Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Znanost in tehnologija

ARRS obžaluje zaplet pri posredovanju znanstvenih projektov

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) obžaluje zaplet pri posredovanju znanstvenih projektov tujim recenzentom, ki se je po njihovih navedbah zgodil zaradi tehnične napake v starem informacijskem sistemu.

16

Kitajsko-slovenska naveza končuje veličastni most na Pelješac

Kitajska družba China Road and Bridge Corporation bo do polnoči postavila še zadnji del jeklene konstrukcije na mostu na hrvaški polotok Pelješac. Gre za enega največjih evropskih mostov in simbolno pomemben trenutek povezave hrvaškega ozemlja.

47

Pri Ganimedu prvič našli sledi vodne pare

Znanstveniki so prvič našli dokaze za obstoj vodne pare pri Jupitrovi luni Ganimed. Ledene lune pri plinskih velikanih postajajo vse zanimivejše in burijo domišljijo o njihovih "kolegicah" zunaj domačega Osončja.

8

Norveško nebo osvetlil večji meteorit, ki naj bi padel v bližino Osla

Na jugovzhodu Norveške je v noči na nedeljo nebo osvetlil večji meteorit. Dogodek je policiji prijavilo več ljudi, strokovnjaki pa so se kmalu za tem lotili iskanja delov meteorita, ki so po njihovih ocenah na Zemljo padli zahodno od Osla.

5

WhatsApp vohunsko akcijo NSO-ja povezal s poskusom vdora v njihov sistem

Izvršni direktor WhatsAppa Will Cathcart je dejal, da njihova preiskava poskusa vdora v aplikacije uporabnikov pametnih telefonov z vohunsko opremo Pegaz potrjuje nedavno razkritje obsežne vohunske akcije NSO-ja proti novinarjem in aktivistom.

6

Kitajska dokončala najhitrejši vlak, ki bo peljal do 600 kilometrov na uro

Na Kitajskem so dokončali lebdeči magnetni vlak, ki bo sposoben dosegati hitrost 600 kilometrov na uro in bo tako najhitrejši vlak na svetu. Preden bo začel voziti potnike, ga bodo še nekaj let preizkušali.

83
Več novic

Izbor

Helikopter in kisik na Marsu, ruski umik z MVP-ja, kitajska Voyagerja

Na Marsu je dvakrat poletel helikopterček, proizvajali so kisik, Kitajska pripravlja par medzvezdnih sond, Rusija nakazuje, da bi se rada umaknila z Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 88. Vesoljskem tedniku.

10

Nasa presenetljivo izbrala Starship za pristanek na Luni, 60 let od Gagarinovega poleta

Minilo je 60 let, odkar je človek prvič poletel v vesolje in orbito. Ob robu proslav poleta Jurija Gagarina Putin išče načine, kako Rusijo ohraniti kot vodilno vesoljsko velesilo ... Vse to in še več v 87. Vesoljskem tedniku.

78

Marsovski helikopter bo poletel, temni oblaki za evropske rakete, gneča pred Suezom

Nasa je razgrnila načrte za polet marsovskega vijakarja Ingenuity, evropski voditelji so vse bolj zaskrbljeni zaradi vzpona SpaceX-a, Rusija se pripravlja na 60. obletnico poleta Gagarina ... Vse to in še več v 84. Vesoljskem tedniku.

26

Google in Facebook proti predlogu zakona o delitvi oglasnih prihodkov

Tehnološka velikana Google in Facebook odločno nasprotujeta ameriškemu predlogu zakona glede pravičnejše delitve oglasnih prihodkov z ameriškimi mediji, katerih vsebine ta podjetja objavljajo na svojih spletnih straneh.

36

Vesolje: polet vesoljske ladje, ki bi lahko spremenila svet

Večkratna uporabnost raket, zagon programa Artemis, neustavljiv napredek kitajskega vesoljskega programa, odkritje skrivnostnega fosfina na Veneri, temnenje Betelgeze, karta domače Galaksije ... Zanimivo leto. Kaj vse še sledi?

32

"Bilo je veliko presenečenje, da gre Slovenija v vesolje"

Naslednji teden bosta na raketi Vega v vesolje poletela prva slovenska satelita. MMC se je pred tem prelomnim dogodkom pogovarjal z vodjo ene od dveh ekip, Tomažom Rodičem, ki je prisoten na samem izstrelišču v Francoski Gvajani.

38
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov