UKC Maribor. Foto: BoBo
UKC Maribor. Foto: BoBo

Iz UKC-ja Ljubljana so popoldne sporočili, da je trenutno pri njih hospitaliziranih 29 bolnikov s covidom-19, torej šest več kot v petek. Med njimi jih je šest še vedno v enoti intenzivne terapije.

V UKC-ju Maribor se tako kot v petek zdravi skupno 11 bolnikov. Med njimi sta dva v intenzivni enoti, oba intubirana in v stabilnem stanju. Eden od devetih bolnikov na oddelku potrebuje dodatno oskrbo s kisikom, so tvitnili.

Do danes dopoldne je bil vsaj en primer okužbe z novim koronavirusom potrjen v 99 občinah (v petek v 87 občinah), po dva ali več pa v 49 občinah (v petek v 41).

Šmarska občina je eno od žarišč okužbe z novim koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi. V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okužba s covidom-19 potrjena pri 14 oskrbovancih in štirih zaposlenih. Še pet stanovalcev ima povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi, je sporočila direktorica doma. Število okuženih oskrbovancev se je tako od petka povzpelo za sedem, med zaposlenimi ni novih okužb.