Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Rad bi se iz srca zahvalil za številna sporočila podpore in dobre želje, ki sem jih prejel v zadnjih dneh," je v izjavi povedal kralj. Iz kraljeve palače so v ponedeljek sporočili, da so 75-letnemu Karlu III. diagnosticirali eno od oblik raka, točnih informacij o bolezni pa za zdaj še niso izdali.

Sorodna novica Camilla javnosti zagotovila, da se kralj Karel III. počuti zelo dobro

"Kot vedo vsi, ki jih je rak prizadel, so takšne prijazne misli največja tolažba in spodbuda," je še povedal Karel III. Kralj je še dodal, da ga veseli, kako je njegova diagnoza pomagala osvetliti organizacije, ki podpirajo bolnike z rakom v Veliki Britaniji in drugod.

Britance je novica o njegovem raku pretresla, potem ko je Karel III. prejšnji mesec tri dni preživel v bolnišnici, kjer so ga operirali zaradi benignega povečanja prostate. Buckinghamska palača ni razkrila nobenih podrobnosti o njegovem stanju, razen te, da kralj nima raka na prostati. Dodali so še, da 75-letnik ostaja "izjemno pozitiven" in se že veseli čimprejšnje vrnitve k javnim kraljevim dolžnostim. Kraljeva žena Camilla je pred dnevi povedala, da se Karel III. počuti zelo dobro. Medtem ko kralj prestaja zdravljenje, princesa Kate pa okreva po operaciji, sta levji delež kraljevih dolžnosti in vlogi javnega obraza monarhije prevzela princ William in Camilla.