Foto: Kdo poje najbolj pekoč čili v Sloveniji?
Trg pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah je pretekli konec tedna "zasula" množica, ki se je želela udeležiti Čilifesta. Najpogumnejši so se udeležili tekmovanja, kdo poje najbolj pekoč čili.
Čilifest privabil veliko obiskovalcev
Objavljeno: 6. oktober 2015 ob 12:12,
zadnji poseg: 6. oktober 2015 ob 14:31
Šmarje pri Jelšah - MMC RTV SLO

"Kako pečeee ..." Foto: Lidija Vajdič

Trg pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah je pretekli konec tedna "zasula" množica, ki se je želela udeležiti Čilifesta.

Najpogumnejši so se udeležili tekmovanja, kdo poje najbolj pekoč čili. "Tekmovalo je 31 tekmovalcev, kar 12 jih je prišlo do finala. Zato je zmagovalca določil žreb," je povedal organizator dogodka Matic Vizjak.

Zmagovalec je postal Robi Petek, ki mu je čestitala tudi novookrana kraljica čilija - Sonja Gobec.

Dogodek je pritegnil veliko število ljudi, je še dodal Matic: "Obisk je bil fantastičen, ocenjeno je, da se je izmenjalo okoli 3.000-4.000 obiskovalcev, kar je za naš mali kraj neverjetno!"

Kot so organizatorji dogodka zapisali, gre za 1. pravi festival čilija v Sloveniji, ki presega druge podobne dogodke po številu razstavljavcev - razstavljalo je 29 ponudnikov z vseh koncev Slovenije - spremljevalnem programu ter bogati kulinarični ponudbi pikantne in nepikantne hrane.

D. S.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.