Tokrat bo v ospredju povezava med preteklostjo in sodobnostjo. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat bo v ospredju povezava med preteklostjo in sodobnostjo. Foto: MMC RTV SLO

Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske kuharje in kuharice iz
izbranih restavracij s Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih
lokalnih sestavin iz sheme "izbrana kakovost – Slovenija". Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi.

Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih kuharjev iz kar 15 restavracij, med
njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko
Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok
Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina
in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar,
Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefelin – Hiša Linhart in
Tadej Petrič – Hotel Evropa.

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table Izbrana kakovost – Slovenija, kjer bodo
obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili večhodni meni Tedna restavracij, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski kuharji.

Kulinarični zabavi na prostem se bodo pridružili tudi priznani slovenski vinarji, za ljubitelje koktajlov bo poskrbel Anže Šmid, večkratni državni prvak v mešanju koktajlov, ki bo pripravljal svoje avtorske kreacije.

Dogodek organizira Teden restavracij v partnerstvu s slovenskimi pridelovalci in predelovalci mesa in mleka ter ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia.