Znanost in tehnologija
slice
Znanstveniki razvili umetno maternico
Jagenjčki so se v biovreči normalno razvijali, 26. april 2017 ob 20:16 Znanstvenikom iz Filadelfije je uspelo razviti umetno maternico, podobno plastični vrečki, v kateri so nedonošeni jagenjčki preživeli po več tednov ter se ob tem normalno razvijali.
38
Na testu: Asus Zenfone 3 Max – povprečen telefon za povprečnega uporabnika
8
24. april 2017 ob 06:05 Čeprav nekateri uporabniki na mobilne telefone gledajo kot na drag statusni simbol, velika večina uporabnikov mobilnih telefonov po svetu uporablja preproste pametne telefone, ki spadajo v srednji ...
Izvor "indonezijskih hobitov naposled razkrit"
56
23. april 2017 ob 15:02 Človek s Floresa je ena večjih ugank zgodovine. To je vrsta človeka homo floresiensis , ki je živela vzporedno z našo, homo sapiens , na indonezijskem otoku Flores. Ostanke so našli
22 futurističnih tehnologij, na katere Nasa stavi svoj denar
24
22. april 2017 ob 16:26 Ameriška vesoljska agencija je izbrala in z denarjem podprla 22 nenavadnih idej za tehnologije prihodnosti.
Apple napoveduje: "nekega dne" bo uporabljal le reciklirane materiale
27
22. april 2017 ob 09:31 Ameriški tehnološki velikan Apple si je zastavil cilj, da v svojih proizvodih "nekega dne" ne bo uporabljal nobenih novih surovin več.
Veličastna smrt zvezde: eksplozija v obliki supernove Vse ima svoj začetek in konec. Nič drugače ne velja za zvezde. Le da v primerjavi s človeškim življenjem vse traja ogromno časa. Ta teden na podkastu Številke govorimo o zvezdah.
17
Raziskovalci na ulicah protestirali proti krčenju znanstvenih proračunov V Ljubljani je potekal shod za znanost, na katerem je okoli 500 raziskovalcev izrazilo protest zaradi krčenja proračunov za raziskave in inovacije.
96
S prostim očesom vidimo nekaj tisoč zvezd, a obstaja jih na milijarde Človek je bil pred razmahom modernih tehnologij z naravo bistveno bolj povezan, kot je danes.
9
Novoodkriti eksoplanet "najboljši kandidat" za iskanje zunajzemeljskega življenja Astronomi so odkrili kamnit planet 40 svetlobnih let stran in ga označili za "najboljšega kandidata za iskanje znakov zunajzemeljskega življenja zunaj Osončja".
33
Sojuz v vesolje ponesel Rusa in Američana Rusko vesoljsko plovilo sojuz je v četrtek v vesolje poneslo ruskega kozmonavta Fjodorja Jurčihina in ameriškega astronavta Jacka Fischerja, ki sta po približno šestih urah poleta prispela na ...
24
Ustvarili tekočino z negativno maso, ki pospeši v nasprotni smeri sile Znanstveniki univerze Washington State so ustvarili tekočino z negativno maso. Gre za redek pojav v laboratorijih, ki lahko pripomore k natančnejšemu preučevanju določenih pojavov v vesolju.
16
Raziskovalka Marta Verginella prejela prestižno evropsko financiranje Zgodovinarka Marta Verginella je na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta prejela dva milijona evrov za raziskavo o vlogi in položaju žensk na območju Slovenije in v regiji v prejšnjem stoletju.
38
Ena izmed bolj predpisanih kontracepcijskih tabletk vpliva na kakovost življenja V raziskavi učinkov ene najpogosteje predpisanih kombiniranih kontracepcijskih tabletk so raziskovalci ugotovili, da te vplivajo na kakovost življenja žensk, ne pa tudi na simptome depresije.
43
Oceanski svetovi v Osončju iz koraka v korak vse bolj obetajo. V Enkeladu našli "hrano" za mikrobe. Nasina sonda Cassini je v oblakih vode, ki bruhajo iz Saturnove lune Enkelad, našla molekulski vodik, pomemben vir kemične energije za morebitno življenje.
39
Zemljo čaka bližnje srečanje z velikim asteroidom Prihodnjo sredo bo Zemljo na varni razdalji obšel asteroid, velik približno 650 metrov. Asteroid z imenom 2014-JO25 se bo Zemlji približal na zgolj 1,8 milijona kilometrov.
16

Na testu
link
Na testu: Asus Zenfone 3 Max – povprečen telefon za povprečnega uporabnika
8
24. april 2017 ob 06:05 Čeprav nekateri uporabniki na mobilne telefone gledajo kot na drag statusni simbol, velika večina uporabnikov mobilnih telefonov po svetu uporablja preproste pametne telefone, ki spadajo v srednji ...
Več novic ...
Izjava dneva
link
Recep Tayyip Erdogan
1
26. april 2017 ob 12:56 Takoj naslednjo minuto, ko nas kaj prosijo, to naredimo. Vse zahteve jim izpolnimo, a še vedno nas pustijo čakati pred zaprtimi vratmi.
Več novic ...
Kazalo