V UKC-ju Ljubljana se zdravi 29 okuženih bolnikov, v UKC-ju Maribor pa 11
Iz UKC-ja Ljubljana so popoldne sporočili, da je pri njih hospitaliziranih 29 bolnikov s covidom-19, v UKC-ju Maribor pa se zdravi 11 bolnikov.
V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah okuženih 14 oskrbovancev in štirje zaposleni
Objavljeno: 21. marec 2020 ob 08:27,
zadnji poseg: 21. marec 2020 ob 20:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

UKC Maribor. Foto: BoBo

Iz UKC-ja Ljubljana so popoldne sporočili, da je trenutno pri njih hospitaliziranih 29 bolnikov s covidom-19, torej šest več kot v petek. Med njimi jih je šest še vedno v enoti intenzivne terapije.

V UKC-ju Maribor se tako kot v petek zdravi skupno 11 bolnikov. Med njimi sta dva v intenzivni enoti, oba intubirana in v stabilnem stanju. Eden od devetih bolnikov na oddelku potrebuje dodatno oskrbo s kisikom, so tvitnili.

Do danes dopoldne je bil vsaj en primer okužbe z novim koronavirusom potrjen v 99 občinah (v petek v 87 občinah), po dva ali več pa v 49 občinah (v petek v 41).

Šmarska občina je eno od žarišč okužbe z novim koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi. V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okužba s covidom-19 potrjena pri 14 oskrbovancih in štirih zaposlenih. Še pet stanovalcev ima povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi, je sporočila direktorica doma. Število okuženih oskrbovancev se je tako od petka povzpelo za sedem, med zaposlenimi ni novih okužb.


K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj