Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo
Plavanje - evropsko prvenstvo, prenos iz Rima

Znanost in tehnologija

V Sloveniji kmalu največji požarni laboratorij v regiji

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) bo v začetku septembra v Logatcu odprl nov požarni laboratorij.

1

Stritar: Zaporožje ne more eksplodirati kot Černobil, bilo bi kot v Fukušimi

"Če bi se reaktor pregreval, bi se stalil, radioaktivne snovi v obliki delcev bi začele ogrožati okolico, najbolj ogrožena bi bila najbližja okolica, razširilo bi se na nekaj deset kilometrov," je v Odmevih pojasnil jedrski strokovnjak Andrej Stritar.

93

Rusija za nadaljevanje sodelovanja na MVP-ju, kosi kitajske rakete padli po Borneu

Rusija ostaja zavezana Mednarodni vesoljski postaji, Kitajska je izstrelila skrivnostni raketoplan, teleskop James Webb je izdal novo fotografijo ... Vse to in še več v 131. Vesoljskem tedniku.

36

Seul s prvo lunarno sondo

Na enoletno misijo na Luno je iz Cape Canaverala na Floridi poletela prva južnokorejska lunarna sonda Danuri. Gre za mejnik v južnokorejskih vesoljskih ambicijah. Seul namerava do leta 2030 na Luno poslati tudi vesoljsko plovilo.

1

Spletne prevare: Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni

Prijav spletnih prevar je v zadnjih dveh letih vse več. "Če smo prej govorili o povprečnem oškodovanju pri posamičnem primeru v vrednosti 500 evrov, je to v zadnjih dveh letih poskočilo na 1800 evrov," pove Gorazd Božič iz SI-CERT-a.

17

Ponekod že zmanjkuje prostih mest za tečaje za pridobitev digitalnega bona

Služba vlade za digitalno preobrazbo je v torek objavila seznam izvajalcev izobraževanj, v katere se bodo morali vključiti starejši od 55 let, če bodo želeli izkoristiti bone 22 za nakup računalniške opreme. Pri nekaterih so mesta že zapolnjena.

36

Digitalni boni: Objavljen seznam izvajalcev izobraževanj za starejše od 55 let

Upravičenci do izobraževanj se lahko do zapolnitve prostih mest prijavijo neposredno pri izbranih izvajalcih izobraževanj po vseh slovenskih statističnih regijah neodvisno od stalnega bivališča.

48
Več

Izbor

Veliki SLS pripravljen na izstrelitev proti Luni, SpaceX izstreljuje kot po tekočem traku

Minuli teden je bil res bogat z raketnim dogajanjem. Veliki SLS je prestal serijo testov, Južna Koreja je dobila svojo orbitalno raketo, SpaceX izstreljuje kot po tekočem traku ... Vse to in še več v 126. Vesoljskem tedniku.

9

Kako laser stiska vodo – kot tubo zobne kreme

Mednarodna znanstvena skupina, v kateri sodeluje tudi slovenski znanstvenik, je naredila korak naprej pri razumevanju interakcije med svetlobo in snovjo. Z laserjem so posvetili v vodo in izmerili, kako svetloba stiska kapljevino proti osi žarka.

38

Sovjetski simboli v vesolju, James Webb poravnan, konec teleskopa SOFIA

SpaceX je vse zanesljivejši prevoznik astronavtov v orbito, kozmonavti so opravili vesoljski sprehod in pri tem ujezili marsikoga na zahodu, Nasa in DLR sta ukinila program teleskopa SOFIA ... Vse to in še več v 121. Vesoljskem tedniku.

20

Še večji razkol med Eso in Roskozmosom, težave SLS-a, napovedana Uranova sonda

Evropska vesoljska agencija je odpovedala številne skupne projekte z ruskim Roskozmosom, otepali naj bi ga se tudi Kitajci, Američanom ne gre pomemben preizkus rakete SLS ... Vse to in še več v 120. Vesoljskem tedniku.

37

Sklenjen megaraketni posel, SLS se na ogled postavi, Rusija trga vezi z Zahodom

Ameriška supertežka nosilna raketa SLS je prvič dosegla izstrelišče in se prebija skozi težave, Amazon je opravil ogromen nakup raket, ki spreminja svetovni trg ... Vse to in še več v 119. Vesoljskem tedniku.

46

Prihodnost Mednarodne vesoljske postaje zavita v temo

Kaj čaka Mednarodno vesoljsko postajo, skoraj 150 milijard evrov vreden mednarodni projekt? Njeni temelji se majejo, scenariji, ki so bili nekoč iracionalni, so zdaj na mizi zaradi vojne v Ukrajini. Vse možnosti so odprte.

39

V vesolju se dejansko dogajajo tektonski premiki

Rusi so vrgli ZDA z misije Venera-D, iz Kourouja povlekli osebje, zavrnili izstrelitev britanskih satelitov OneWeb, ki so že na raketi, evropsko-ruska misija na Mars je najbrž razpadla, krha se sodelovanje pri Mednarodni vesoljski postaji ...

39
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov