mariborski mestni svetniki so v četrtek sprejeli predlog rebalansa letošnjega proračuna, ki se zvišuje na 137,5 milijona evrov.
  6
  Mariborska občina bo za uresničitev svojih načrtov najela 12 milijonov evrov posojila Mariborski mestni svetniki bodo v četrtek potrjevali rebalans proračuna, ki se bo z 12,2-milijonskim posojilom zvišal na 137,5 milijona evrov.
  9
  "Muzikal pokaže bistvo življenja, tisto, česar ne vidimo z očmi, ampak s srcem" Učenci Osnovne šole Gustava Šiliha iz Maribora, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, so pripravili muzikal z naslovom Dekle, ki je ljubilo zvezdo.
  1
  Svojci ustavili aktivnosti za postavitev Maistrove grobnice Po navedbah mariborske občine letos ne bo selitve posmrtnih ostankov generala in pesnika Rudolfa Maistra, saj je bil projekt postavitve nove grobnice na pokopališču Dobrava na željo svojcev ustavljen.
  19
  Premiera Bellinijeve Mesečnice, ene najlepših romantičnih oper italijanskega belcanta Vincenzo Bellini se je v zgodovino zapisal tudi s tem, da je bil v marsičem znanilec nove operne ere in eden od največjih figur glasbene romantike – njegova Mesečnica pa bo zdaj zaživela na odru ...
  4
  Kdaj se bo začela obnova dotrajanega Malečniškega mostu? Po napovedih mariborske občine naj bi se letos začela že dolgo pričakovana obnova Malečniškega mostu čez Dravo.
  8
  Kangler oproščen obtožb v zadevi toplarna Mariborsko sodišče je nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja oprostilo obtožb zlorabe položaja pri menjavi zemljišč v zadevi toplarna.
  38
  Prva večja izposojevalnica električnih koles v Mariboru V Mariboru so v prostorih Zadruge BikeLab na Gosposki ulici odprli prvo večjo izposojevalnico električnih koles, vseh 15 je prispevalo podjetje Oven Elektro Maribor, ki je razvilo tudi posebno ...
  6
  Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
  10
  Skozi njene oči: pred dnevom žena četverica razstav slovenskih fotografinj Štefi P. Borko, Sandra Požun, Manca Juvan in Eva Petrič je četverica umetnic, katerih fotografska dela so v nadaljevanju projekta Skozi njene oči na ogled ob dnevu žena in obletnici boja žensk za ...
  1

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Sodelovanje v projektu Urbano vrtičkanje z babico in dedkom
  V bežigrajski soseski BS 3 smo skupaj s projektnimi partnerji pričeli z izvajanjem medgeneracijskega projekta »Urbano vrtičkanje z babico in dedkom«. Projekt je edinstven na ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG
  14:20 Pop news TV - a cura di Marco Biondi, ponovitev

  TV Maribor

  12:40 Dober dan
  15:35 Pisave: Monika Žagar, Ana Pepelnik in Nataša Velikonja

  Radio Koper

  14:00 Točka dialoga
  14:30 Poročila

  Radio Maribor

  13:15 Radijska reportaža
  14:30 Poročila,obvestila
  Kazalo