Na Tartinijevem trgu v Piranu se bo v soboto že šestič izvajala jutranja telovadba
Na Tartinijevem trgu v Piranu se bo v soboto že šestič izvajala jutranja telovadba "1000 gibov". Foto: Šola zdravja/Ubald Trnkoczy

Jutranjo telovadbo, ki se je čez leto po vseh koncih države udeležuje okoli 1.700 udeležencev, bo vodil idejni vodja in ustanovitelj društva Nikola Grishin. V uvodu bodo zbrane nagovorili župan občine Piran Peter Bossman, predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič in vodja obalne podružnice Ema Perkovič, potem pa se bo začela jutranja vadba.

Po telovadbi in spremljevalnem programu se bodo začele dejavnosti po lastni izbiri: udeleženci bodo lahko izbirali med sprehodom po Piranu (obzidje, stolna cerkev, zvonik, svetilnik na Punti), obiskom muzejev (Muzej podvodnih dejavnosti, Muzej školjk in Pomorski muzej), obiskom akvarija, obiskom sejma starin, krožno vožnjo s turističnimi ladjicami in vožnjo s turističnim vlakcem do Lucije.

Jutranja telovadba Šole zdravja že od začetkov leta 2006 poteka vsak dan, ne glede na vreme, vadbo, ki je primerna za vse starosti, pa vodijo za to usposobljeni prostovoljci, so sporočili organizatorji.