Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Znanost in tehnologija

Starship ni eksplodiral, uspeh slovenskega znanstvenika, največje letalo na svetu poletelo

Slovenski kozmolog je prejel prestižno nagrado, prototip vesoljske ladje Starship je prvič pristal brez eksplozije, poletelo je največje letalo na svetu, pa tudi droben helikopter na Marsu ... Vse to in še več v 90. Vesoljskem tedniku.

23

Deli rakete bodo padli na Zemljo do nedeljskega jutra

Ostanki največje kitajske rakete, izstreljene prejšnji teden, naj bi se skozi ozračje Zemlje vrnili zgodaj zjutraj v nedeljo. Škode po trditvah Kitajske ne bodo povzročili.

24

Twitter bo uporabnike spodbujal k premisleku pred objavo

Družbeno omrežje Twitter bo začelo svoje uporabnike spodbujati, naj pregledajo in premislijo o "potencialno škodljivih ali žaljivih" odgovorih na zapise drugih uporabnikov.

30

Apple in Epic začenjata sodni spopad o prihodnosti mobilnih aplikacij

Ta teden se začenja sojenje v primeru Epic Games proti Apple inc. Odločitev sodišča bi lahko imela tektonske posledica za prihodnost uporabljanja in kupovanja aplikacij na mobilnih napravah.

43

Tri srebrna in eno bronasto priznanje za mlade naravoslovce

Slovenski mladi naravoslovci so na tradicionalnem tekmovanju mladih znanstvenikov naravoslovnih znanosti, ki je tokrat zaradi epidemije covida-19 potekalo na daljavo, osvojili tri srebrna in eno bronasto priznanje.

1

Prvi nočni pristanek Nasinih astronavtov na vodi po letu 1968

Kapsula crew dragon ameriškega zasebnega podjetja SpaceX s štirimi astronavti na krovu je pristala v Mehiškem zalivu. Astronavti so na Mednarodni vesoljski postaji (MVP) preživeli pol leta.

17
Več novic

Izbor

Helikopter in kisik na Marsu, ruski umik z MVP-ja, kitajska Voyagerja

Na Marsu je dvakrat poletel helikopterček, proizvajali so kisik, Kitajska pripravlja par medzvezdnih sond, Rusija nakazuje, da bi se rada umaknila z Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 88. Vesoljskem tedniku.

10

Nasa presenetljivo izbrala Starship za pristanek na Luni, 60 let od Gagarinovega poleta

Minilo je 60 let, odkar je človek prvič poletel v vesolje in orbito. Ob robu proslav poleta Jurija Gagarina Putin išče načine, kako Rusijo ohraniti kot vodilno vesoljsko velesilo ... Vse to in še več v 87. Vesoljskem tedniku.

78

Marsovski helikopter bo poletel, temni oblaki za evropske rakete, gneča pred Suezom

Nasa je razgrnila načrte za polet marsovskega vijakarja Ingenuity, evropski voditelji so vse bolj zaskrbljeni zaradi vzpona SpaceX-a, Rusija se pripravlja na 60. obletnico poleta Gagarina ... Vse to in še več v 84. Vesoljskem tedniku.

26

Google in Facebook proti predlogu zakona o delitvi oglasnih prihodkov

Tehnološka velikana Google in Facebook odločno nasprotujeta ameriškemu predlogu zakona glede pravičnejše delitve oglasnih prihodkov z ameriškimi mediji, katerih vsebine ta podjetja objavljajo na svojih spletnih straneh.

36

Vesolje: polet vesoljske ladje, ki bi lahko spremenila svet

Večkratna uporabnost raket, zagon programa Artemis, neustavljiv napredek kitajskega vesoljskega programa, odkritje skrivnostnega fosfina na Veneri, temnenje Betelgeze, karta domače Galaksije ... Zanimivo leto. Kaj vse še sledi?

32

"Bilo je veliko presenečenje, da gre Slovenija v vesolje"

Naslednji teden bosta na raketi Vega v vesolje poletela prva slovenska satelita. MMC se je pred tem prelomnim dogodkom pogovarjal z vodjo ene od dveh ekip, Tomažom Rodičem, ki je prisoten na samem izstrelišču v Francoski Gvajani.

38
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov